Dodaj do ulubionych

popularność imienia Maja

IP: *.* 17.10.02, 14:43
drogie emamy !! zauważyłam ,że dookoła jest bardzo dużo dziewczynek o tym wdzięcznym imieniuto chyba nowa moda, po Julkach, Zuziach przyszła kolej na Majeja chciałam żeby córeczka miała ładne, sympatyczne (patrz: pszczółka z dobranocki :) ) i nietuzinkowe imięwymysliłam tą Maję i widze , że nie tylko ja miałam ten genialny pomysł !w mojej przychodni razem z naszą córeczka zarejestrowano kilka innych Majeczek (wiem od położnej), kilkoro znajomych też tak nazwało swoje pociechymamy Maj !! ujawnijcie się ! ja odliczam sie jako pierwsza, hi hips. imieniny będziemy obchodzić 9 kwietnia, są jeszcze 1 maja, z tego co wiemps 2. a czy gdybyście wiedziały, ze będzie to tak popularne imie to czy nazwałybyście tak swoje córeczki ? ja juz sie przyzwyczaiłam i sama nie wiem..... pozdrawiam gorącomagda
Obserwuj wątek
    • Gość: Horska Re: popularność imienia Szymon :):):) IP: *.* 17.10.02, 19:09
      Też miał być jeden :lol: a tu na około same Szymony. Tak szczerze miał być Tymek (Tymoteusz),ale rodzina naciskała i wybrałam coś podobnego- Szymek. :) Po Mateuszach, Kubusiach i Bartkach przyszła kolej na Szymonów ;) ;) ;) Ale co tam :)Pozdrawiam wszystkich, a szczególnie Szymonków :bounce:Haga
    • Gość: grabofon Re: popularność imienia Maja IP: *.* 17.10.02, 20:57
      No to ja melduję się jako kolejna mama, posiadaczka dzieciaczków o wielce popularnych imionach. Przy Kubie, trzylatku spodziewałam się, że będzie miał wokół mnóstwo imienników, ale imie podobało mi się od zawsze.Przy Mai (półrocznej)z wyborem imienia mielismy problem- mąż chciał Marysię, a ja Zuzię, no i wymyslilismy trzeci wariant Majkę. I pasuje do naszej córy, jak ulał :-)A imieninki obchodzi 1 maja (urodziła się 13 kwietnia). Rzeczywiście od jej narodzin usłyszałam już o co najmniej 4 małych Majkach.Pozdrawiam serdecznie Becia
      • Gość: Gusiak Re: popularność imienia Kacper IP: *.* 18.10.02, 15:47
        A co powiecie na KACPRA? W naszej grupie basenowej na 12 dzieciaczków jest 3 Kacperków - czyli 25%!!!!! Myślałam, że będzie dość popularne (sama mam na imię Agnieszka - jak co druga z rocznika 76 ;-) ), ale to przerosło moje oczekiwania. A co do tego, czy gdybym wiedziała, że będzie popularne, to czy bym wybrała? Tak - uważam, ze dziecku się łatwiej żyje z popularnym imieniem. Nikt się nie dziwuje. Nikt nie robi wielkich oczu, jak my na kolegę Gerarda lub koleżankę Laurencję. Dlatego drugi syn pewnie będzie Kuba. córka... może Maja ;-).:hello:Gusiak
        • Gość: magdako Re: popularność imienia Kacper IP: *.* 19.10.02, 15:46
          koleżanka ze szkoły rodzenia nazwała tak synkana razie znamy tylko jegopozdrawiammagda
    • Gość: yen Re: popularność imienia Maja IP: *.* 18.10.02, 23:04
      Moja Majka urodziła się 27 04 02.Długie debaty prowadziliśmy z mężem nad wyborem imienia.Po wielu godzinach rozmów stanęło na Majce.teraz nie wyobrazam sobie innego imienia dla mojej córki.Mam nadzieję, ze i ona je polubi.Szkoda tylko,że zaden kalendarz (mi dostepnych ) nie uwzględnia tego imienia.pozdrowieniaKasia i Maja
    • Gość: 21081970 Re: popularność imienia Maja IP: *.* 18.10.02, 23:55
      I kolejna Maja 26.05.02 :) a miała się urodzić tak bardziej w czerwcu ... Jeżeli chodzi o moje dylematy związane z wyborem tego właśnie imienia to zapraszam do lektury postu Do wszystkich Mai i nie tylko. Też myślałam, że to będzie mało spotykane imię a tu proszę niezły klops, gdzie się nie ruszę tam jakaś Majka :lol: Pocieszam się tylko myślą, że Majki które znam to są świetne babki. U mnie dodatkowym problemem oprócz tego, że Majeczka urodziła się w maju jest to, że starsza córcia ma na imię Marianna a wołamy na nią Mysia, Marynia no i Marysia a jak wam wiadomo imię Maja pochodzi od Marii. Na Majeczkę mówię Majorka lub gdy jest bardzo marudna (czyli prawie nigdy) Majaczek.Pozdrowienia dla Majeczek, Szymków, Tymków, Kubusiów i ich mamuś.
      • Gość: magdako Re: popularność imienia Maja IP: *.* 19.10.02, 15:43
        wspaniała data urodzin ! miałaś cudny prezent na dzień matki ! ja wtedy byłam w ikei w katowicach i z wielkim brzusiem kupowałam materacyk do łóżeczka :)a na hasło "kocham moja mamę" dostałam pyszne ciasteczko w kafejcemajorka i majaczek bardzo mi sie podobaja - bedę stosować ;)pozdrawiammagda
    • Gość: kasiunia Re: popularność imienia Maja IP: *.* 19.10.02, 15:31
      nawet nie mów! my też nazwaliśmy dziecko Maja w nadziei że będzie miało ładne,oryginalne a przy tym niezbyt cudaczne imię. a tu proszę - oryginalności zero :(
    • Gość: Jagac Re: popularność imienia Maja IP: *.* 20.10.02, 23:49
      Hej!Właśnie karmię .... Majkę :-) i czytam sobie posty.I też z niepokojem zaczynam obserwować falę Majek. Zwłaszcza, że wyperswadowałam mężowi Julkę :-) bo była zbyt popularna. Pierwszy sygnał o popularności tego imienia odnotowała moja mama, kiedy zadzwoniła do cioci a ona powiedziała, że u niej w szkole to co druga to Maja. :-(. Takie tam babskie pogaduchy.Mnie się to imię podoba, niezależnie od tego co się dzieje, i nie zamieniłabym go na inne (mój mąż też nie).pozdrowionka Aga,Majeczka i Bartuś (po 2,5 mies.)ps. a on też staje się nie mniej popularny ps.2 a tak na marginesie, to moja mama dając mi imię Agnieszka też nie słyszała o żadnej takiej - a w klasie w podstawówce było nas aż sześć!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka