Dodaj do ulubionych

Jak długo na spacerze

IP: *.* 16.01.02, 15:16
Jak długo jesteście z dziećmi na spacerze, gdy jest zimno?. Mam 5-miesięczną córkę, chodzę z nią na dwór od 2 tygodnie życia, około 2 godzin dziennie (latem bywało więcej). Mam jednak wątpliwości, czy to nie jest za długo, gdy jest mróz. Moje dziecko zawsze śpi na spacerze, więc nie płacze, ani nie daje innych znaków, że coś jest nie tak. Czy gdy dziecko ma lekki katar to skracacie spacer?. Pozdrawiam. Ewa
Obserwuj wątek
    • Gość: Anias Re: Jak długo na spacerze IP: *.* 17.01.02, 01:11
      Ostatnio mówili w telewizji (chyba nawet w Wiadomościach), żeby nie wychodzić w małymi dziećmi, gdy mróz jest poniżej -5 stopni C. Twój maluch jest pewnie bardziej opatulony niż mój 3-latek, ale skróciłam zimowe spacery do 1 godziny, gdy jest wiatr do 1/2 godziny, poniżej -10 stopni w ogóle nie wychodzę. Są to moje wartości przybliżone - dopracowałam się ich sama obserwując dziecko, więc oczywiście ktoś może mieć zupełnie inne zdanie.Miłych spacerówA.P.S. Co do katarów to trudno mi radzić, bo Marek miał go 2 razy od urodzenia.
      • Gość: wiesia Re: Jak długo na spacerze IP: *.* 17.01.02, 13:01
        Ja z koleji w radiu słyszałam ,ze graniczną temperaturą dla małego dziecka powinno być -8 stopni. Mnie się wydaje, że jeśli dziecko jest dobrze ubrane i osłnięte od wiatru a buzia posmarowana odpowiednim kremem to i trzy godziny nie zaszkodzą - ja tak robiłam i nic złego się nie działo. A takie zahartowane dzieci mniej chorują.
    • Gość: Gosiafka Re: Jak długo na spacerze IP: *.* 17.01.02, 23:08
      -5 stopni i koniec ????To przy porządnej zimie dzieci musiałyby siedzieć cały czas w domu :ouch:Obie moje dziewczynki spędzały na spacerze od 2 do 3 godzin przy wielkich mrozach .Ubrane cieplutko,okryte kocykami ,buziaki posmarowane kremem spały aż miło :sleep:Odpukać prawie nigdy nie chorują ,katary zawsze łapały baaaardzo rzadko.Myślę że coś z tym hartowaniem jednak ma wspólnego.Pozdrawiam i życzę miłych spacerków.Gosia :hello:
    • Gość: zonka:) Re: Jak długo na spacerze IP: *.* 19.01.02, 21:35
      hej!ja mam 3 tygodniowego synka, wychodze z nim na spacery od tygodnia i ograniczam sie do 30-40 minutale wydaje mi sie ze moglabym byc i dluzej bo maly zawsze spi, jest mu cieplo (gdy wracam do domu cialko ma cieple)wiec wydaje mi sie ze gdy maluch jest dobrze opatulony to moze byc na spacerze dlugo ( az nie zacznie marudzicsmilePozdrawiamsmile
      • Gość: kinga Re: Jak długo na spacerze IP: *.* 19.01.02, 23:26
        Ja urodzilam w listopadzie 2000 i moje dziecko spalo nawet po 6 godzin na powietrzu , oczywiscie odpowiednio omatulone. Bralam ja tylko do karmienia i przewiniecia .A jak mi sie nie chcialo wychodzic albo bylo bardzo bardzo zimno to ubieralam ja lzej ,otwieralam okno w pokoju i ona spala.POZDRAWIAM! kinga
    • Gość: Jago Re: Jak długo na spacerze IP: *.* 20.01.02, 10:14
      Mam półrocznego synka i czteromiesięcznego psa. Ze względu na tego ostatniego wychodzimy na spacery po kilka razy dziennie, na minimum godzinę (czasem i trzy...) niezależnie od pogody. Nawet przy największych mrozach jakie ostatnio nas nawiedzały. Efekty - Mikołaj nie choruje i nie sposób go uśpić w ciągu dnia w domu. Jak tylko znajdzie się w wózku zasypia w ciągu ułamka sekundy i śpi..i śpi...:sleep:Mam głęboki wózek, śpiworek i krem, a w razie wielkiego mrozu dodatkowo - kocyk.Pies jest bardzo zadowolony z takiego obrotu sprawy :)Jagna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka