Dodaj do ulubionych

Zielonkawa kupka

IP: *.* 19.12.02, 20:06
Moja 5 tygodniowa córeczka zaczęła robić lekko zielonkawe kupki. Pachną chyba czymś kwaśnym. Jest karmiona tylko piersią. Nie bardzo wiem jaka może być przyczyna. Na razie zwalam to na leki jakie córcia przyjmuje ze względu na wybroczyny w oczku (rutinoskorbin+ coś robionego w aptece), ale czy tak jest? Nie bardzo też dostrzegam coś niewłaściwego w tym co jem. Może macie jakieś sugestie i czy jest się czym przejmować?Justyna
Obserwuj wątek
    • Gość: dino Re: Zielonkawa kupka IP: *.* 19.12.02, 21:07
      POszperaj troche na forum bo temat zielonych kupek byl kilka razy poruszany.Kolor moze wynikac z czegos co zjadlas, z jakiejs alergii pokarmowej lub po prostu czasem niemowlaki tak maja, albo tez zjadlas szpinak, lub inna rzecz zawierajaca duzo zelaza.Ewentualnie kupka dlugo zalegala i sie utlenila.Co do zapachu-prawdopodobnie zle mala przystawiasz do piersi-tzn nie oprozniasz jej do konca i podajesz jej druga.Jesli mala pije tylko to poczatkowe mleczko-tzw. pierwszej fazy to laktoza, ktorej to mleko duzo zawiera fermentuje. Stad kwasny zapach a czasem nawet babelki w kupie. jJ tez tak mialam i jak zaczelam porzadnie prozniac 1 piers przy karmieniu-przeszlo.Pozdrawiam goracoDino
      • Gość: ddd Re: Zielonkawa kupka IP: *.* 20.12.02, 00:31
        Hej dziewczyny. Ja tez mam ten sam problem u swojej 6 tygodniowej Natalki. Wczoraj u lekarza sie dowiedzialam, ze to wynik czegos co zjadlam (kolor), trwa to juz pare dni, wiec ciezko mi znalezc przyczyne. Moze pomidory? Jedyne co wykrylam to ze po czekoladzie mloda ma wysypke, wiec niestety lakocie musialam odstwic i cierpie z tego powodu :-) A co do oprozniania piersi to pierwszy raz slysze, musze sie zastosowac do tego, to moze byc wazny szczegol. Pozdrawiam i dobrze, ze tu zagladnelam.
    • Gość: Dyska_ Re: Zielonkawa kupka IP: *.* 20.12.02, 10:57
      Justynko, mój pediatra twierdzi, że dzecko karmione wyłącznie piersią ma prawo robic kupki przeróżne. I nawet czasami odrobina śluzu nie jest objawem niczego złego. Nie mozna oczywiście się całkowicie wyluzować. Tak więczielonkawa kupka nie powinna Cię aż tak niepokoić. Pamietaj, że Twoja córcia jest jeszcze maleńka i ma bardzo wrażliwy układ pokarmowy. Podobno czasem nawet lekkie wychłodzenie dziecka może być przyczyną zielonej kupki. Jeżeli jednak taki stan się przedłuża, to idż do lekarza. Proponuję Ci też przejrzeć wątki poświęcone temu tematowi na Niemowlaku, Karmieniu piersią i Zdrowiu. pozdrawiam :)Dyśka
    • Gość: jk Re: Zielonkawa kupka IP: *.* 21.12.02, 13:26
      Dzięki dziewczynyKupki już znowu jak złoto. Chyba faktycznie przyczyna leżała w zbyt szybkim przekładaniu Jagódki na drugą pierś. Albo ewentualnie fasolka szparagowa, ale to podobno można jeść z tego co wyczytałam w mądrych książkach?W każdym razie dziękiJustyna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka