Dodaj do ulubionych

rozmiar 74 - chłopiec

18.11.06, 11:01
Dziewczyny od kiedy i tak mniej więcej jak długo wasi synkowie "nosili
rozmiar 74"? Mój malec skończył 4 m-ce wazy 7200, długość 69 - rozmiar 68.
Chcę mu kupić fajny komplet na 74 na wiosna, lato - swietny ale nie tani....
i zastanawiam się czy warto!
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ewa_mewa Re: rozmiar 74 - chłopiec 18.11.06, 11:27
      Na pewno nie warto. Mój syn ma 5,5 m-ca i odkąd skończył 5 m-cy nosi rozmiar 74
      cm (jest taki akurat, nie za duży). Nie sądzę żeby starczyło mu to na długo ale
      wszystko zależy od tempa w ktorym dzieko rośnie - moj teraz jest na 90 centylu
      jeśli chodzi o wzrost smile
    • aniadukat Re: rozmiar 74 - chłopiec 18.11.06, 11:32
      aha jeszcze jedno pytanko: do kiedy wasze pociechy rosły szybko, słyszałam że
      do 6 m-cy a później "stopują"?
      • mmala6 Re: rozmiar 74 - chłopiec 18.11.06, 13:09
        w Twoim przypadku nie warto, bo jezeli on teraz ma 74 to na wiosne bedzie lekko
        80 a byc moze 86.Moj syn jest sredniak i teraz (prawie dwa lata) nosi 80-86
        (zalezy od firmy).A jeszcze niedawno wchodzil w 74wink
        Dzieci stopuja ale troszke pozniej...blizej roku.Nie pamietam dokladnie kiedy,
        bo ten moment jest trudny do uchwycenia. Dla przykladu: rok temu o tej porze
        kupilismy Mateuszowi pajaca do spania z H&M w rozm 80. Byl oczywiscie troche za
        duzy.Dokladnie tydzien temu zostal odstawiony, bo juz mial palce do samego
        konca.Przez rok urosl jakies 6-8 cm.Ma jednak bodziaki z H&M w rozm 80 kupione
        rok temu i caly czas w nich chodzi.I jeszcze mysle,ze zime przechodziwinkTeraz
        Mateusz ma 85 cm wzrostu, wazy 12kg.
        Dobra miarka przewidywania wzrostu dziecka jest siatka centylowa.Zobacz na jakim
        jest teraz centylu, przesun wyzej wiek i zobaczysz ile prawdopodobnie bedzie
        mierzyl/wazyl w tym czasie.
        Moj syn idzie rowno w 50 centylu z waga i w 25 ze wzrostem.
        • aniadukat Re: rozmiar 74 - chłopiec 18.11.06, 14:18
          małe sprostowanie - teraz nosi 68 i przypuszczam że jeszcze chwilke taki
          rozmiar będzie nosił, dzięki za podpowiedź z siatką poozdrawiam
    • mw144 Re: rozmiar 74 - chłopiec 18.11.06, 15:59
      W rozmiarze 74 zaczął chodzić odkąd skończył 3,5 m-ca i chodzić w nim będzie jakiś miesiąc albo góra dwa.
    • agnieszkaela Re: rozmiar 74 - chłopiec 18.11.06, 16:18
      Wszystko zalezy od tego jakie to 74. W Polsce kazda firma ma chyba swoja
      rozmarowke....
      Moj synek zaczal nosic 74 jak mial jakies 6 miesiecy, do tej pory niektore
      rzeczy sa dobre!
      I faktycznie do pol roku rosl bardzo szybko, potem juz nie tak bardzo. 4
      miesieczyny mial 67cm, 6 miesieczny-73cm, roczny 81cm. Choc kazde dziecko
      rosnie we wlasnym tempie i rytmie.
      • anulaaa Re: rozmiar 74 - chłopiec 18.11.06, 16:29
        moja córa wyskoczyła szybkoze wzrostem-jak miała 3 mce to już rozmiar 68 nosiła
        a teraz jest na 1ocentylu(ma 11,5mca) i nosi nadal 68 i niektóre 74smile
        rozwija sie prawidłowo ale nie kupuję nic np.na nastepną porę roku bo nie wiem
        czy będzie stała ze wzrostem czy znowu wyskoczy do przodusmile
    • anes111 Re: rozmiar 74 - chłopiec 18.11.06, 19:50
      Mój synek (prawie 3 mies.) od tygodnia nosi 74, a niektóre rzeczy nawet 80
      (zależy od firmy). Myślę, że pochodzi w tym 1,5 mies., może dwa. Ale niektóre
      ciuszki rozm. 74 mamy tak duże, że pewnie będzie mógł założyć dopiero wiosną.
      Pozdr.
      • lidkaaa Re: rozmiar 74 - chłopiec -annes 18.11.06, 22:44
        Widzę,że tez masz dużego chłopca.U mnie zawsze sie ludzie dziwią,że to dziecko
        ma dopiero 3 mce a wygląda na 6 conajmniej....Też nosimy 74 od jakiś 3 tyg
        (teraz ma 3,5 mca),niektóre ubranka 80.
    • mlechniak Re: rozmiar 74 - chłopiec 18.11.06, 23:26
      A ja odpowiem inaczej niż Poprzedniczki.
      Mój Synek zaczął nosić ubranka na 74 jak miał 9 miesięcy, to było w marcu i te
      ubranka starczyły mu aż do końca sierpnia, czyli nosił je przez pół roku.
      Właśnie wtedy " zastopował". A ubranka H&M na 74 nosił jeszcze do końca roku. A
      rzeczywisty wzrost 74 cm osiągnął równo na roczek. Tak więc było inaczej niż u
      dziewczyn, które się tu wypowiadały... dlatego nie radzę Ci jednak kupować
      teraz, niestety chyba lepiej poczekać bo kto wie, jak Twój będzie rósł?
      Pozdrawiam, Magda
      • krokre Re: rozmiar 74 - chłopiec 19.11.06, 07:54
        Popieram. Moj mały ma prawie 7 mies. i nosi ubranka w rozmiarze 74. Urodził się
        mając 50 centymetrów. W ciągu 6 mies. urósł 24 cm - to bardzo dużo. Tak więc
        widzisz to wszystko zależy od dziecka jak szybko potrafi rosnąć a tak naprawdę
        nie będziesz w stanie przewidzieć czy do wiosny urośnie ci z rozmiaru 68 na 74
        czy może zacząć już nosić rozmiar 80. Nie kupowałabym takiego ubranka,
        zważywszy że piszesz iż kosztuje nie mało.
        Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka