Dodaj do ulubionych

karmi tata

14.12.06, 09:01
kochane mamusie za 2 tyg. wybieram się na dłuższą wizytę do lekarza i z
przyczyn "technicznych" nie mogę zabrać ze sobą mego 5 tyg. synka, który w tym
czasie zostanie w domciu z tatusiem. Nie było by problemu gdyby jeszcze tatuś
mógł nakarmić synka piersiąsmile (mały karmiony jest wyłącznie piersią) ale tak
pięknie nie jest...a szkoda. W związku z powyższym mam ogromne pytanie w jaki
sprawdzony sposób można podać odciągnięte mleko maleństwu żeby nie zaburzyć
odruchu ssania, słuszałam o kubeczkach, łyżeczkach (medela), czy ktoraś z Was
stosowała coś takiego i jakie jest wasze zdanie na ten temat??? Proszę o radę,
dzięki
Obserwuj wątek
    • brunette23 Re: karmi tata 14.12.06, 12:21
      od jednego razu zaraz sie dziecku odruch ssania nie zaburzy, bez przesady, facet
      (mazbig_grin) sie zamecy ta lyzeczka...karmilam piersia 7 miesiecy, wychodzilam od
      poczatku a wtedy dziecko pilo odciagniete mleko z butelki avent + herbatki lub
      wode tez z butelki... pozdrawiamy! smile
    • olutek_m Re: karmi tata 14.12.06, 13:14
      Ja zrobiłam taki błąd tak jak Ty robisz w tej chwili. Nie podawałam małej
      butelki. Mała ma 7 miesięcy i dopiero zaczyna łapać o co chodzi. Sytuacja u nas
      była nieciekawa bo wróciłam na studia (na szczęście tylko zaoczne) Mąż musiał do
      mnie dojeżdżać co 3 godziny bo Mała nie chciała pić z butelki, a łyżeczka się
      krztusiła. Nie mogłam jej zostawić z nikim na dłużej (taki cycoholizm jest
      uleczalny tylko jak dziecko jest starsze). W tej chwili ma już wprowadzone
      zupki, deserki, kaszkę (wszystko je łyżeczką), wiec sobie mąż radzi. Soczki w
      nią wduszam.
      Dziecko sto razy bardziej bedzie wolało przytulić się do gorącego cycusia, niż
      jeść z butli. Nie oduczy się pić z piersi jak raz na jakiś czas podasz mu butle.
      • hanula12 Re: karmi tata 14.12.06, 18:58
        przecież od jednego karmienia dziecko nie oduczy sie ssać piersi, raczej
        pytanie czy w ogóle będzie chciało zjeść w inny sposób niż pierś. ja karmiłam
        dłuższy czas mieszanie i mały cycka ssał jak szalony i uwielbiał go, butlę
        mniej. w każdym bądx razie nie sprawdziło się, że niby jak dziecko poczuje
        butlę to nie będzie chciało piersi czy będzie ją gorzej ssać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka