Dodaj do ulubionych

biegunka- co robić?

IP: *.* 11.03.03, 12:19
Witam i poroszę o rade. Jedna z moich córeczek bliźniaczek ma od niedzieli biegunkę. Myślalam że to może po tartym jabłku, ale to już chyba by przeszło. Kupka jest wodnista i przeważnie żółta, kilka razy dziennie. Czy powinnam iść do lekarza( z dwójką maluchów nie jest to takie proste)?A może to samo przejdzie?Dodam że dziecko ma prawie 5 mc.jest uśmiechnięta, pogodna, raczej dobrze je(karmie piersia czasami daje milupe), chyba nic innego jej nie dolega.Bardzo proszę o rade co robic.Anna.
Obserwuj wątek
    • Gość: Polka05020902 Re: biegunka- co robić? IP: *.* 11.03.03, 12:46
      Podaj jej smectę (taki proszek do rozpuszczenia w wodzie). No cóż, od razu niestety nie ustąpi. Ale i tak skontaktuj się z lekarzem.
    • Gość: mostrowska Re: biegunka- co robić? IP: *.* 11.03.03, 16:39
      Uważaj, bo moze być to jakiś wirus.A próbowałas dać smectę (to zalecił nam nasz pediatra). Albo kleik ryżowy i marchewke gotowana?Monika
      • Gość: 1506 Re: biegunka- co robić? IP: *.* 11.03.03, 18:57
        Ja mam ten sam problem z Wojtkiem (10 m-cy) już od piątku. W poniedziałek byłam u pediatry - nie kazała się martwić, to podobna drobna infekcja bakteryjna jelit (też zółta, wodnista kupka). Podaję smectę, lakcid ( to leki bez recepty) oraz nifuroksazyd ( to już na receptę).Jest do picia w saszetkach taki płyn - Gastrolit - fantastycznie uzupełnia wypłukane mikroelementy niestety jest niedobry - słony :( na pocieszenie dodam ,że wbrew obawom lekarki mojemu synkowi smakuje :) - ale podobno większośc dzieci odrzuca :(Skontaktuj się z lekarką telefonicznie - może wizyta nie będzie potrzebna :)Dawaj dużo do picia - przy biegunce bardzo łatwo o odwodnienie!AlfaP.s. Ja niestety podłapałam dzisiaj przypadłość mojego dziecka :( - pewnie niedokładnie umyłam ręce :( :(Uważaj więc na siebie i na drugą dzidzię :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka