oltka Re: ulewanie kwasem z Zolądka 27.11.06, 15:04 córcia ma skonczone 9 tygodni i robi to dosc czesto,praktycznie po kazdym jedzenu. Czym to moze byc spowodowane?? moze któras z Was miala podobnie.Bardzo mnie to martwi,a dopiero jutro mam umówioną wizytę . Z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
kachutka Re: ulewanie kwasem z Zolądka 27.11.06, 15:15 Jak rozpoznajesz, że to kwas z żołądka? Może córcia ma refluks? Odpowiedz Link Zgłoś
oltka Re: ulewanie kwasem z Zolądka 27.11.06, 15:19 pachnie jak kwasjak wymioty, ale mala ulewa ,a nie wymiotuje, bo to juz potrafie odróżnić. Też myślę,że może to być reflux, dlatego ide jutro do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
kejti_82 Re: ulewanie kwasem z Zolądka 27.11.06, 15:45 Też to przerabiałam. Reflux niestety. My jestesmy tylko na piersi, wiec nie bardzo dało sie to leczyc. Jesli jestescie na butelce, to jest taki specjalny srodek, ktory zageszcza mleko i wtedy objawy refluxu nie sa takie ostre. U nas w wózku podkładka pod materacyk, w łóżeczku to samo, no i noszenie z 1,5h po jedzeniu. Z wiekiem przeszło... To znaczy ulewa dalej (ma 4,5 miesiaca), ale nie czuć juz kwasu dzięki Bogu, bo strasznie sie Niuńka męczyła. pozdrawimy Odpowiedz Link Zgłoś
oltka Re: ulewanie kwasem z Zolądka 27.11.06, 15:56 tak tez sie domyslalam z tym refluxem.mala dostaje tylko raz dziennie mleko z butelki,karmiona jest piersią na wolanie. Teraz zmartwilam sie do reszty. Ciekawe co jutro powie na to lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
kejti_82 Re: ulewanie kwasem z Zolądka 27.11.06, 16:10 Nie ma się co martwić, tylko trzeba dziecku trochę ulżyć. U nas mimo, że była noszona na rękach non stop, to się wcale do tego nie przyzwyczaiła, a na pewno było jej lżej. Może będziecie mogli dawać ten zagęszczacz do butelki... I pamiętaj - nigdy na płasko, leżenie tylko z główką wyżej niż brzuszek. Będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
kiniamum Re: ulewanie kwasem z Zolądka 27.11.06, 16:20 preparat nazywa sie NUTRITON i jest dostepny w aptece bez recepty.. kosztuje okolo 20 zlotych i rzeczywiscie ulewanie praktycznie eliminuje calkowicie.. Odpowiedz Link Zgłoś