Dodaj do ulubionych

nie chce jeść melka - POMOCY!!!

IP: *.* 31.03.03, 20:52
moja 8,5 miesięczna córka odmawia jedzenia mleka :-( do tej pory nie było z tym problemów po kapilei zjadała do 320 ml Bebilonu +kleik ryżowy (teraz po wielkich bólach 150 ml), rano jest też tragedia przedtem 210 lm Bebilonu +kleik ryżowy (teraz połowę), ok. 15.00 jadała kaszki kukurydzianą lub owocowe (już pzrerobiłysmy chyba wszystkie smaki BoboVity, a na Nestle zareagowała tak, że boję sie kupować).CO MAM ROBIĆ? CZY TO NORMALNE? JAK INACZEJ PODAWAĆ DZIECKU MLEKO - PRZECIEZ JEGO ORGANIZM GO POTRZEBUJE!!!!!!!POMOCY! JESTEM ZAŁAMANA!Dodam, że zupy i deserki je ładnieAXA
Obserwuj wątek
    • wilkuwilkuk Re: nie chce jeść melka - POMOCY!!! 03.04.03, 09:34
      Anetka Czesc!
      Moj synek ma 6,5 miesiaca i mleka tez nie chce jesc.Rano ja normalnie jadl
      230ml,to teraz 100ml.A wieczorem jest podobnie.Tez probowalam dawac kaszki ale
      tez nie chce.Mam taki sam problem.Obiadki i owoce je bardzo chetnie.Na obiadek
      zjada ok.250g zupki,a potem cale jablko z szescioma biszkoptami.Ja jedno
      karmienie mlekiem zastapilam budyniem-ktory uwielbia.Gotuje go na mleku
      Łaciatym.
      Pozdrawiam
      Karina i Kubus
      • andre20 Re: nie chce jeść melka - POMOCY!!! 03.04.03, 13:35
        Czy konsultowałaś z lekarzemi jedzenie dla Małego? Zdziwiły mnie mleko i
        biszkopty, bo wszędzie podają, że mleko krowie można podawać od ok. 12 mies.,
        a biszkopty (glutenowe) od 10 mies. Wcześniej ryzykuje się alergią pokarmową,
        bo dziecko jest za małe i może żle tolerować te składniki.
        • wilkuwilkuk Re: nie chce jeść melka - POMOCY!!! 03.04.03, 21:09
          Kontaktowalam sie z lekarzem!Powiedzial ,ze mozna dawac malemu Danonki do
          picia z kaszka lub budyn.Po mleku nic mu nie jest ,po biszkoptach rowniez!
          Oczywiscie na poczatku dawalam mu w minimalnych ilosciach i obserwowalam czy
          nie ma odczynu alergicznego!
          W sklepie pojawil sie budyn ulubiony Dr.Oetcera ktorego sie nie gotuje.Wiec
          juz jutro sprobuje zrobic budyn ma mleku modyfikowanym.
          Zapewniam Cie ,ze nie podalabym mu mleka bez konsultacji z lekarzem.Bardzo
          kocham mojego synka i nie zrobie nic co mogloby mu zaszkodzic!
          Pozdrawiam !!!
          Karina
          • orlaa Re: nie chce jeść melka - POMOCY!!! 05.04.03, 01:38
            Hej!
            Mialam taka sytuacje, ale okazalo sie , ze przedawkowana jest wit. D /a
            mieszanki ja zawieraja/. W wieku 4 miesiecu moj synek dostal ograniczenie na
            mieszanke,a wprowadzenie 2 zup jarzynowych. Teraz ma 8 miesiecy, a mieszanke z
            kaszka dostaje tylko 2 razy dziennie. Tak bylo u nas, a u Ciebie moze byc
            inaczej. Lekarz powinien omowic zywienie dzieciatka.
            Serdecznie pozdrawiam
            Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka