Dodaj do ulubionych

Czy to odparzenie????

21.03.07, 19:16
Witam wszystkie mamy.
mam pytanie odnosnie pipki mojej coreczki.Od jakiegos czasu zauwazylam ze z
zewnatrz jest zaczerwieniona i nie cala tylko blizej tyleczka i nie wiem czy
to moze byc odparzenie czy cos innego.I czym mozna to smarowac
Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • martyna2001 Re: Czy to odparzenie???? 21.03.07, 22:25
      Jest mnóstwo kremów, które możesz stosować bez obaw np. sudocrem, nivea, bepanten itp. Zaczerwieniona pupka zdarza się często wystarczy, że w porę nie zauważyłaś kupki, a dzidziuś jest wrażliwy.
      • martauszynska Re: Czy to odparzenie???? 22.03.07, 07:38
        Wiem ze odparzenia zdarzaja sie czesto zwlaszcza u tak malych dzieci ale ona
        nie ma odparzonego tyleczka tylko zaczerwieniona cipke.mamy i sudokrem i krem
        nivea na odparzenia ale nie wiem czy z zewnarz moge tym smarowac jej cipke bo
        nie jestem do konca przekonana czy to na pewno odparzenie
    • eska19 Re: Czy to odparzenie???? 22.03.07, 08:09
      jesli to blisko wejscia pochwy to kremy typu sudocrem, czy inne na odparzenia z
      tlenkiem cynklu nie radzilabym bo wyszuszaja, a tam juz jest sluzowka. Sprobuj
      czegos tlustego np. bepanthen masc, albo alantan plus.
      My tez mielismy tego typu problemy (choc zaczerwienienie mielismy takze wewn.
      warg sromowych)i dobrze robilo :
      1. nie zapinanie body - przy zapietyh pielucha jest przyciskana do cicpi
      2. czesto wietrzyc
      3. przemywanie naparem z kory debu - swietne

Ale ogolnie gdzieniegdzie zaczerwienienie to chyba normalne w tych miejscach,
      tak mi sie wydaje..tam gdzie juz nie ma skory tylko sluzowka. Zalezy jak to
      wyglada...
    • salezja Re: Czy to odparzenie???? 22.03.07, 08:12
      Witaj!
      Smarowac ( np. Bepanthen b. dobry, Sudocrem też jest dobry ale on zawiera cynk i
      może dodatkowo podrażniac) napewno nie zaszkodzi i wietrzyc, jeżeli to
      odparzenie to powinno zejśc bardzo szybko, a jeżeli nie to na wszelki wypadek
      spytaj lekarza. No i pomyśl czy cały czas to ma przy zmianie pieluchy, czy np.
      po myciu albo wycieraniu chusteczką jednorazową. Pozdrawiam.
      • martauszynska Re: Czy to odparzenie???? 22.03.07, 09:40
        To nistety jest caly czas te zaczerwienienie.Probowalam sparowac nivea na
        odparzenia ale trcoche sie obawialam czy jak dostanie sie do srodka to czy nie
        podrazni jej jeszce bardziej wiec tak jak piszecie nie bede tym smarowala.Kupie
        bepanten a co do wietrzenia to mala czesto lezy z gola pupcia zwlaszcza na
        poscieli meza wink Zapytam kontrolnie tez lekarza.dziekuje za rady
        • sennen22 to co polecia eska19 22.03.07, 09:44
          Kora dębu najlepsza na takie rzeczy. oraz wietrzenie.
          Pozdr.
          • martauszynska Re: to co polecia eska19 22.03.07, 12:03
            Ok kora debu ale teraz jak to robic czy przemywac zaparzona kora debu po
            kazdym przewijaniu czy robic jakies oklady??
            • eska19 Re: to co polecia eska19 22.03.07, 12:41
              ja robilam napar na caly dzien i potem przed kazdym przewijaniem przelewalam
              troche naparu do sloiczka, troszke goracej wody (zeby bylo cieple) i porzadnie
              wielokrotnie przemywalam tym pupcie, lejac sporo niewycisnietym wacikiem. czyli
              przy kazdym przewijaniu.
              Dodatkowo do wieczornej kapieli dawalam kolejna swiezo zaparzona wieksza porcje
              kory debu - oczywiscie zawsze przecedzone i wody tyle zeby lekko pupcie
              przykrylo i w tym kapiel - moja corcia juz duza wiec siedziala sobie w tym
              bawiac sie.
              Powodzenia!
            • salezja Re: to co polecia eska19 22.03.07, 12:41
              Możesz ją całą w tym kąpac, zamiast w mydełku, ja np. moją kąpałam w rumianku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka