12.04.07, 11:57
Czy Wasze dzieci też tak mają,że czasem się kręcą, nie śpią spokojnie???Mój
mały ma 6 miesięcy i jedna nocka jest ok a druga tak sobie!Myślę sobie,że to
od jedzenia np.od zupek !Doradzcie proszę?
Obserwuj wątek
    • brunette23 doradzam Ci swój własny spokojny sen zamiast tych 12.04.07, 12:27
      analiz snu dziecka... smile pozdrawiamy! smile
      • madziula460 Brunette 12.04.07, 12:34
        Ale jak tu spać gdy dziecko się wierci a nawet rozbudzi?Zostawić je samo niech
        się męczy? Ja tak nie umiem?
        • brunette23 jak się rozbudzi i płacze to wiadomo żę nie 12.04.07, 12:43
          zostawiaj samego, no ale jak się tylko wierci to po co ingerujesz... szuka sobie
          maluch wygodnej pozycji, jak go będziesz ciągle brała na ręce (na przykład) to
          zamiast znaleźć sobie wygodną pozycję w łóżeczku przyzwyczai się i znajdzie
          ukojenie tylko w rękach mamy i już się w ogóle nie wyśpisz... smile a tak całkiem
          poważnie to mogą to być zęby, może jest mu za ciepło, może niewygodnie (zabierz
          lub połóż poduszeczkę jakąś płaską, w zależności od tego czy śpi z czy bez),
          może to nadmiar wrażeń z dnia, może coś mu zakłóca sen (możę to być nawet jakiś
          najdrobniejszy hałas, to że ktoś się kręci po pokoju), może to po prostu taki
          wiek... wink i na to bym stawiała najbardziej... smile w spokoju przeczekaj! smile
          • madziula460 Re: jak się rozbudzi i płacze to wiadomo żę nie 12.04.07, 16:51
            Napewno kochana masz rację!Czasem tak bywa,że gdy nie chce spać jedynym
            lekarstwem jest wtedy pzytulenie się do niego i usypiasmileAle to nie jest
            problem.Wydaje mi się,że go męczą gazy....tylko od czego...
            • brunette23 Re: jak się rozbudzi i płacze to wiadomo żę nie 12.04.07, 18:30
              no to herbatka ułatwiająca trawienie hipp, u nas pomogła... no to może od tych
              zupek, od nowości, taki urok, układ pokarmowy musi się przyzwyczaić, nie martw
              się, przejdzie! smile
              • divideit Re: jak się rozbudzi i płacze to wiadomo żę nie 12.04.07, 21:45
                A moze to zabki? zwroc uwage tez na emocje ktore synek przezyl w cigu dnia, sen
                jest odbiciem emocjonalnym tego co przezyl mluszek w ciagu dnia, a pzeciez
                tyleest nowych doznan dla malego na ktore my dorosli nie zwracamy uwagi,
                chociazby pies ktory b.glosno zaszczekal obok jego wozka na spacerze smile
                pozdrawiam i zycze spokojnych nocy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka