Dodaj do ulubionych

jak wyprawiacie lub wyprawialyscie roczek??

05.01.07, 23:05
moja ciotka kupila tort,jedno ciasto,kawe i szampana,kolezanka to co
wczesniej +salatki,kurczak i alkohol.jaka forme wy preferujecie?
Obserwuj wątek
    • agnieszkaela Re: jak wyprawiacie lub wyprawialyscie roczek?? 06.01.07, 14:36
      O co pytasz? Tort, ciasto i kawa to za malo? Czy kurczak i alkohol to za duzo?
      Kazdy robi jak uwaza i jakich ma gosci.
      My robilismy impreze w ogrodzie. Bylo kilkanascie osob, w tym 6 dzieci. Byly
      przekaski, salatka, ciasto, tort. Duzo rzeczy "do reki" aby dzieci mogly
      wygodnie jesc. Alkoholu nie bylo, to to imprezea dziecieca. Najwazniejsze byly
      zabawy dla dzieci, muzyka, tort.
      • renia1807 Re: jak wyprawiacie lub wyprawialyscie roczek?? 06.01.07, 18:26
        Córka miała 1 urodziny w Sylwestra, byli zaproszeni tylko chrzestni ze swoją
        rodziną. Obowiązkowo musiał być tort( mojej roboty) ze świeczką, odśpiewanie
        100 lat.
        A co do jedzenia: ciasta, sałatka ,zakąski, 1 danie ciepłe i szampan bo goście
        zostali przywitać z nami Nowy Rok.
    • polirinia Re: jak wyprawiacie lub wyprawialyscie roczek?? 06.01.07, 18:59
      w domu z rodzicami przy smacznym podwieczorku z symboliczna świeczką
      jeżeli wg Ciebie roczne dziecko jest w stanie wypić szampana i zjeść sałatkę z
      kurczaka zagryzając tortem i ciastem kawowym, wznosząc toasty z tabunem gości
      to czemu nie? wszystko zgodnie z możliwościami i potrzebami jubilata. robienie
      imprezy dla gości to absurd, ale czego się nie robi dla okazji do biby?
      • mamusia79 Re: jak wyprawiacie lub wyprawialyscie roczek?? 10.01.07, 10:43
        trudno żeby goście jedli tylko to co jubilat/ka. Wyszłabym głodna z takiego
        przyjęcia. U nas był obiad, tort, ciasto, zimna płyta, jedno danie ciepłe.
    • hipopotamama Re: jak wyprawiacie lub wyprawialyscie roczek?? 06.01.07, 19:50
      Przede wszystkim non-alkohol! Takie jest moje zdanie ale u mnie w rodzinie
      ogólnie na imprezach się nie pije więc może mam spatrzony pogląd. Ideał to na
      świerzym powietrzu ale co jak to zima albo aura nie sprzyja?
      Moja córa 1 urodzinki będzie miała w sierpniu i marzy mi się żeby zorganizować
      podwieczorek z torcikiem i kawką dla dorosłych w mini stajni pod miastem. W
      takich imrezach chodzi o to, żeby dzieciaki miały radochę a tam koniki, świnki
      kotki, pieski i co tam jeszcze skrzydlate i futrzaste a do tego przytulna
      karczemka. Wiem, że u mnie akurat imprezy plenerowe bardzo się sprawdzają,
      zawsze wszyscy są baaardzo zadowoleni i potrafią się naprawdę wyluzować.
      Obawiam się tylko, że takie rewelacje to zbyt wyszukane jak na roczek ale z
      grugiej strony myślę sobie, że choć moje dziecko miałoby nic nie pamiętać to
      miło mi będzie jeżeli inne dzieci powiedzą, że dobrze się bawiły na urodzinkach
      mojej córy, no bo przecież chodzi o dziecięcy uśmiech, nieważne czyi.
      • aywona Re: jak wyprawiacie lub wyprawialyscie roczek?? 10.01.07, 00:04
        Interesujący temat. Podbijam do gory! Kto ma fajne pomysły jak urządzić
        roczkowe party dla maleństwa niech sie podzieli.
        Co oprocz tortu, gosci...???
        • angela2006 Re: jak wyprawiacie lub wyprawialyscie roczek?? 10.01.07, 03:36
          weźcie pod uwagę i zadajcie sobie pytanie -"Czy roczne dziecko zdaje sobie sprawę po co ta cała feta?"Nie to że sama nie wyprawiałam roczku dziecka i następnemu też wyprawię ,ale chyba bardziej robi sie to dla siebie niz malucha.Pozdrawiam
        • asiakal Re: jak wyprawiacie lub wyprawialyscie roczek?? 10.01.07, 10:39
          To tort i goście już nie wystarczą? No bez przesady. Oczywiście każdy robi jak
          chce ale pierwsze urodziny dziecka to nie impreza pt.:"kto zrobi bardziej
          wyszukaną bibę". Wydaje mi się, że najbliższa rodzina, torcik ze świeczką i małe
          co-nieco to wystarcza aby uczcić taką okazję.
          • aywona Re: jak wyprawiacie lub wyprawialyscie roczek?? 10.01.07, 10:54
            Tort i goscie to najwazniejsze i oczywiscie wystarczajace. Chodzi o to co
            wymyslic zeby bylo wesolo np. podobno malenstwu daje sie do wyboru trzy rzeczy
            np. nie wiem sluchawke lekarska co oznaczac moze ze jak to wybierze zostanie
            lekarzem, inni urzadzaja krotki pokaz slajdow z wyczynow/osiagniec brzdaca
            przez ten rok (zdjecia te najbardziej smieszne)
            ktos zna jakies takie zabawy, ktore umila swietowanie tego Swieta???
            • titiritka Re: jak wyprawiacie lub wyprawialyscie roczek?? 22.01.07, 22:00
              no właśnie, co jeszcze kładziecie dziekcu do wyboru:
              - pieniążek
              - długopis lub ksiazka
              - kalkulator
              - różaniec
              - kieliszek
              ???
    • an_ni ja? skromnie ... 22.01.07, 23:24
      u mnie byly
      4 salatki
      wedliny,
      talerz serow
      marynaty
      bigos, flaki, barszczyk z uszkami
      schabowe, ryba (bo nie kazdy lubi mieso)
      3 ciasta, salatka owocowa, lody
      no i oczywiscie tort, tylko 1 pietrowy bo to pierwze urodziny
      alkohol, szampan i wino
      no i oczywiscie goscie - 24 doroslych i 9 dzieci
      aach zapominalam dodac ze przyjecie odbylo sie w 5* restauracji
      i trwalo 6 godzin, byla tez muzyka
      rezerwacji byla zrobiona juz pol roku wczesniej
      a juz dzis planuje przyjecie na 2 rocznice, ach to bedzie bal!!

wink
      opamietajcie sie dziewczyny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka