Dodaj do ulubionych

katar ale jakiś dziwny

IP: *.* 04.08.02, 09:29
Moja 2 miesięczna córeczka oddychając wydaje odgłosy jakby miała katar w nosku, coś świszcze, chrząka i mam czasami wrażenie, że przeszkadza oddychać. Taki stan trwa już prawie miesiąc. W dziureczkach nosa nic nie widać, a jesli czasami cos jest to natychmiast czyścimy. Zastosowanie gruszki też nie dało efektów. Po prostu z zewnatrz nic nie widać a jednak coś jest.Czy ktoś miał podobne obserwacje, co to może być? Czy dzieci tak mają? Czy może coś jej dolega?PozdrawiamEL
Obserwuj wątek
    • Gość: mast Re: katar ale jakiś dziwny IP: *.* 04.08.02, 09:36
      Mój Maciuś też tak ma...Poza tym jest okazem zdrowia, więc nie sądzę, żeby było to coś niepokojącego, a zdarza mu się to prawie tylko rano.
    • Gość: agniesia1 Re: katar ale jakiś dziwny IP: *.* 04.08.02, 11:22
      poprzedniczka pisała o Maciusiu (ha ha ha) ja też. Mój synek Maciuś od urodzenia wydobywał z siebie takie dzwięki jak opisujesz i trwało to dopóki nie zaczął siadać , tzn. do jakiś 4 miesiąca życia.Uważam ,że nie ma czym się martwic tym bardziej ,że jest zdrowy (moj też).Wydaje mi się ,że jest to jakiś niedojrzałośc małego organizmu i na wszystko trzeba czasu aby minęło.Pozdrawiam.
      • Gość: Patrynia Re: katar ale jakiś dziwny IP: *.* 04.08.02, 22:52
        Moja 2-miesięczna córeczka też tak ma. Wkraplam jej gdy już zaczyna z tego powodu płakać sól fizjologiczną. Pomaga bo coś tam zaczyna wypływać i można przeczyścić nosek i można stosować do woli. Z drugiej strony odkąd są te okropne upały mnie też się tak dzieje może to od suchego powietrza? Aha dobrze jest przy łóżeczku powiesić coś mokrego to maleństwu będzie lepiej oddychać.Patrycja.
    • Gość: 21081970 Re: katar ale jakiś dziwny IP: *.* 04.08.02, 22:59
      Majeczka (2 m-ce), wydaje z siebie odgłosy przypominające zepsuty traktor, zdartą płytę, chrumkanie, a poza tym świszcze na wdechu.Byłam bardzo zaniepokojona bo martwiłam się czy to np nie astma lub zatoki. Lekarz stwierdził wiotkość krtani i powiedział, ze minie tylko nie wiadomo kiedy... Muszę mu przyznać rację bo już od jakiegoś czasu jest zdecydowanie lepiej.Pozdrowionka Gośka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka