Dodaj do ulubionych

Ten pierwszy raz:))))

IP: *.* 11.10.02, 14:09
Witajcie mamusiesmile))Mam takie pytanko Kiedy idzie sie z dzieckiem na pierwsza kontolna wizyte do pediatry.W karcie wypisowej ze szpitala mam napisane kiedy szczepienie kiedy na kontrole w sprawie sluchu i bioderek ale nikt mi nie powiedzial kiedy idzie sie z maluchem tak o do lekarza na wazenie mierzenie osluchanie zakladajc ze nie ma zadnych niepokojacych objawow u maluszkapozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: AniaSK Re: Ten pierwszy raz:)))) IP: *.* 11.10.02, 14:58
      Mnie polecono, a raczej zaproponowano, aby iść po ok. 2 tyg. po urodzeniu, ale bywa najczęściej, że mamy idą dopiero po 6 tyg. przy okazji I szczepienia.Ja w każdym razie byłam po 2 tyg, bo jako mało doświadczona mama wolałam się upewnić, że wszystko jest OK, u tak małego dziecka wszystko dzieje się bardzo szybko, więc wolałam być spokojna:hello: Ania
    • Gość: Rokitka Re: Ten pierwszy raz:)))) IP: *.* 11.10.02, 21:03
      Ja byłam przy okazji szczepienia. A gdy Emilka miała 1.5 tygodnia była u nas pani doktor na wizycie domowej, bo strasznie panikowałam czy z dzidzią jest wszystko ok.Ale ogólnie w naszej (państwowej) przychodni zwyczaj jest taki, że dopóki maluszek nie skończy miesiąca to nie przychodzi się z nim do lekarza. W razie jakichkolwiek niepokojów można w każdej chwili zamówić wizytę domową.PozdrawiamAnia z Emilką (roczek)
      • Gość: milosz Re: Ten pierwszy raz:)))) IP: *.* 11.10.02, 21:48
        My poszlismy po tygodniu od wyjscia ze szpitala to na nas nakrzeyczeli, ze z takim malenstwem nie ma co sie ruszac miedzy ludzi, a co dopiero chorych. No wiec przyszlismy znowu dopiero na szczepienie za 5 tyg i bylo ok. ewcia
    • Gość: emama Re: Ten pierwszy raz:)))) IP: *.* 12.10.02, 10:49
      My z malutką byłyśmy u lekarza jak miała 10 dni. Wiktoria dostała ataki kolki i nie wiedziałam co to takiego. Nikt nas nie pogonił i było bardzo sympatycznie.Pozdrawiam. Asik.
    • Gość: AgaP Re: Ten pierwszy raz:)))) IP: *.* 12.10.02, 23:25
      Witam :hello:U nas położna zawiadamia pediatrę że Maleństwo jest już w domu i podiatra przychodzi w ciągu tydodnia na wizytę domową i pierwsze badanie.Pozdrawaiam Aga i Martynka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka