Dodaj do ulubionych

katar u 5,5 miesięcznego bobasa

IP: *.* 01.02.02, 15:46
poradźcie, co stosujecie w przypadku kataru u takich maluchów.mój synek nie jest chory, ma tylko katrek, który w nocy zmienia się w gęstą wydzielinę i mocno go męczy.dzięki marta
Obserwuj wątek
    • Gość: KingaB Re: katar u 5,5 miesięcznego bobasa IP: *.* 01.02.02, 19:07
      Z własnego doświadczenia ( a raczej mojego Zosiaka )polecam maść majerankową, do smarowania pod noskiem. Calkiem dobrze ułatwia dziecku oddychanie. Można także stosować Oil of Olbas (chociaż napisane jest, że od 6 m-cy).Pozdrawiam gorąco zakatarzoną dziecinę i jego mamusię :hello:
    • Gość: AniamamaOli Re: katar u 5,5 miesięcznego bobasa IP: *.* 01.02.02, 19:15
      Polecam kropelki dla niemowląt Nasivin. Przerabialiśmy to (Ola ma teraz 5,5 m-ca) w Święta Bożego Narodzenia. Bardzo skuteczne. Dodatkowo oczywiście maść majerankową oraz sól fizjologiczną.:hello:PozdrawiamyAnia i mała Ola
    • Gość: jagus Re: katar u 5,5 miesięcznego bobasa IP: *.* 01.02.02, 21:48
      My stosujemy inhalacje z czosnku. Tzn stawiam talerzyk z rozgniecionym czosnkiem w okolicach lozka na noc. Wprawdzie w calym pokoju "pachnie" ale efekty widac. Ostatnio takze za rada p. alergolog, ktora stwierdzila ze u niwmowlat nie stosuje sie zadnych kropli do nosa (ani masci majerankowej bo moze uczulac) psikamy do nosa sol fizjologiczna w aerozolu. Faktycznie pomaga.PozdrawiamyAga z Magdusia
      • Gość: AniamamaOli Re: katar u 5,5 miesięcznego bobasa i UCZULENIE IP: *.* 01.02.02, 22:01
        Wiecie co, czasami jak tak czytam to myślę sobie, że albo lekarze przesadzają albo Wy! Czy jest na tym świecie coś co nie uczula :what: Mi się wydaje, że chyba nie ma :ouch:Nam przepisał lekarz krople do nosa i maść majerankową (czytałam na forum, że inne mamy też używały) i naprawdę nic się nie dzieje. Jak będziecie tak podchodziły do wszystkiego, to niedługo Wasze dzieci nic nie będą mogły. Dziewczyny proszę, nie przesadzajcie z tym uczulaniem :fou: :hello:PozdrawiamyAnia i mała Ola
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka