Dodaj do ulubionych

OD KIEDY NOSIDEŁKO?????

IP: *.* 20.09.02, 09:46
Dziewczyny czy prawie miesięczne dziecko można nosić w nosidełku?Może wiecie od jakiego wieku można go używać?(moja mała jest strasznie marudna i żeby coś zrobić w domu muszę ją nasić-bardzo lubi być przy mnie-więc wymyśliłam,że idealnym rozwiązaniem będzie nosidło;ale czy ona nie jest za malutka?)Bardzo proszę o podpowiedź...Kasia mama Zuzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: adas Re: OD KIEDY NOSIDEŁKO????? IP: *.* 20.09.02, 10:06
      Ja używałam nosidełka jak Adaś miał 2 miechy skończone i wmiarę dobrze trzymał głowę. Ale to dlatego że miałam nosidełko raczej wg mnie nie najlepsze, a potrzebowałam jeździć autobusem a za wózek niestety się u nas płaci.Myślę że nie jest zbyt bezpiecznie dla takiego noworodka. POza tym dlaczego już tak bardzo chcesz się zajmować odpoczywaj, a jesli potrzebujesz cos zrobić to malenstwo jeszcze dość dużo śpi, albo niech troszke popłacze. ja miałam straszne problemy z kręgosłupem od noszenie, a wcale dziecko wiele nie potrzebowało noszenia. POtem jak bęzdie ważyła koło 10 kg to zobaczysz jakie to obciążenie jeśli będziesz musiała ją nosić. Weź sobie ją do wózka blisko siebie, mów do niej, nagradzaj jej rozłąkę pieszczotami i leżeniem z nią.Pozdrawiam.beata
      • Gość: AniaSK Re: OD KIEDY NOSIDEŁKO????? IP: *.* 20.09.02, 10:30
        Mój ortopeda (ale i poradniki również) mówi, że od 3 m-ce życia, gdy dziecko dobrze trzyma główkę, można je nosić w nosidle, ale nie więcej jak 2-3 h dziennie - ze względu na obciążenie kręgosłupa.I jeszcze jedna moja prywatna rada: pożyć od kogoś na chwilę nosidełko, zanim kupisz, niektóre dzieci nienawidzą być w takiej pozycji - ja kupiłam i generalnie nie udało mi sie małego namówić na takie noszenieAnia
    • Gość: emama Re: OD KIEDY NOSIDEŁKO????? IP: *.* 20.09.02, 17:09
      Jak musiałam iść do sklepu to wkładałam swoją 3 tygodniową córcię w nosidełko, ale to było na zasadzie pomocy, bo faktycznie to ją trzymałam. Myślę, że noszenie po domu to zbyt obciążające kregosłup dziecka. Poza tym dziewczynki ( do 6 m-ca) nie powinny być sadzane ani noszone w tej pozycji, bo podobno miednica nie rozwija się prawidłowo. Tak jak mówiły wcześniej dziewczyny wypróbuj czy Twoja Zuzia będzie chciała siedzieć w tym nosidełku, moja ma w tej chwili 4 m-ce i nie znosi nosidełka.Pozdrawiam. Asik.
    • Gość: gutki Re: OD KIEDY NOSIDEŁKO????? IP: *.* 21.09.02, 09:33
      A może zamiast nosidełka chusta? Ja mam taką kupioną, ale można też zrobić samemu z ok. 2 m. materiału. Alek znakomicie w tym zasypiał, a ja mogłam robić prawie wszystko! :)
    • Gość: MagdaK30 Re: OD KIEDY NOSIDEŁKO????? IP: *.* 21.09.02, 10:40
      Ja zaczęłam nosić córeczkę jak miała skończone trzy miesiące. Tylko przy okazji zakupów i jednorazowo niedłużej jak 2-3 godziny. Dla odmiany powiem, że mój ortopeda właśnie zalecił taka pozycję do noszenia dziecka, oczywiście bez przesady. Ponieważ Olivia nosiła poduche przez dysplazję,do nosidełke nie musiałam jej zakładać ponieważ ma szeroko w nim rozstawione nóżki. Także polecam pożyczenie nosidełka na próbę. Moja Mała je wprost pokochała. Ogląda z zaciekawieniem wszystko dookoła a później słodko zasypia, wzbudzając swym widokiem odruchy czułości wszystkich napotykanych ludzi.Do noszenia po domu nie namawiam. Za chwile dziecko będzie naprawdę ciężkie. Moje waży niewiele ponad sześć kilo a ja już po dwóch godzinach noszenia czuję ten ciężar dobitnie, mimo bardzo wygodnego i dobrego nosidełka. I podtrzymuję Ją wtedy na rączkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka