Dodaj do ulubionych

2mce a leżaczek

05.04.07, 13:32
mamp ytanie moj 2,5 miesieczny synek grzeczny jest tylko w lezaczku albo na
rekach nie ukrywam ze powoli kregosłup odmawia posłuszenstwa wiec jak nie spi
to siedzi w lezaczku moje pytanie czy tym mu nie szkodze chodzi mi tu o
kregosłup prosze o odpowiedz i dziekuje
Obserwuj wątek
    • ados.ka Re: 2mce a leżaczek 05.04.07, 13:37
      a jak sie sprawdza ten lezaczek? chetnie dziecko siedzi w nim? moja corka na 2
      m-ce i tez chce kupic lezaczek.boje sie tylko ze wydam pieniadze a ona nie
      bedzie w nim chciala siedziec. i oczywiscie dolaczam sie do pytania czy nie
      szkodzi on dzieciaczkom.
      • kasienka_84 Re: 2mce a leżaczek 05.04.07, 14:00
        moje maleństwo ma miesiąc i już go sadzam do leżaczka, jest bardzo miękki i w
        miare płaski dlatego uważam że można na pare minut go w nim położyć...
        to jest bardzo dobra sprawa, żeby nie przyzwyczajać do noszenia
      • aaaaaania1980 Re: lezaczek super sprawa 05.04.07, 14:01
        u mnie sprawdza sie w 100% maly potrafi sam sobie w nim siedziec nawet 3godz
        wzaze ze gra mu radio albo telewizor a ja w tym czasie moge sprzatac lub zajac
        sie soba lubi tez jak on sobie siedzi w leazczku a ja sie wyglupiam przed nim.
        Wiec jezeli nie szkodzi to jemu (czekam na posty internautek) to goraco polecam
        • flinstonek Re: lezaczek super sprawa 05.04.07, 14:02
          a dlaczego ma szkodzic płaski leżaczek?
    • anmod Re: 2mce a leżaczek 05.04.07, 14:38
      czesc, jestem mamą półrocznego Synka. U nas leżaczek się sprawdził, Mały w miarę
      chętnie w nim siedzi. Polecam kupić najprostszy, wydaje mi się ze szkoda kasy na
      jakies super bajery. To się przyda do ok 6-7 miesiąca. Przestrzegałabym jednak
      przed sadzaniem w nim dziecka na kilka godzin dziennie a już zwłaszcza przed
      telewizorem czy radiem.
      pozdrawiam
    • emilka_9 Re: 2mce a leżaczek 05.04.07, 14:47
      Mój synek od drugiego miesiąca życia spędzał w leżaczku parę godzin dziennie,
      był czas, ze nawet w nim sypiał w nocy bo przeniesiony protestował
      wniebogłosy... Pytałam rehabilitantkę (synek chodził do niej z powodu WNM) czy
      mu nie szkodzę, powiedziała, że wręcz przeciwnie, takie maluszki nie powinny
      leżeć zupełnie płasko, więc leżaczek jest doskonałym rozwiązaniem... Karciła
      mnie nawet za noszenie synka w nosidle od wózka, gdzie leżał zupełnie
      płasko...Teraz synek ma 9 miesięcy i nadal korzysta z leżaczka, tyle tylko, że
      teraz w nim siedzi. Ale nie chcę wyrokować czy dzidziuś powinien cały boży dzień
      spędzać w leżaczku.. a niby kiedy ma się ruszać, przekręcać na boki, brzuszek
      etc. Chyba wszystko jest dobre, aby z umiarem. Generalnie jestem za leżaczkiem.
      • baby2104 Re: 2mce a leżaczek 05.04.07, 15:05
        moja mała tez tak spedza czas. ma tendencje do magaulewania, a w lezaczku sie
        nie dlawi. Kupilam uzywany fisher price do 18 kg - polecam.
    • kita_76 Re: 2mce a leżaczek 05.04.07, 15:43
      Moja mala tez ostatnio sporo czasu spedza w lezaczku, zaczela kiedy skonczyla 3
      miesiace, teraz ma 3,5, wiec dopiero zaczynawink U nas jednak zarowno neurolog,
      jak i rehabilitantka nie zalecaly zbyt dlugiego lezenia w lezaczku (tez WNM),
      wrecz przeciwnie radzily jak najkrocej, za to przede wszuystkim na kocu, na
      macie , no i oczywiscie najlepiej na brzuszku, problem w tym, ze mala nie lubi
      lezec na brzuszku, troche polezy i zaczyna marudzic, a poniewaz tez megaulewa
      to nie bardzo moze lezec po prostu na plecach bo zaraz jej sie ulewa i sie
      meczy....Wiec oprocz noszenia, troszke polezy na kocyku i w lezaczak,
      pzdr
      • emilka_9 Re: 2mce a leżaczek 05.04.07, 16:00
        Kita, mój tez nie znosił leżeć na brzuszku, do tej pory nie lubi, choć już umie
        się sam przekręcić. Ale nie umie z powrotem, wiec poleży i w ryk smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka