nikusia221 22.11.06, 14:56 Co sądzicie o chodzikach? Czy są niezbędne w nauce chodzenia, czy wręcz przeciwnie, tak jak czytam, są szkodliwe dla rozwoju dziecka.Od kiedy można wsadzić w niego dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marychna31 Re: chodziki 22.11.06, 14:59 Jesli masz obiekcje czytajac opinie na forum ( a to prawidłowa reakcja ) to zapytaj się lekarza lub rehabilitanta. Ja akurat wiem co Ci odpowiedzą ale nie musisz obcej osobie wierzyć na słowo Odpowiedz Link Zgłoś
ewitka610 Re: chodziki 22.11.06, 15:55 Jak dla mnie, to nie są zdrowe, dlatego nigdy bym nie kupiła (ale to moja opinia) Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi FAQ - wyjaśnienie 22.11.06, 16:03 FAQ to wątek z najczęściej zadawanymi pytaniami i odpowiedziami na nie w dużej ilości - można go znaleźć w czołówce forum Niemowlę, czerwony jest i pogrubiony. Odpowiedz Link Zgłoś
wera_k Re: chodziki 22.11.06, 16:21 Ja też byłam przeciwniczką a teraz tak w połowie. Chodzik dostałam i byłam bardzo zła z tego powodu , bo naczytałam się ... ale ... Gdy moja córeczka miała ok. 8 miesiecy ten chodzik był dla mnie wybawieniem bo wsadzałam małą na góra godzinkę i mogłam odpocząć! Myślę , ze taki klasyczny chodzik jak dziecko siedzi w nim od rana do wieczora na pewno zaszkodzi ale taka godzinka na pewno nie. tak więc u mnie był ostatecznoscią a do nauki chodzenia kupiłam Hipcia Fisher price to taki pchacz i on jest polecany, teraz mam synka 3 miesiące i zamierzam jak przyjdzie czas korzystac z chodzika ale baaaardzo ostroznie i króciutko. Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: chodziki 22.11.06, 18:10 na pewno są całkowicie zbędne w nauce chodzenia i nie przyśpieszą tejże nauki Odpowiedz Link Zgłoś
dominika0808 Re: chodziki 22.11.06, 21:14 jak najbardziej odradzam...nie tylko chodzik nie przyspiesza nauki chodzenia ale wrecz przeciwnie moze ja spowolnic...bo dziecko zamiast stawiac pierwsze kroczki odpycha sie siedzac w chodziku...nie polecam...i choc moj synek dostal taki chodzik w prezencie to nigdy go nie uzywal a zaczal chodzic jak mial 9 miesiecy...chodzik nie rozpakowany nadal lezy na strychu... Odpowiedz Link Zgłoś
lafey76 Re: chodziki 22.11.06, 21:23 Wg mnie jest to wyłącznie wygoda dla rodziców,pomocne w nauce chodzenia to one nie są... Odpowiedz Link Zgłoś
szeniaa Re: chodziki 23.11.06, 10:26 otóż to ja też uważam że chodziki są dla rodziców a nie dla dzieci ja akurat ostałam chodzić i się z tego cieszę bo to DLA MNIE wybawienie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi chodziki - Autor: magdakb 23.11.06 23.11.06, 08:49 Czy kupujecie swoim dzieciom chodziki.A jeśli tak to kiedy Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: chodziki - Autor: agoolka79 23.11.06 23.11.06, 08:51 Raczej odradzałabym Ci zakup tego "wspomagacza". Z tego, co się dowiedziałam/wyczytałam chodziki 1. mogą powodować wady w stawach biodrowych, 2. hamują rozwój obu półkul mózgowych (ma to związek m.in. z równowagą) Nawet ten fizjoterapeuta Niezawitkowski (chyba tak On ma na nazwisko) w programie Mamo już jestem" emitowanym w TVN Style, zdecydowanie odradzał chodziki. Ale oczywiście zrobisz jak chcesz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś