Dodaj do ulubionych

Niemowle na basenie

IP: *.* 17.02.02, 14:37
Drodzy eRodzice !Jestem mamą 3,5 miesięcznego Wojtusia. Chcielibyśmy zapisać się na naukę pływania ale mamy pewne obawy.We wszystkich publikacjach na ten temat przeczytałam o samych plusach tego przedsięwzięcia, nikt natomiast nie pisze o zagrożeniach. Co z chorobami uszu, czy z przeziębieniami.Może jestem przewrażliwiona ???Proszę podzielcie się ze mna swoimi doświadczeniami.pozdrawiam Agnieszka z Krakowa
Obserwuj wątek
    • Gość: iberia Re: Niemowle na basenie IP: *.* 17.02.02, 19:13
      dobry wieczór Agnieszkosmileja co prawda nie wiem tez nic o zagrozeniach ale tak jak Ty jestem z LKrakowa .moj synek Kubus skonczyl 3 mce 12 lutego wiec jest w podobnym wieku do Twoejej dzidzi.chcialabym zapisac go na basen ale nie wiem gdzie wgole w Krakowie jest taki dla niemowlakow.jesli moglabyc mi udzileic takiej informacji bylabym bardzo wdziecznapozdrawiamyiza z Kubkiemsmile
      • Gość: Kachna29 Re: Niemowle na basenie IP: *.* 17.02.02, 19:46
        iberia,Ja zupełnie z innej paczki, niebasenowej :-)Mój synek skończył 3 m-ce 13 lutego, jest więc dzień młodszy od Twojego malucha.Bardzo Cię proszę, napisz coś jak rozwija się Twój synek i co już potrafi. Ja bardzo niepokoję się o rozwój mojego Filipka, więc takie informacje będą dla mnie bardzo cenne.Z góry dziękuję,Kachna
        • Gość: iberia Re: Niemowle na basenie IP: *.* 17.02.02, 23:33
          dobry wieczor kasiu,Kubus potrafi wg mnie sporo,lekarze tez mowia , ze dobrze sobie radzi chocia zurodzil sie w zamrwticy i z porazeniem splotu barkowego to szybko to nadrobil.teraz sporo gaworzy,prawie caly czas,namietnie zjada grzechotki z matreialu i bardzo sie slini<moze to juz zabkismile>.poza tym podnosi glowke na ptrzedramionkach lezac na brzuszku,trzyma ja prosto kiedy siedzi ale jeszcze lekko nia kiwasmile.lapie zabawki w dwie raczki lub w jedna,uwaznie slucha 15 a nawet czasmi 20 minut jak czytam mu wiersze pana Tuwima i tak codzienniesmilenie wiem co jeszzce moglabym napisacjesli masz jeszze jakies pytania to piszsmilea co potrafi Twoj maluszek?iza
          • Gość: Kachna29 Re: Niemowle na basenie IP: *.* 17.02.02, 23:54
            Dzięki iberia :-)Filipek też dużo rozmawia i uwielbia słuchać jak mu coś opowiadam lub czytam. Łapie zabawki, lepiej mu to wychodzi lewą łapką, chociaż zaczął wyciągac do grzechotek pierwszą prawą rączkę. Często też złapaną zabawkę pakuje do buzi.Na brzuszku lezy chwilkę, bo zaraz się denerwuje, ale przez tą chwilke główkę podnosi dość ładnie.Jest rehabilitowany, bo jest troszkę zbyt wiotki. Główka mu sie jeszcze trochę kiwa jak jest trzymany do pionu i jeszcze kilka dni temu w ogóle nie podnosił główki podciągany za łapki do siadu, ale właśnie od niedawna ku naszej wielkiej radości dźwiga łepetynkę.Jest bardzo spokojny i pogodny, dużo spi.Martwię sie o niego, bo ma niedoczynnośc tarczycy, a to może wpływać negatywnie na rozwój. Ale na szczęście jak do tej pory nie odbiega chyba bardzo od swoich rówiesników. Może nie jest tak silny jak inne dzieci, ale chyba to nadrabia.Pozdrawiam serdecznie i trzymajcie się. Pewnie też bardzo się nastresowałaś.Buziaczki dla Kubka
            • Gość: iberia Re: Niemowle na basenie IP: *.* 17.02.02, 23:59
              oj nastresowlam sie.Kuba ma torbielke w otoczce naczyniowkej kolo mozgu i to moze mu przeszkadzac w rozwoju ale narazie idzie mu dobrzeboje sie ale lekarze nas kontrolujaiza
      • Gość: Agachod Re: Niemowle na basenie IP: *.* 17.02.02, 20:40
        Witam drogą sąsiadkę !Podaję Ci kontakty, które zresztą uzyskałam na naszym forum:1.Bema- Marek Kosibaul.Bielańskiego 15Kraków429 91 37602 21 31 83ten pan prowadził zajęcia a teraz prawdopodobnie ma jakąś firmę i ogłaszał się w lokalnej gazecie2.W szpitalu Rydygiera - zajęcia prowadzi pani Magda Serafin64 57 576502 21 02 11Niestety żadna z tych ofert nie jest przeze mnie sprawdzona bo kontakty te dostałam dopiero w sobotę. Będę tam dzwonić w poniedziałak.Może się tam spotkamy ?Pozdrawiam Agnieszka mama Wojtusia
        • Gość: iberia Re: Niemowle na basenie IP: *.* 17.02.02, 23:35
          czescsmilebardzo chetnie pojdziemy na basen ale niestey w tygodniu tylko do poludnia mam czas,pozniej pracuje.iza
        • Gość: Grażyna Re: Niemowle na basenie IP: *.* 18.02.02, 09:59
          Cześć Agnieszka!Jak sprawdzisz kontakty to daj znać . Też zastanawiam się nad tym basenem. Z tego co wiem P. Marek Kosiba prowadzi zajecia na KORONIE. Nie wiem czy dla takich maluchów nie będzie lepsza woda w Rydygiera. Jeszcze nie dzwoniłam nigdzie. Fajnie by było gdyby można było iść na ten basen przed południem w tygodniu. Daj znać jak coś się dowiesz.Pozdrawiam serdecznieGrażyna
          • Gość: Agachod Re: Niemowle na basenie IP: *.* 18.02.02, 14:46
            Cześć Grażynko !Właśnie wykonałam telefon do pani Magdy Serasfin na Rydydiera. Jesteśmy umówieni na sobotę na godzinę 9 -tą ( tylko wtedy są zajęcia dla takich maluszków ).Nie możemy się doczekać. Szczególnie chwili kiedy wbiję sie w strój kąpielowy ( o zgrozo)!Agnieszka
    • Gość: Monika_A/P. Re: Niemowle na basenie IP: *.* 17.02.02, 20:25
      Aga,Stachu w poniedziałek skończy 12 tygodni a pierwszą wizytę na basenie mamy już zaliczoną. Jest to super zabawa i dla dzieciaczka i dla mnie, uczysz się nowych zachowań dziecka a i ono poznaje świat. Nie obawiałam się przeziębienia czy choroby uszu, normalnie w kąpieli uszy też ma w wodzie, po basenie czapka i śpiwór i ma cieplutko. Po nawet nie kichnął czy zakaszlał, zdrowy jak ryba. Na prawdę polecam wspólne kąpiele w basenie, jest świetnie, już nie możemy doczekać się do środy :bounce:pozdrawiam,Monika A/P.
      • Gość: Sylwia2 Re: Niemowle na basenie - do Moniki IP: *.* 19.02.02, 11:59
        Monika,Jeśli się nie mylę to jesteś z Poznania? Czy chodzisz na Fregatę? I jeśli tak, to proszę daj znać jak tam jest? Ja chciałabym spróbować z moim 5,5 miesięcznym Michałem i odkładałam to na cieplejsze dni, ale może nie warto czekać?Pozdrawiamy,Sylwia+Michu
        • Gość: Monika_A/P. Re: Niemowle na basenie - do Sylwii2 IP: *.* 19.02.02, 12:50
          Cześć Sylwia,jestem z Poznania i chodzimy na Górną Wildę do Fregatalife w środy na godzinę 13,00 jest na prawdę świetnie. Ja bym nie czekała na Twoim miejscu, sama się nie mogę doczekać od środy do środy :bounce: Na początek możesz przyjść na lekcję próbną, zobaczysz czy Michałkowi się spodoba, Stachu i ja jesteśmy zadowoleni. Pieluszki do pływania można kupić na miejscu, 2,50 sztuka. Może się zdecydujecie?Podaję numer telefonu, pod którym możesz się wszystkiego dowiedzieć 835 23 02 lub 835 23 07.Pozdrawiam Was serdecznie,Monika A/P.
          • Gość: Sylwia2 Re: Niemowle na basenie - do Sylwii2 IP: *.* 20.02.02, 11:23
            Monika,Dzięki za informacje :) . Spróbujemy się umówić na lekcję próbną i zobaczymy. A tak poza tym to nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć taką gromadkę szkrabów buszujących w wodzie - podobno poruszają się przy pomocy wszystkich 4 łapek i wygląda to bosko!Pozdrawiam,Sylwia i Michu - chyba się właśnie obudził :(Sylwia
    • Gość: gepik Re: Niemowle na basenie IP: *.* 19.02.02, 01:09
      Moja coreczka ma teraz 7 miesiecy na basen chodzimy od piatego miesiaca regularnie. Mieszkam w Niemczech. Tutaj prowadzone sa zajecia dla niemowlat na specjalnych basenach z mocno ogrzewana woda i powietrzem. Na zajeciach spiewamy i jednoczesnie wykonujemy przerozne cwiczenia miedzy innymi na koordynacje i rownowage. Dzieciaczki plywaja za zabawkami i przy pomocy roznych przedmiotow np. gabkowe rury. Na pierwszych zajeciach dieci zanurzalismy razem z glowa i o dziwo zadne nie plakalo, teraz to juz normalka. Blanka uwielbia wode. Mysle ze dzieki tym cwiczeniom wspaniale rozwija sie ruchowo ( kiedy miala4,5 miesiaca samodzielnie siedziala, teraz sama wstaje i chodzi trzymajac sie barierki w lozeczku. Dwa tygodnie temu zaczelismy chodzic na normalny basen gdzie jest znacznie chlodniejsza woda. Mysle ,ze bsen ja hartuje, nie ma sie co obawiac o uszy , male zaksztuszenie moze sie zdazyc, nalerzy wtedy dziecko mocno przytulic aby czulo sie bezpiecznie . Jest super. Powodzenia maluszki. Tak wogole to tez jestem Krakowianka i sercem w Krakowie. Podzielcie sie wrazeniami prosze jak bylo
    • Gość: NataliaM Re: Niemowle na basenie-a co jeśli nie chce??? IP: *.* 19.02.02, 22:21
      Ja też chodziłam z córką do Fregata Life.Super,polecam wszystkim takie zajęcia.Jednak moja mala chyba nie przepada za basenem,ponieważ przez te kilka mies.cały czas płacze na zajęciach,nie może się skoncentrować i widać,ze to nie przynosi jej radości.Jest jedyna w grupie,która się tak zachowuje,ponieważ wszystkie inne dzieci są radosne.Zrobiłam teraz miesięczną przerwę i zobaczymy.ja bardzo lubiłam te zajęcia.Z kolei-jeśli chodzi o zagrożenia:rozmawialam z p.Doktor,która pracuje w Klinice na Polnej,przestrzegła mnie,że odkąd zaczeło być popularne pływanie dla maluchów ,w zastraszającym tempie wzrosła liczba dzieciaczków(zwłaszcza dziewczynek) z zapaleniem cewki moczowej po basenie oraz z uczuleniami.Mnie to nie przeraziło tak mocno,ale lojalnie uprzedzam.Natalia
    • Gość: Agachod Re: Niemowle na basenie - mój pierwszy raz IP: *.* 23.02.02, 11:38
      Drodzy erodzice!Dzisiaj o godzinie 9,00 bylismy pierwszy raz na basenie.Było naprawdę super. Wojtuś pluskał w wodzie jak zawodowy pływak :bounce:. Na początku nie widział o co chodzi - tyle dzieci - nie mógł sie na niczym skupic, ale potem az piszczał z radości.Po wyjściu z basenu trudno było go ubrać, był taki wykończony - leciał przez ręce. Teraz mimo, że minęła pora karmienia cały czas chrapie :sleep:Pozdrawiam Agnieszka :hello:
    • Gość: asia_t Re: Niemowle na basenie IP: *.* 24.02.02, 11:27
      Aga, a gdzie chodzisz na ten basen? I ile maluszek ma teraz??? Bo my sie tez wybieramy z naszymi bąbelkami... papaasia
      • Gość: Agachod Re: Niemowle na basenie IP: *.* 24.02.02, 22:30
        Droga Asiu !Jesteśmy z Krakowa i chodzimy na basen do szpitala Rydygiera do pani Magdy Serafin. Mój dzibełek w piątek skończy 4 miesiące. Na basenie jesteśmy weteranami; najmłodsza uczestniczka ma 7 tygodni i wyobraż sobie że ona już nurkuje !!!Pozdrawiam Aga :hello:
    • Gość: agis Re: Niemowle na basenie IP: *.* 27.02.02, 22:17
      o to wlasnie cos dla mnie! jestem z wieliczki i moze juz wkrotce wybierzemy sie na basen do rydygiera, chociaz to bardzo wczesnie jak dla nas.czy to jedyny termin? kuba ma 5,5mies i w wannie pelnej wody czul sie bardzo dobrze. tylko ja cala w rozstepach i nie najchudsza, ale co tamsmileagachod czy dalej chodzisz z wojtusiem w soboty na 9? i ile to kosztuje? no i przydaloby sie miec samochod na taka wyprawe, a nie autobusem taki kawal po basenie. moze tata mnie zawiezie.
      • Gość: Agachod Re: Niemowle na basenie IP: *.* 01.03.02, 17:03
        Cześć agisNiestety terminy dlatakich małych brzdęców jest tylko jedenKoszt jednego "pływania" -24 zł w karnecie - 20 złNiestety polecałabym podróż samochodem - jest troche zimno a dzieciaczki sa troszka malutkie.Pozaeawiam aga :hello:
        • Gość: agis Re: Niemowle na basenie IP: *.* 03.03.02, 02:04
          wielkie dzieki za odpowiedz. namyslimy sie i damy znac.papatki.
    • Gość: monaliza Re: Niemowle na basenie IP: *.* 11.03.02, 23:43
      Dziewczyny napiszcie co robicie na takich zajeciach, np. jak wyglada oswajanie malucha z woda itp. My jestesmy z Gdanska i nie ma tu takich zajec, dlatego sama chce pojsc z dzieckiem na basen a nie chce go utopic. mona liza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka