Gość: franticho IP: *.* 01.02.02, 15:46 poradźcie, co stosujecie w przypadku kataru u takich maluchów.mój synek nie jest chory, ma tylko katrek, który w nocy zmienia się w gęstą wydzielinę i mocno go męczy.dzięki marta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KingaB Re: katar u 5,5 miesięcznego bobasa IP: *.* 01.02.02, 19:07 Z własnego doświadczenia ( a raczej mojego Zosiaka )polecam maść majerankową, do smarowania pod noskiem. Calkiem dobrze ułatwia dziecku oddychanie. Można także stosować Oil of Olbas (chociaż napisane jest, że od 6 m-cy).Pozdrawiam gorąco zakatarzoną dziecinę i jego mamusię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniamamaOli Re: katar u 5,5 miesięcznego bobasa IP: *.* 01.02.02, 19:15 Polecam kropelki dla niemowląt Nasivin. Przerabialiśmy to (Ola ma teraz 5,5 m-ca) w Święta Bożego Narodzenia. Bardzo skuteczne. Dodatkowo oczywiście maść majerankową oraz sól fizjologiczną.PozdrawiamyAnia i mała Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagus Re: katar u 5,5 miesięcznego bobasa IP: *.* 01.02.02, 21:48 My stosujemy inhalacje z czosnku. Tzn stawiam talerzyk z rozgniecionym czosnkiem w okolicach lozka na noc. Wprawdzie w calym pokoju "pachnie" ale efekty widac. Ostatnio takze za rada p. alergolog, ktora stwierdzila ze u niwmowlat nie stosuje sie zadnych kropli do nosa (ani masci majerankowej bo moze uczulac) psikamy do nosa sol fizjologiczna w aerozolu. Faktycznie pomaga.PozdrawiamyAga z Magdusia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniamamaOli Re: katar u 5,5 miesięcznego bobasa i UCZULENIE IP: *.* 01.02.02, 22:01 Wiecie co, czasami jak tak czytam to myślę sobie, że albo lekarze przesadzają albo Wy! Czy jest na tym świecie coś co nie uczula Mi się wydaje, że chyba nie ma Nam przepisał lekarz krople do nosa i maść majerankową (czytałam na forum, że inne mamy też używały) i naprawdę nic się nie dzieje. Jak będziecie tak podchodziły do wszystkiego, to niedługo Wasze dzieci nic nie będą mogły. Dziewczyny proszę, nie przesadzajcie z tym uczulaniem PozdrawiamyAnia i mała Ola Odpowiedz Link Zgłoś