Gość: qqqq
IP: *.*
12.02.02, 20:18
Drogie Mamy Internautki,mój synek ma już prawie 6,5 miesiąca. Jest dużym (waga 9300 i wzrost 72cm) i uroczym dzidziusiem, ale od miesiąca pojawił się straszny problem z jego spaniem. Krzyś idzie spać o 20:00 i śpi do 24:00, a potem budzi się co godzinę lub półtorej strasznie płacząc. Razem z mężem nie jesteśmy w stanie go uspokoić. Smoczek nie skutkuje, picie też nie. Jedyne co go uspokaja to cycuś (Krzysia karmię mieszanie, cyc tylko w nocy). Karmienie go z taką częstotliwością sprawia, że w ciągu dnia ledwo żyję ze zmęczenia. Ostatnio przyszło mi do głowy, że przyczyną jego częstych przebudzeń jest głód, ale nie wiem czy powinnam karmić i tak duże dziecko w nocy. Poniżej napiszę menu Krzysia. Może doradzicie mi czy powinnam mu dawać coś jeść, a może są inne sposoby na spokojny sen dziecka?Krzyś dostaje:8:00 180ml mleko modyf.11:00 deser owocowy14:00 obiadek ok.150ml18:00 marchewka20:00 180ml mleka modyf.Wiem, że Krzyś je mniej niż przewiduje to schemat żywienia, ale dziecko przybiera dobrze na wadze (aż za dobrze) więc bardzo boję się aby nie był ze tłuściutki.Bardzo proszę o Waszą radę.Ola