kicia0612 04.02.07, 13:35 Witam mam pytanie dziewczyny co stosowałyście na kolke u swoich dzieci bo tyle jest różnych tych kropelek że nie wiem które pomogą jesli juz proszę o odpowiedź z góry dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ineska2 Re: Co na kolkę? 04.02.07, 13:45 synek kolezanki mial straszne kolki i probowala wielu specyfikow, chwalila espumisan w kropelkach. poza tym dobre sa masaze brzuszka, kladzenie malucha na brzszku zeby sie odgazowal i ogrzewanie brzuszka. Odpowiedz Link Zgłoś
kathia_25 Re: Co na kolkę? 04.02.07, 14:01 ja dawałam esputicon,ale w zasadzie nie pomagało,a kolki przeszły jak mały skończył 3 miesiące Odpowiedz Link Zgłoś
lemiwawa Re: Co na kolkę? 04.02.07, 16:34 esputicon synkowi nie pomóg, najlepsze są kropleki espumissan Odpowiedz Link Zgłoś
romario31 Re: Co na kolkę? 04.02.07, 16:37 Ja stosowałam najzwyklejszą herbatę koperkową (była po niej duża poprawa), inne specyfiki u mojego synka nie skutkowały, było wręcz gorzej i to o wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia79 Re: Co na kolkę? 04.02.07, 16:45 a ja proponuję wpisać kolkę w wyszukiwarkę. Wałkujemy to cały czas. Dużo mądrych uwag już było.... warto skorzystać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mileczka75 Re: Co na kolkę? 04.02.07, 18:16 ja dawałam mojej córeczce Infacol. Pomagał. Ponatdo on działa miejscowo i nie wchodzi do krwioobiegu. Mozesz spróbować. Acha i jeszcze jedno, grzałam jej brzuch suszarką. Miało to też taką zaletę, że szum ją uspokajał Odpowiedz Link Zgłoś
karmel-karmel Re: Co na kolkę? 04.02.07, 19:43 A ja proponuję mamom żeby przestały wypisywać bzdury typu "te kropelki są beznadziejne bo najlepsze są te!" Na każde dziecko działa co innego i trzeba samemu wypróbować i sprawdzić! Na mojego synka nie działały żadne cherbatki, ani masaże i kropelki też niewiele (ale chociaż trochę)... Wszystkie leki dawały niewielką poprawę (chociaż w takiej sytuacji lepsze to niż nic) próbuj co się da...może u Twojego dziecka będzie poprawa... a kolki po prosty przeszły jak mały miał 2,5 miesiąca powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
karmel-karmel Re: Co na kolkę? 04.02.07, 19:46 a...i popieram mamusię79 skorzystaj z wyszukiwarki, bo to temat wałkowany setki razy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
daria1313 Re: Co na kolkę? 04.02.07, 20:02 Moja Myszka miała koli do 3 miesiąca-strasznie się prężyła, krzyczała itp. Na początku pomagały okłady z ciepłych prasowanych pieluszek tetrowych, masaże brzuszka, kładzenie na brzyszku, herbatki koperkowe. Później to już nie działało i pomogły INFACOL-polecam i DEBRIDAT(jest na receptę) i oczywiście z zalecenia lekarza!! POWODZENIA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mama1024 A może cos zupełnie innego... 04.02.07, 19:56 nie wiem czy nasz Mały tak miał czy myśmy mu pomogli.Od wyjscia za szpitala uzywalismy chusty dla niemowlat (najpierw samoróbki, póxniej oryginalnej kupnej...) nie mielismy ani razu kolki, a ulanie było 2 razy.....Takiej chusty z powodzeniem można uzywac przeciez w domu - ni etlyko na spacery...mój Chłop lubił grac w gry (taki ejakies małe przenośne) i Kubusia trzymał w chuscie i mając dwie ręce wolne dziennie 2 godzinki organizowały sie...zero koleczki (i przedzając inne pytanka: żadnych kłopocików z bioderkami czy inn etakie). Chusta uratowała nam w sumie cały pierwszy rok. nazw ni eprzytaczam bo ni ereklamuje. Ale na rynku tego pełno juz teraz, a na allegro jest spory przegląd...zaszkodzić - nie zaszkodzi, a może tylko pomóc lub nawet znacznie zycie ułatwić w codziennych innych sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
kahadomi Re: Co na kolkę? 05.02.07, 00:12 sab simplex kropelki nam bardzo pomógł! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaelena Re: Co na kolkę? 05.02.07, 00:15 Ja podawalam corce Infakol. Nie miala nigdy kolek, ale nie wiem czy to dzieki Infakolowi czy moze poprostu ich nie miala. Odpowiedz Link Zgłoś
elming Re: Co na kolkę? 05.02.07, 08:43 Witam! BOBOTIC polecam na kolkę z czystm sumieniem- cudowny jeśli się regularnie stosuje. ulga natychmiastowa. Odpowiedz Link Zgłoś