IP: *.* 26.03.03, 22:49
Mam pytanie. Jak długo smarować dzieciaczka oliwką? Do tej pory smarowałam Maję całą z wyjątkiem pupy (krem przeciwko pieluszkowemu zapaleniu skóry) i buzi (krem do pielęgnacji twarzy. Nie wiem czy takie nadmierne natłuszczanie coś daje - na pewno nie jest wskazane na upały o których juz myslę choć to dopiero wiosna.
Obserwuj wątek
    • Gość: ewagg Re: oliwka IP: *.* 27.03.03, 15:10
      Witaj Ja używam oliwki tylko w miejscach zgięć a więc za uszkami , na szyjce , pod paszkami i w pachwinach . Podobno oliwienie całego ciała zaburza normalną pracę skóry i zatyka pory dlatego nie stosuję oliwki na całe ciało. Kąpie małego ( 3 miesiace ) w zwykłej wodzie bez dodatków żadnych ziół czy płynów i jak narazie jest bez żadnych problemów skórnych . Pozdrawiam
      • Gość: babel Re: oliwka IP: *.* 31.03.03, 13:59
        Hej!Ja nie uzywalam oliwki w ogole.Pierwsze 3 m-ce smarowalam dzidzie kremem dla niemowlat Nivei(co 2-3dzien),potem tylko2-3 razy w tygodniu. Nigdy nie miala zadnych problemowze skora i nie byla odparzona.Zasypki i oliwki bywaja przydatne,gdy skora niemowlecia jestsklonna do odparzen (wtedy zasypka) lub przy suchej skorzei lagodnych odparzeniach (oliwka)Niedawno w ktoryms numerze gazetki "Mama i dziecko"przeczytalam,ze oliwki dla niemowlat i oleje mineralnesa obecnie rzadziej stosowane,poniewaz okazalo sie,zeniektore dzieci reaguja na nie lagodna wysypka.Pozdrawiambabel

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka