Dodaj do ulubionych

solcoseryl i moustidose

IP: *.* 02.07.02, 17:17
Mam pytanko o te dwa produkty, szeroko reklamowane w prasie "dzieciecej". Czy ktoras z Was je stosowala/stosuje? I GDZIE mozna je kupic???Jak pytam w aptekach, nikt o nich nie slyszal, mieszkam w Warszawie, a nie jakiejs Wolce... :-) Bylabym wdzieczna za wskazowkiAsiaT
Obserwuj wątek
    • Gość: AniamamaOli Re: solcoseryl i moustidose IP: *.* 02.07.02, 19:42
      Kupiłam dzisiaj Moustidose-krem przeciw komarom powyżej 1-go miesiaca. Jeszcze go nie używaliśmy. Kupiłam go za 12zł w aptece w Warszawie, w Leclercu na Ursynowie i dodam, że nie jest to jedyna apteka, w której wiedzieli o czym mówię :):hello:PozdrawiamAnia
      • Gość: Gabii Re: solcoseryl i moustidose IP: *.* 03.07.02, 06:29
        Ja użuwałam solcoseryl. Jest wspaniały zarówno na ząbkowanie dla dziecka jak i dla dorosłego na ból zęba. Pomaga także na krosty w ustach i pleśniawki. Niestety kosztuje około 30 zł.
        • Gość: Monika25 Re: solcoseryl i moustidose IP: *.* 04.07.02, 10:22
          Witaj Asiu! Jest kilka preparatów pod nazwą Solcoseryl. Podejrzewam, że w tym przypadku chodzi o preparat stosowany w jamie ustnej. Jest to Solcoseryl - dentystyczna pasta przylegająca. Jak nazwa wskazuje preparat przylega do miejsca, w którym sie go nałożyło i tak łatwo się nie wypłukuje. Nie piecze, jedynie ma się uczucie jakby się miało piasek w buzi. Ja używałam na afty u siebie i starszych dzieci, działa naprawdę szybko. Obawiam sie tylko, że może być na receptę. Pozdrowienia dla Bąbli od Krzysia i Kubusia. Monika
    • Gość: Justys Re: solcoseryl i moustidose IP: *.* 05.07.02, 21:58
      Mi pani w aptece odradziła :( stosowania solcoserylu u niemowlęcia, bo jest to wyciąg z krwi jakiegoś zwierzęcia (nie pamiętam jakiego :what: ).:hello: Justyna
      • Gość: il Re: solcoseryl i moustidose IP: *.* 06.07.02, 08:45
        Z krwi cieląt, brrr......
    • Gość: iii Re: solcoseryl i moustidose IP: *.* 06.07.02, 17:45
      hejMy stosujemy Mustidose od jakiegos czasu jest OK.Mieszkamy w małym miescie w Podlaskim, ale zamówilismy w naszej stałej aptece, przywieźli. Oprócz Kremu "OD" jest też żel do stos. "Po" (( oraz jakis spray do spryskiwania pomieszczeń).pozdrawiam iii

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka