Dodaj do ulubionych

obracanie sie bobasa

10.03.07, 10:07
moja 4,5 miesieczna coreczka lezac na pleckach na macie potrafi od niedawna
przekrecic sie na boczek a potem brzuch.i na tym sie konczy, bo mala walczy
tak lezac (na brzuszku), podnosi wysoko glowe, ale nie potrafi odwrocic sie z
tej pozycji.meczy sie przy tym, steka,denerwuje...nie wiem czy powinnam w tej
sytuacji zostawic ja w takim polozeniu i czekac az sie nauczy to robic czy od
razu ,,interweniowac''? podpowiedzcie prosze...
Obserwuj wątek
    • pyzula3 Re: obracanie sie bobasa 10.03.07, 11:07
      czego ma sie nauczyc? obracac brzuszka na plecy? to jeszcze za wczesnie. Moj
      maly mial okolo 4 miesiecy jak przekral sie z plecow na brzuch , a teraz ma 5,5
      i od kilku dni przekreca sie z brzucha na plecy. Skoro mala sie denerwuje to ja
      przekrec.
      • karawana123 Re: obracanie sie bobasa 10.03.07, 12:15
        Skoro już potrafi z plecków na brzuszek, to niewiele minie, zanim nauczy się
        odwrotnie. Możesz pozwolić dziecku chwilkę pomarudzić, ale do chwili, aż się
        rozpłacze, czyli nie za długo
      • karawana123 Re: obracanie sie bobasa 10.03.07, 12:19
        Zapomniałam dodać, że u nas dziwnie było z tym przekręcaniem. Mała najpierw
        przekręcała sie z brzuszka na plecy (ok. 5m-cy), tak nie za często, ale 2 razy
        na dzień jej się to udało. Potem za jakiś tydzień nauczyła się z pleców na
        brzuszek i odwrotnie już zapomniała. Kiedy dobrze to opanowała przekręca sie tak
        i tak bardzo sprawneio i bez przerwy. Nawet po kąpieli mam problem z ubieraniem
        jej, bo co ją położe na pleckach i chcę nasmarować oliwką czy włożyć ubranko
        bądź pieluszkę, to w ciagu sekundy znów jest na brzuszku big_grin Dlategho teraz nam
        to dłuzej zajmuje smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka