plusiak822 05.01.07, 23:05 moja ciotka kupila tort,jedno ciasto,kawe i szampana,kolezanka to co wczesniej +salatki,kurczak i alkohol.jaka forme wy preferujecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszkaela Re: jak wyprawiacie lub wyprawialyscie roczek?? 06.01.07, 14:36 O co pytasz? Tort, ciasto i kawa to za malo? Czy kurczak i alkohol to za duzo? Kazdy robi jak uwaza i jakich ma gosci. My robilismy impreze w ogrodzie. Bylo kilkanascie osob, w tym 6 dzieci. Byly przekaski, salatka, ciasto, tort. Duzo rzeczy "do reki" aby dzieci mogly wygodnie jesc. Alkoholu nie bylo, to to imprezea dziecieca. Najwazniejsze byly zabawy dla dzieci, muzyka, tort. Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: jak wyprawiacie lub wyprawialyscie roczek?? 06.01.07, 18:26 Córka miała 1 urodziny w Sylwestra, byli zaproszeni tylko chrzestni ze swoją rodziną. Obowiązkowo musiał być tort( mojej roboty) ze świeczką, odśpiewanie 100 lat. A co do jedzenia: ciasta, sałatka ,zakąski, 1 danie ciepłe i szampan bo goście zostali przywitać z nami Nowy Rok. Odpowiedz Link Zgłoś
polirinia Re: jak wyprawiacie lub wyprawialyscie roczek?? 06.01.07, 18:59 w domu z rodzicami przy smacznym podwieczorku z symboliczna świeczką jeżeli wg Ciebie roczne dziecko jest w stanie wypić szampana i zjeść sałatkę z kurczaka zagryzając tortem i ciastem kawowym, wznosząc toasty z tabunem gości to czemu nie? wszystko zgodnie z możliwościami i potrzebami jubilata. robienie imprezy dla gości to absurd, ale czego się nie robi dla okazji do biby? Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia79 Re: jak wyprawiacie lub wyprawialyscie roczek?? 10.01.07, 10:43 trudno żeby goście jedli tylko to co jubilat/ka. Wyszłabym głodna z takiego przyjęcia. U nas był obiad, tort, ciasto, zimna płyta, jedno danie ciepłe. Odpowiedz Link Zgłoś
hipopotamama Re: jak wyprawiacie lub wyprawialyscie roczek?? 06.01.07, 19:50 Przede wszystkim non-alkohol! Takie jest moje zdanie ale u mnie w rodzinie ogólnie na imprezach się nie pije więc może mam spatrzony pogląd. Ideał to na świerzym powietrzu ale co jak to zima albo aura nie sprzyja? Moja córa 1 urodzinki będzie miała w sierpniu i marzy mi się żeby zorganizować podwieczorek z torcikiem i kawką dla dorosłych w mini stajni pod miastem. W takich imrezach chodzi o to, żeby dzieciaki miały radochę a tam koniki, świnki kotki, pieski i co tam jeszcze skrzydlate i futrzaste a do tego przytulna karczemka. Wiem, że u mnie akurat imprezy plenerowe bardzo się sprawdzają, zawsze wszyscy są baaardzo zadowoleni i potrafią się naprawdę wyluzować. Obawiam się tylko, że takie rewelacje to zbyt wyszukane jak na roczek ale z grugiej strony myślę sobie, że choć moje dziecko miałoby nic nie pamiętać to miło mi będzie jeżeli inne dzieci powiedzą, że dobrze się bawiły na urodzinkach mojej córy, no bo przecież chodzi o dziecięcy uśmiech, nieważne czyi. Odpowiedz Link Zgłoś
aywona Re: jak wyprawiacie lub wyprawialyscie roczek?? 10.01.07, 00:04 Interesujący temat. Podbijam do gory! Kto ma fajne pomysły jak urządzić roczkowe party dla maleństwa niech sie podzieli. Co oprocz tortu, gosci...??? Odpowiedz Link Zgłoś
angela2006 Re: jak wyprawiacie lub wyprawialyscie roczek?? 10.01.07, 03:36 weźcie pod uwagę i zadajcie sobie pytanie -"Czy roczne dziecko zdaje sobie sprawę po co ta cała feta?"Nie to że sama nie wyprawiałam roczku dziecka i następnemu też wyprawię ,ale chyba bardziej robi sie to dla siebie niz malucha.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asiakal Re: jak wyprawiacie lub wyprawialyscie roczek?? 10.01.07, 10:39 To tort i goście już nie wystarczą? No bez przesady. Oczywiście każdy robi jak chce ale pierwsze urodziny dziecka to nie impreza pt.:"kto zrobi bardziej wyszukaną bibę". Wydaje mi się, że najbliższa rodzina, torcik ze świeczką i małe co-nieco to wystarcza aby uczcić taką okazję. Odpowiedz Link Zgłoś
aywona Re: jak wyprawiacie lub wyprawialyscie roczek?? 10.01.07, 10:54 Tort i goscie to najwazniejsze i oczywiscie wystarczajace. Chodzi o to co wymyslic zeby bylo wesolo np. podobno malenstwu daje sie do wyboru trzy rzeczy np. nie wiem sluchawke lekarska co oznaczac moze ze jak to wybierze zostanie lekarzem, inni urzadzaja krotki pokaz slajdow z wyczynow/osiagniec brzdaca przez ten rok (zdjecia te najbardziej smieszne) ktos zna jakies takie zabawy, ktore umila swietowanie tego Swieta??? Odpowiedz Link Zgłoś
titiritka Re: jak wyprawiacie lub wyprawialyscie roczek?? 22.01.07, 22:00 no właśnie, co jeszcze kładziecie dziekcu do wyboru: - pieniążek - długopis lub ksiazka - kalkulator - różaniec - kieliszek ??? Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni ja? skromnie ... 22.01.07, 23:24 u mnie byly 4 salatki wedliny, talerz serow marynaty bigos, flaki, barszczyk z uszkami schabowe, ryba (bo nie kazdy lubi mieso) 3 ciasta, salatka owocowa, lody no i oczywiscie tort, tylko 1 pietrowy bo to pierwze urodziny alkohol, szampan i wino no i oczywiscie goscie - 24 doroslych i 9 dzieci aach zapominalam dodac ze przyjecie odbylo sie w 5* restauracji i trwalo 6 godzin, byla tez muzyka rezerwacji byla zrobiona juz pol roku wczesniej a juz dzis planuje przyjecie na 2 rocznice, ach to bedzie bal!! opamietajcie sie dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś