Dodaj do ulubionych

Mojej corci wciaz sie ulewa

08.02.07, 19:44
Mojej coreczce prawie po kazdym posilku(karmie piersia)sie ulewa, dodam ze
sporo.Nie mam pojecia dlaczego tak sie dzieje.Staram sie jesc zdrowo,nie
wciskam jej cyca jak nie jest glodna.Czy ktoras mama miala podobny problem?
Jak sobie z tym poradzic,moze powinnam isc do lekarza?Dodam jeszcze ze
prawidlowo przybiera na wadze.
Obserwuj wątek
    • mamatygryska Re: Mojej corci wciaz sie ulewa 08.02.07, 19:57
      U naszego synka od początku był problem z ulewaniem. Ja bałam się, że jest to
      refluks, ale synek przybierał na wadze i lekarz powiedział, że to nie to. Część
      noworodków po prostu rodzi się z niedojrzałym przewodem pokarmowym i stąd to
      ulewanie. Teraz synek ma 5 m-cy i jakiś miesiąc temu przestało mu się ulewać.
      Teraz zdarza mu się ulać tylko gdy próbuje siadać i nadwyręża mięśnie brzucha.
      To co Ci mogę doradzić to staraj się aby po każdym posiłku małej się odbiło
      oraz podłóż coś pod materac w łóżeczku tak by był nachylony pod kątem od 30 do
      45 stopni.
      Pozdrawiam
      Anka
    • alexxa6 Re: Mojej corci wciaz sie ulewa 08.02.07, 19:59
      wizyta u pediatry na pewno jest konieczna żeby właśnie usunąć wszelkie wątpliwosci

vanilla-cafe.net/
    • kasia_g4 Re: Mojej corci wciaz sie ulewa 08.02.07, 20:01
      Mam to samo. Moja córka ulewa strumieniami! Ręce mi już opadają. Nieważne czy
      zaraz po karmieniu, czy przed następnym posiłkiem. Nie ma reguły. Wszystko jest
      mokre - ubranko, pół łóżeczka...I tak jest od samego początku. Walczę już z tym
      ponad 4 m-ce. Podawałam jej Debridat - bez rezultatów. Teraz ma wypisany
      Gasprid. Nie spodziewam sie większych zmian. Grunt, że dobrze przybiera na
      wadze. Podobno ulewanie przechodzi gdy dzieci zaczynają się pionizować. Czekam
      więc niecierpliwie.
    • kiniamum Re: Mojej corci wciaz sie ulewa 08.02.07, 21:26
      dziecko ulewa poniewaz ma niewyksztalcony zwieracz przelyku, nie wiem jak temu
      zaradzic dziecku karmionemu piersia-jest specyfik zageszczajacy mleko NUTRITON-
      ale wsypuje sie go do butelki z pokarmem..
      acha.. zwieracz moze sie ksztaltowac nawet do roku..
    • aga55jaga Re: Mojej corci wciaz sie ulewa 08.02.07, 22:48
      układaj dziecko zawsze wysoko i przy każdej czynności od karmienia poprzez
      kąpiel, spacery, przewijanie i sen. Wysoko tzn główka wyżej niż żołądek - dzięki
      takiemu postępowaniu sprowadzasz do minimum ryzyko zachorowania na zapalenia
      ucha, zgagi, zachłystowe zapalenia dróg oddechowych - co jest bardzo typowe przy
      refluksie fizjologicznym, który dotyka znaczną część noworodków i niemowląt..
      Pozdrawiam. Aha, jeśli karmisz piersią weź pod lupę swoją dietę.
    • lydka3 Re: Mojej corci wciaz sie ulewa 08.02.07, 23:37
      Witam!
      Nie piszesz w jakim wieku jest twoja córeczka. Moi chłopcy (teraz mają 10
      miesięcy) ulewali aż do ósmego miesiąca! To był horror. Nieważne czy zaraz po
      jedzeniu czy przed następnym karmieniem. Ciągle wszystko było mokre. Ulewali
      takie ilości, że czasami myślałam, że wyleciało wszystko co wypili. Z tą
      różnicą, że prawie od początku byli na butli. Ale tak samo przybierali ładnie
      na wadze, więc pozostało nam czekać. I tak z każdym dniem coraz mniej i mniej,
      aż w końcu przestali ulewać. Życzę Ci cierpliwości, a ta dolegliwość z czasem
      minie.
      Pozdrawiamy!
      Aga z Michałkiem i Filipkiem (22.03.2006)
    • gadoma Re: Mojej corci wciaz sie ulewa 09.02.07, 01:09
      Moja mała skończyła 6 miesięcy a od dwóch nareszcie nie ulewa. Jednak do tej
      pory baardzo dużo jej się odbija i zdarzy się, że trochę wypłynie jej z buzi na
      kaftnik , moją bluzkę, podłogę smile. Popieram wszystko co napisały poprzedniczki.
      Pomalutku, cierpliwości( łatwo powiedzieć). Ja czasami przebierałam moją małą
      kilkanaście razy dziennie. Jedne rzeczy się suszyły na kaloryferze a inne
      suszyłam na zmianę z mężem suszarką. Ręce mi opadały . Na szczęście minęło
      czego życzę i pozdrawiam.
    • mlynarka Re: Mojej corci wciaz sie ulewa 09.02.07, 22:36
      Dziekuje wszystkim mamuska za odzew,musze przyznac ze mi ulzylo.Moja corcia ma
      juz 6 miesiecy no ale teraz bede cierpliwie czekac az ulewanie jej minie.
      • grazyna0501 Re: Mojej corci wciaz sie ulewa 20.02.07, 08:16
        moj syn tez ma 6 miesiecy i nadal ulewa... ale na wadze przybiera prawidlowo.
        pozdrawiam
    • anmoko Re: Mojej corci wciaz sie ulewa 20.02.07, 00:30
      Wiecie co, troche sie uspokoilam tymi odpowiedziami.Nawet chcialam rozpoczac
      watek o ulewaniusmile Moja corka w tym tygodniu skonczy 12 tygodni, a w szpitalu
      mowili, ze dziecko "moze ulewac do 3 miesiaca zycia" wiec cierpliwie czekalam.
      A tu nic! Czasem tak chlusnie, ze az trudno uwierzyc...!Widze, ze jeszcze
      trzeba troche poczekac. Do lekarza nie pojde, bo juz po porodzie kazda
      pediatryczka mowila co innego. Nie bede sobie robic metliku w glowie. Mala
      przybiera na wadze, jest pogodna - poczekamy, trudno!
    • sweet.devil Re: Mojej corci wciaz sie ulewa 20.02.07, 10:46
      moja corcia ma 6,5 miesiaca i dopiero od kilku tygodni skonczyl sie u nas
      koszmar z ulewaniem. Tez balam sie ze to sie nie skonczy ale nasza pani doktor
      kazala cierpliwie czekac i wreszcie przeszlo. Mala zaczela juz prawie siedziec
      wiec to moze zmiana pozycji wpynela na brak ulewania, mysle ze u Ciebie bedzie
      podobnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka