Dodaj do ulubionych

Wiosenne spacery

IP: *.* 31.03.03, 14:20
Cześć dziewczyny. Mam takie pytanko, czy przy takiej pogodzie jak dziś (wiatr, coś tam popaduje i nie za ciepło) chodzicie z Maluchami na spacery? Ja się jakos boję, ale nie wiem, może jakaś przewrażliwiona jestem.Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: dyziak Re: Wiosenne spacery IP: *.* 31.03.03, 14:56
      Hej! Nadia ma pięć tygodni i juz kilka takich dni przeżyłyśmy - zabierałąm ja na spacer, może nieco krótszy, tak cos ponad godzinę. A dzisiaj........, dzisiaj to mnie sie nie chciało wychodzić z domu :lol: I jakoś te spacery jej nie zaszkodziły - ani katarku, ani innych pasudztw :) I nie opatulałam jej trzema kocykami ;) Ja myślę, że jak zabezpieczysz dziecko przed bezposrednim działaniem wiatru to nic mu nie będzie, a świerzego powietrza zaczerpnie. No, chyba, że nie wyjdziesz z takich powodów, jak ja dzisiaj :lol: dyziak :hello:
    • Gość: Gosia_wiecznie_mŁoda Re: Wiosenne spacery IP: *.* 31.03.03, 15:18
      Kasiu ;)Urodzilam ule w domu ;))3 dni rozpieszczal mnie maz ;)A 4 dnia maz poszedl do pracy a ja "na chwilke" na spacer ;) ktora to "chwilka"obejmowala- zakupy na bazarze z zachwytami jaki sliczny dzidzius a nie za chlodno mu ;) odpieranie dziewczynek starszych ze szkoly ;) odprowadzenie ich na basen ;) oraz zasadniczy sopacer 15 minut kucgalopkiem po lesie ;)Byl styczen ;)Bylo zimno ;)Nie musisz byc tak ekstremalna jak ja, jednak pragne ci przypomniec pewna prawde ;)Dziecko nie choruje od pogody ale od wirusow ;_ a tych wicej w twoim mieszkaniu niz w powietrzu ;)Dlatego mysle ze dzisiaj nie jest zimno na tyle, aby zastanawiac sie nad pozostanem w domu z powodu innego niz "nie chce mi sie" :)PS- mi tez sie nie chce ;))
      • Gość: ddd Re: Wiosenne spacery IP: *.* 31.03.03, 15:31
        Mysle, ze spokojnie mozna wychodzic. Dziecko przeciez w wozku ma budke, ochraniacz i pewnie nic mu nie wieje, dlatego ja jestem za solidna gondola dla niemowlat. Moja mloda dzis suuuper spala na dworze, a i po drodze widzialysmy nieskonczona ilosc mam :grin:
    • Gość: agula09 Re: Wiosenne spacery IP: *.* 31.03.03, 15:55
      Witaj Kasiu,Ogólnie nie lubię siedzieć cały czas w domu więc spacer to dla mnie wybawienie. Mój synek ma trzy tygodnie i od prawie dwóch wychodzimy codziennie. Ponieważ je jeszcze bardzo nieregularnie i czasami non stop to taki spacerek daje mi chwilkę odpoczynku przynajmniej. Dziecko śpi doskonale a dla mnie to też dawka pozytywnej energii (mam przynajmniej siłę na nocne, cogodzinne karmienia). Chyba tylko deszcz jest w stanie zatrzymać nas w domu.Jeśli chodzi o pogodę - mam wózek z solidną gondolką, jak bardzo wieje to zasłaniam dodatkowo kocykiem. I omijam miejsca, gdzie wiatr podnosi tumany piachu. Większość ciałka i tak zakryta jest osłonką, tylko trzeba pamiętać o buzi i koniecznie uszkach, żeby je dobrze zasłonić. Pozdrawiam i życzę miłych spacerkówAgula
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka