kasia_sp 28.11.06, 10:51 poszukuję dobrego, sprawdzonego neurologa dziecięcego na terenie Warszawy bardzo proszę o jakieś namiary, opinie dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hahalszka Re: PILNE!-neurolog dziecięcy Wa-wa 28.11.06, 11:07 dr Dorota Dunin-Wąsowicz, neurolog neonatolog z Centrum Zdrowia Dziecka, przyjmuje na Wiatracznej Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_sp Re: PILNE!-neurolog dziecięcy Wa-wa 28.11.06, 11:47 a czy mogłabym prosić o info gdzie dokładnie na Wiatracznej ??? Odpowiedz Link Zgłoś
doris48 Re: PILNE!-neurolog dziecięcy Wa-wa 28.11.06, 12:04 Byłam u doktor Dunin 2 lata temu i zupełnie nic nie powiedziała. Mało kontaktowa, bada dziecko i nic nie mówi, ograniczyła się do przeczytania wypisu ze szpitala i potwierdziła no tak, tak. Nie dała zaleceń, praktycznie nic nie powiedziała, wyszliśmy tak samo głupi jak wchodziliśmy. Nie polecam. Później byłam W Elpisie na Lucerny 117 815-27-82 u doktor Banaszek i zupełnie inna wizyta. Mówiła co robi, co bada i czy u mojego dziecka odruchy przy badaniu sa prawidłowe. Mam tylko obawy co do takich prywatnych ośrodków czy przypadkiem nie naciągaja na rehabilitację, bo oczywiście w Elpisie przyjmują nie tylko neurolodzy (2 panie) ale i rehabilitanci. Mimo tego idę do niej ponownie z moim drugim synem, bo nigdzie indziej nie dało rady się zapisać (myślę o państwowym neurologu) Odpowiedz Link Zgłoś
hahalszka Re: PILNE!-neurolog dziecięcy Wa-wa 28.11.06, 12:34 Chodzimy do dr Dunin od 5 m-cy. Owszem, jest oschła i trzeba z niej wyciągać informacje, ale na fachowośc nie narzekamy. Jej opinie potwierdzają inni neurolodzy. Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: PILNE!-neurolog dziecięcy Wa-wa 28.11.06, 11:49 Dr Wanda Potakiewicz - najlepsza neurolog i w ogole lekarz z podejsciem do dziecka, to moje skromne zdanie. Wpisz w wyszukiwarke, juz chyba kiedys podawalam namiary na nia. My z moim malym bylismy zachwyceni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agata352 Re: PILNE!-neurolog dziecięcy Wa-wa 28.11.06, 14:14 Pani dr Potakiewicz, nam została polecona, sprawdziliśmy i polecamy teraz innym. Bardzo miła, ciepła Pani Doktor i specjalista w swojej dziedzinie. nr telefonu pod którym można się umówić 602-764-370 a przyjmuje ul. Słoneczna 50 kl.D, wejście od ulicy Spacerowej obok Hotelu Karat Odpowiedz Link Zgłoś
ashka27 Re: dr Potakiewicz 28.11.06, 16:35 ja odradzam, 99% dzieci jej zdaniem trzeba rehabilitowac, tak profilaktycznie, zeby im pomoc...no i zaleca rehabilitacje u swojej kolezanki z pokoju obok, pani Osinskiej...dzisiaj bylam z wizyta u Pawla Zawitkowskiego, swietnego fizjoterapeuty, ktory stwierdzil ze pod zadnym pozorem moje dziecko nie wymaga rehabilitacji. Pani doktor jest mila i sympatyczna, ale moim zdaniem traktuje pacjentow rutynowo chyba nie do konca jest kompetentna Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mewa Re: dr Potakiewicz 28.11.06, 17:17 Z całym szacunkiem do p.Zawitkowskiego ale medycyny to on nie kończył i jest fizjoterapeutą a nie neurologiem, który na problem patrzy o wiele bardziej kompleksowo. Ja polecam dr Szczepanik (chyba Ewa ale głowy nie dam) z Instytutu Matki i Dziecka na Kasprzaka - jak masz skierowanie to można sie normalnie zapisać do przychodni ale fakt, czeka sie długo. Zapewne przyjmuje też prywatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: dr Potakiewicz 28.11.06, 17:34 Bzdura kompletna. A rehabilitantka nie nazywa sie Osinska tylko Osiecka i to byl moj wybor, ze zdecydowalam sie na nia a nie na pana Zawitkowskiego czy innego rehabilitanta. Zreszta wystarczyly nam 2 wizyty, bo pani Osiecka pokazala i objasnila wszystko w ciagu tych dwoch godzin. Poza tym, nie rozumiem, jestes lekarzem, zeby oceniac kompentencje dr Potakiewicz? Na jakiej podstawie sadzisz, ze jest niekompetentna? Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_myszynska Re: PILNE!-neurolog dziecięcy Wa-wa 28.11.06, 17:20 my chodzimy do dr, Kapicy z Limu, i jej opinię i WNM potwierdziła rehabilitantka. Odpowiedz Link Zgłoś