Dodaj do ulubionych

Nie chce pić

10.03.07, 11:46
Witam. Normalnie szlak mnie trafia bo moja Antosia wogóle nie chce pić
płynów prócz mleka. No cóż ja też raczej do ludzi, którzy pija litrami wodę
nie należe ale bezprzesady.Martwię się aby nie odwodniła się. Daje jej
wszystko od wody do soczków skończywszy i nic. Może macie jakieś w tej
materii doświadczenia? Proszę o pomoc. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jabluszko81 Re: Nie chce pić 10.03.07, 13:16
      u nas pomaga pojenie lyzeczka,z butelki napije sie TYLKO mleka.albo czasami
      normalnie prosto z kubka.syn ma 8 miesiecy.aha,z kubka niekapka tez nie chce
      pic.
      • gadoma Re: Nie chce pić 10.03.07, 13:43
        Moja 7 i trochę miesięczna Gabrysia też nie chce. Napije się kilka łyżeczek
        wody i to wszystko, pręży się wygina i nic nie chce, herbatek też nie. Jedynie
        co pije z kubka to Nektar dyniowo-jabłkowy Hippa a ja jestem przeciwniczką
        picia soków. Dzisiaj się złamię i dam jej rozrobiony z wodą sok jabłkowo-
        winogronowy- zobaczymy. Poza tym myślę, że dzieci jak chcą pić to piją. Może im
        wystarcza to ,że karmi je się mlekiem, jedzą płynne kaszki(w naszym przypadku
        tak jest i Sinlak rzadki).
        • paytay Re: Nie chce pić 10.03.07, 20:27
          Też myślałam, że jak nie chce to nie nie pije ale od dwóch dni robiła kupki bez
          wody takie suche papki i strasznie sie wystraszyłam no i zadzwobiłam do
          połoznej, która powiedziała, że mała stanowczo za mało pije bo dziecko w wieku
          8 miesięcy powinno wypić minimum 200ml płynów dziennie.U nas nie pomaga ani
          łyżeczka ani kubek ani nawet niekapek.uff już nie mam pojęcia co robić :
          (((Pozdrawiam
          • kassiik Re: Nie chce pić 12.03.07, 10:31
            U nas jest to samo. Czasami tylko napije sie ze dwie łyżeczki soczku czy
            jakiegokolwiek picia i na tym się kończy. Niestety też ma problemy przez to z
            kupkami. Staram się za to dawać dużo jabłuszka i bananka. Pozdrawiam
    • sylmaj Re: Nie chce pić 12.03.07, 08:45
      U nas to samo córcia ma 9 miesięcy i nie chce nic pić, ale to kompletnie nic, do
      tego jeszcze śmiertelnie obraziła się na cyca i od kilku dni wogóle nie chce go
      ssać. Próbowałam już niekapka, łyżeczki, butelek z różnymi smoczkami i nic
      poprostu się zawzięła i nic nie mogę na to poradzic
    • mamakrzysia10 Re: Nie chce pić 12.03.07, 09:38
      Z moim synkiem było tak samo. Gdy miał 8, 9 miesięcy zupełnie nic nie chciał
      pić. Wmuszałam w niego łyżeczką,ale więcej wypluwał niz wypijał. A kubek
      niekapek traktował jako zabawkę. Od 2 tygodni (ma teraz 10 miesięcy)wypija cały
      kubeczek i to sam, bez namawiania. Wcześnie tez się martwiłam, ale widocznie
      dzieciaki tak mają smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka