gosiek206 10.01.07, 19:17 Czym moge zwalczyc odparzenie pupy 7 miesiecznej coreczki sudocrem i bepanthen nie pomaga prosze o pomoc pilne!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarnika Re: odparzona pupa???? 10.01.07, 19:45 myj pupę krochmalem - u mnie pomogło Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek206 Re: odparzona pupa???? 10.01.07, 20:13 dziekuje za odp a czy moge prosic o przepis na taka kapiel?? Odpowiedz Link Zgłoś
kinia_lo Re: odparzona pupa???? 10.01.07, 19:45 Ja walczylam z odparzeniamy gdy moj synek mial 3-4 miesiace, pomagalo mu tylko wietrzenie pupy, czyli lezal przez pol dnia bez pieluszki, i troche mu tez suszylam suszarka i tak 3,4 dni i bylo po wszystkim, ale domyslam sie ze Twoja coreczka juz sie przemieszcza wiec to rozwiazanie pewnie nie wchodzi w gre.u nas teraz pomaga sudocrem a wczesniej nie pomagal.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
azajda Re: odparzona pupa???? 10.01.07, 19:48 U mnie sprawdziła się maść tranowa-do kupienia w aptece ok 2zł Odpowiedz Link Zgłoś
joasia81 Tormazol lub tormentiol 10.01.07, 20:13 maja ten sam składnik leczniczy tylko tormazol jest bez kwasu bornego Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
miryw Re: odparzona pupa???? 10.01.07, 21:06 Spróbuj maści pośladkowej - robiona w aptece, ale musisz mieć receptę od pediatry. Jest o wiele lepsza od sudocremu i do tego tańsza. Odpowiedz Link Zgłoś
kaasma Re: odparzona pupa???? 10.01.07, 22:04 u nas sprawdził sie Linomag z zielonym paskiem-sudocrem nie pomógł pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
trufla3 Re: odparzona pupa???? 10.01.07, 22:40 sciagnij pampersa i niech mala troche pobuszuje bez pieluszki. ...... Pati Trufla i jej kuchnia Odpowiedz Link Zgłoś
3anek Re: odparzona pupa???? 10.01.07, 23:25 u nas pomogło wietrzenie + puder Alantan. Z dnia na dzień przeszło. Maści natłuszczają, a puder wchłonie wilgoć, może spróbuj zastosować puder. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia7410 Re: odparzona pupa???? 11.01.07, 10:29 takie stare babcine sposoby to posypywać mąką ziemniaczaną ja stosowałam rumianek, zaparzałam go i do każdego mycia pupy. wiem bo mam 5 latka a obecnie 3,5 miesięcznego. patrz na chusteczki żeby nie były z perfumem ajak już masz to maczaj je w rumianku. pomaga. nawet po całym jednym dniu. Odpowiedz Link Zgłoś
malwior Re: odparzona pupa???? 11.01.07, 10:56 hej u nas rewelacyjnie sprawdził sie Pentacrem Odpowiedz Link Zgłoś
ango5 Re: odparzona pupa???? 11.01.07, 13:02 u nas doskonale sprawdza się Vratizolin, to jest na opryszczkę ale jako jedyna z tych maści ma "coś tam". Pomaga natychmiastowo. Smarować cieniutko. Wietrzyć pupę koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś