kasia.ola 11.01.07, 14:20 kto z was podawał czopki Vibrucol i kiedy je podawałyście??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emilly4 Re: czopki Vibrucol 11.01.07, 14:23 Ja podawalam corce podczas zabkowania,ale na wiele sie nie przydaly. Viburcol to lek homeopatyczny,wiec nie dziala na kazdego Odpowiedz Link Zgłoś
sja75 Re: czopki Vibrucol 11.01.07, 14:34 podczas ząbkowania i w czasie wyjazdu-u nas sie sprawdził Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia79 Re: czopki Vibrucol 11.01.07, 14:47 na kolkę wogóle nie pomógł. Przy ząbkowaniu już nie próbowałam, postawiłam na żele Odpowiedz Link Zgłoś
pikolakszpak Re: czopki Vibrucol 11.01.07, 15:16 ja tez podawalam, przy bólu brzuszka. nie widzialam jakiegos specjalnego efektu Odpowiedz Link Zgłoś
agaruda1 Re: czopki Vibrucol 11.01.07, 15:19 Ja podawalam na kolki, potem na zabki ale nie przesadzalam z iloscia i tylko podczas ekstremalnej histerii albo medzenia non-stop. DZIAŁA!!! Nie mozna za czesto, bo dziecko sie przyzwyczai. Odpowiedz Link Zgłoś
monika7807 Re: czopki Vibrucol 11.01.07, 16:52 stosowałam te czopki najpierw na kolkę ale nie było widocznego efektu. kiedy moja mała zaczęła ząbkować też jej podałam i chyba w niewielkim stopniu ukoił ból. jednak jak każdy lek homeopatyczny należy podawać w zalecanych dawkach i nie należy ich przekraczać. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala5 Re: czopki Vibrucol 11.01.07, 17:44 ja podawalam na napady zlosci, pomagal w innych przypadkach nie Odpowiedz Link Zgłoś
mysza1973 Re: czopki Vibrucol 11.01.07, 20:23 To są przede wszystkim czopki wyciszające a nie przeciwbólowe, dlatego w naszym przypadku działały najlepiej wtedy, kiedy mały miał napady histerii z przemęczenia albo po przejściu ostrej kolki. Na bolące dziąsełka najlepszy jest Dentinox. Viburcol może tylko wspomagać leki przeciwbólowe, jest to bezpieczny lek homepatyczny ale stosujemy go sporadycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamucha27 Re: czopki Vibrucol 12.01.07, 09:16 Dawałam (sporadycznie) podczas 3-dniówki jako lek wspomagający czopki przeciwbólowe i przeciwgorączkowe a takze przy ząbkowaniu. Niestety w ogóle się nie sprawdził także już nie daję. Na ząbkowanie polecam żel Dentinox i w przypadku dużego bólu czopek (paracetamol). Odpowiedz Link Zgłoś
penguin33 Re: czopki Vibrucol 12.01.07, 12:36 Dawalam do tej pory 3 razy, jak coreczka nie mogla zasnac po ostrej kolce. Pomaga, przynajmniej jej. Odpowiedz Link Zgłoś