Dodaj do ulubionych

Jakie nosidełko polecacie?

13.03.07, 20:38
chce kupic nosidełko dla mojego synka-teraz ma ponad 3 miesiace
Obserwuj wątek
    • kamyszkasia a może chustę? 13.03.07, 20:49

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=44603
    • miryw Re: Jakie nosidełko polecacie? 13.03.07, 21:11
      My mamy Mother Care 3way. Ogólnie jesteśmy zadowoleni, ale praktycznie
      zaczęliśmy je używać od kilku tygodni jak maluszek zaczął się trzymać prosto...
    • mutti27 Re: Jakie nosidełko polecacie? 13.03.07, 21:12
      Ja również polecam chustę. Sama jestem jej użytkowniczką i nie zamieniłabym na
      najbardziej odjazdowe i markowe nosidełko. Polecam chustę Hoppendiez.
      Pozdrawiam.
      • mlodamama32 Re: Jakie nosidełko polecacie? 13.03.07, 21:24
        dzieki dziewczynysmile to moze rzeczywiście chustę..Zadam pewnie głupie
        pytanie:czym się różni nosidełko od chusty.Mnie chodzi o to,żeby kręgosłup nie
        bolał,zebym mogła pójść z Małym na d łuższy spacer nad morze albo do sklepu i
        zebym np mogła pokarmić
        • mariken :)) 14.03.07, 21:36
          chusta może być długa, wiązana, albo krótka, kółkowa jak bebelulu, albo pouch
          (chusta.pl i jeden model bebelulu).
          nosidła są sztywne i niezbyt zdrowe dla maluchów - nie są polecane przez
          fizjoterapeutów! chusty miękkie mają to do siebie, że nie narzucają
          kręgosłupowi dziecka sztywnej pozycji, tylko oplatają go jak druga skóra.
          ja młodą noszę w chuście wiązanej hoppediz i jest super - naście wiązań, dla
          każdego coś do dopasowania. obie ręce wolne smile

joaśka
    • minnie3 Re: Jakie nosidełko polecacie? 14.03.07, 20:45
      polecam babybjorn - rewelacja zarówno dla maluszków wtedy nosi się dzieciaczka
      pzodem do twarzy mamy a potem jak juz ciekawsze świata i mocno trzyma główkę -
      tyłem, bardzo stabilne, dziecko sie super prosto wkłada i wyciąga, moze byc
      uzywane nawet do 12 kg, moja córeczka ma obecnie 4,5 miesiąca i juz mammy za
      sobą pierwsze spcerki - jeśt świetne, w ogóle nie czuć ciężaru dziecka, mozna
      swobodnie zrobic małe zakupy - siatka w ręku, maluszek na brzuszku smileja kupiłam
      je w londynie, ale widziałam u nas chociażby na allegro, nie jest najtańśze -
      ok. 350zł ale warto , polecam!
      • mlodamama32 Re: Jakie nosidełko polecacie? 14.03.07, 21:01
        Dzieki minnie3 smileJak jest takie dobre to chyba warto zainwestować.A moze
        sprobuje kupic od kogos uzywane?
      • mariken NIE!! 14.03.07, 21:32
        nie wolno nosić dziecka przodem do świata!
        wejdź na forum o chustach i nosidłach (link w poście powyżej) i poczytaj! to,
        że babybjoern tak się reklamuje, nie znaczy, że to jest dobre dla dziecka!!

na twoim miejscu kupiłabym chustę wiązaną - można w niej bez skrępowania
        karmić smile

joaśka
        • mlodamama32 Re: NIE!! 14.03.07, 21:37
          a czemu nie mozna nosic przodem do świata-czy to jakoś bardziej obciąża
          kręgosłup?Moje dziecko jest takie ciekawskie,ze nie wiem,czy byloby zadowolone
          gdyby bylo zawsze odwrocone przodem do mnie i nie widzialo swiata.Ale jakby to
          mialo szkodzic..
        • pekapek Re: NIE!! 14.03.07, 21:44
          A dlaczego nie mozna nosic dziecka przodem do swiata? Ja rowniez mam BabyBjorna,
          to wygodne i solidne nosidelko.
          • mariken Re: NIE!! 14.03.07, 21:55
            dla kogo wygodne? dla ciebie? bo czy dla dziecka, nie jestem pewna wink. co do
            wykonania może i jest solidne, ale nie tylko o to chodzi.
            w skrócie chodzi o to, że kręgosłup dziecka ma naturalne krzywizny i w pozycji
            plecami do twojego brzucha jego kręgosłup jest wyginany w niewłaściwą stronę,
            jak przy robieniu mostka. po drugie, dziecko twarzą do świata jest narażone na
            niesamowią ilość bodźców, od których w żaden sposób nie może uciec.
            tu jest link do małej dyskusji na ten temat:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44603&w=56878538&v=2&s=0

wcale nie jest tak, że tylko przodem do świata dziecko może obserwować świat -
            moja mała siedzi w chuście przodem do mnie i rozgląda się na boki, nic nie
            krępuje jej ruchów smile)

joaśka
    • imoan8 Re: Jakie nosidełko polecacie? 14.03.07, 21:06
      Babybjorn jest o niebo lepsza od wszystkich innych nosidełek - próbowałam
      różnych, bo miałam po znajomych, i wcale nie narzekałam, aż trafiłam na
      babybjorn i zrozumiałam, że to jest to smile Polecam
    • mlodamama32 Re: Jakie nosidełko polecacie? 14.03.07, 22:03
      Kurcze,to mi dalyscie do myslenia..Dzieki za wszystkie linki
      • mariken :)) 14.03.07, 22:09
        ja byłam strasznie napalona na babybjoerna, po prostu strasznie, już wybierałam
        kolor smile). ale kiedyś przez przypadek weszłam na forum o chustach, trochę
        poczytałam i kupiłam chustę (w fotach Kaliny są zdjęcia małej w chuście smile).

joaśka
        • angorek babybjorn 14.03.07, 23:12
          niedawno miałam ten sam problem i zdecydowałam się na baby bjorn active. na
          allegro nowe kosztuje 325 zł. Polecam ten model, bo wzmocnienie na plecy jest
          świetne, wygodnie nosi się dziecko. Na razie noszę córkę po parę minut
          dziennie, ale raz mi nawet zasnęła w nosidełku
          • kamyszkasia a w chuście 15.03.07, 07:44
            która mimo wszystko jest tańsza ( 179zł polska NATI) noszę córkę po kilka
            godzin i zawsze zasypia.
            A pozycji do wyboru jest multum. No i z chusty zawsze można zrobić dwa leżaki,
            bo to wytrzymały materiał smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka