krokre 17.11.06, 10:46 Chodzi mi o fotelik w przedziale wagowym od 9 do 18 kg. W internecie jest dużo napisane na ten temat ale ja potrzebuję sprawdzonych tzw przetestowanych przez was mamusie i godnych do polecenia. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia-12 Re: Jaki fotelik samochodowy polecacie??? 17.11.06, 10:58 my używamy od ponad roku Ramatti - i jest OK, a i cena przystępna ok 300,00 zł dla drugiej pociechy już w grudniu też kupimy Ramatti! sprawdzałam w necie - przetestowane adac wypadły bardzo dobrze więc chyba są bezpieczne! pozdr kasia - olek i julek Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Jaki fotelik samochodowy polecacie??? 17.11.06, 11:21 Maxi cosi priori użytkuję i chwalę sobie bardzo. Mój chłop jednakowoż wcale sobie nie chwalił jak przekładał po raz pierwszy pasy o dziurkę wyżej. Klął jak szewc, następnym razem szło mu już sprawniej, ale ja bym się tej operacji nie podjęła, faktycznie dość skomplikowana, następny model ma już lepsze rozwiązanie, ale szkoda mi było dopłacać parę stów, więc kupiłam ten starszy. Generalnie mogę polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.sarabella Re: Jaki fotelik samochodowy polecacie??? 17.11.06, 11:25 w całosci potwierdzam opis powyzej Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.ax Re: Jaki fotelik samochodowy polecacie??? 17.11.06, 19:10 Synowi kupilismy Trimax Concorde 9-36 kg. Córce tez taki kupimy. Jest OK. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krokre Re: Jaki fotelik samochodowy polecacie??? 18.11.06, 07:13 czy bardziej polecacie foteliki w przedziale wagowym 9-18 czy 9-36. Bardzo proszę o opinie. Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
aguskin Re: Jaki fotelik samochodowy polecacie??? 18.11.06, 07:54 też mam maxi cosi, mam po starszym i byłam b. zadowolona a teraz czeka na małego, polecam ten w mniejszym przedziale, bo inne sa wymiary i potrzeby 9 cio kilowca a 36 cio kilowca to juz przepaść i koniecznie taki co można posadzić i zrobić połleżącą pozycje, bo 9 cio kilowiec jest jeszcze malutki i często śpi w samochodzie, i takie biedactwa co śpią w pozycji całkiem siedzącej a główka wisi jakby był po paru seteczkach to koszmarr Odpowiedz Link Zgłoś
alza73 Re: Jaki fotelik samochodowy polecacie??? 18.11.06, 12:11 ja uważam że jak coś ma za duży przedział wagowy, to nie nadaje się ani dla dzieci małych, ani dla tych dużych. My używamy meggy, sprawdziło się nie tylko u nas, ale u znajomych też. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.ax Re: Jaki fotelik samochodowy polecacie??? 22.11.06, 15:25 Ja wspomniałam wczesniej my kupilsmy Trimax Concorde 9-36 kg, czyli ze fotelik jest od 9-18 kg, a powyzej 18 kg odpina się plecy fotelika i jest siedzisko- czyli podwyzszenie zeby dziecko przypiąc juz zwyklymi pasami. MIsiek zaczął w nim jedzić jak miał 9 m-cy. teraz ma prawie 3 lata i po prostu przesuwamy pasy fotelika wyzej w miarę jego wzrostu (są chyba na 3 poziomach w zaleznosci od wzrostu dziecka).Fotelik sprawuje sie dobrze.Zakladam wiec ze jak Misiek przekroczy 18 kg to bez pleców fotelika tez bedzie OK Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.ax Re: Jaki fotelik samochodowy polecacie??? 22.11.06, 15:32 SOrry za błąd, plecy odpina sie oczywiscie powyzej 25 kg a nie 18. Odpowiedz Link Zgłoś
magda_wojciechowska Re: Jaki fotelik samochodowy polecacie??? 18.11.06, 13:57 U nas super sprawdza sie Peg Perego Primo Viaggio, ale my mamy jeszcze w przedziale 0 - 13 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.motyl Bebe confort... 22.11.06, 00:02 Ja ufam firmie bebe confort w 100% i we wszystkim mam wózek i fotelik i cały możliwy sprzecior. Co do fotelika własnie przeszliszmy z creatisa (o-13)na iseosa(9-18) i też uważam że mniejszy-koniecznie własnie ten regulowany do spania na półleżaco oraz mocowany najpierw tyłem a potem przodem do kierunku jazdy-jest najlepszy)) Odpowiedz Link Zgłoś
malgra Re: Bebe confort... 22.11.06, 10:58 też mamy Iseosa ale dla mnie niewygodna jest ta gałka do regulacji nachylenia.Trzeba kręcić i kręcić. Wolałabym takie rozwiązanie jak w tradycyjnych fotelikach,że wystarczy pociągnąć i już pozycja ,,do spania'' gotowa. Ale z pewnością jest wygodny dla dziecka. Zresztą moja córka sama go sobie wybrała. Odpowiedz Link Zgłoś
xenia22 Re: Jaki fotelik samochodowy polecacie??? 22.11.06, 10:05 My mamy Ramatti i jesteśmy bardzo zadowoleni. Również zastanawiałam sie nad kupnem fotelika od razu do 36 kg bo myślałam że zaoszczędzimy jak kupimy taki co starczy dziecku już do końca, ale tonie jest dobry pomysł. Lepiej kupić do 18 lub 25kg. Tak będzie bezpieczniej i wygodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolina31 Re: Jaki fotelik samochodowy polecacie??? 22.11.06, 10:44 Ramatti Venus Odpowiedz Link Zgłoś
krokre Czy wysoka cena=dobra jakość? 22.11.06, 16:40 Moje drogie mamusie powiedzcie mi proszę ile kosztowały wasze foteliki?. Czy wysoka cena oznacza wysoki standard takiego fotelika??? Z tego co się orientowałam jest bardzo duża rozpiętość cenowa. Co o tym myślicie Odpowiedz Link Zgłoś