madziula460 12.04.07, 11:57 Czy Wasze dzieci też tak mają,że czasem się kręcą, nie śpią spokojnie???Mój mały ma 6 miesięcy i jedna nocka jest ok a druga tak sobie!Myślę sobie,że to od jedzenia np.od zupek !Doradzcie proszę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brunette23 doradzam Ci swój własny spokojny sen zamiast tych 12.04.07, 12:27 analiz snu dziecka... pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
madziula460 Brunette 12.04.07, 12:34 Ale jak tu spać gdy dziecko się wierci a nawet rozbudzi?Zostawić je samo niech się męczy? Ja tak nie umiem? Odpowiedz Link Zgłoś
brunette23 jak się rozbudzi i płacze to wiadomo żę nie 12.04.07, 12:43 zostawiaj samego, no ale jak się tylko wierci to po co ingerujesz... szuka sobie maluch wygodnej pozycji, jak go będziesz ciągle brała na ręce (na przykład) to zamiast znaleźć sobie wygodną pozycję w łóżeczku przyzwyczai się i znajdzie ukojenie tylko w rękach mamy i już się w ogóle nie wyśpisz... a tak całkiem poważnie to mogą to być zęby, może jest mu za ciepło, może niewygodnie (zabierz lub połóż poduszeczkę jakąś płaską, w zależności od tego czy śpi z czy bez), może to nadmiar wrażeń z dnia, może coś mu zakłóca sen (możę to być nawet jakiś najdrobniejszy hałas, to że ktoś się kręci po pokoju), może to po prostu taki wiek... i na to bym stawiała najbardziej... w spokoju przeczekaj! Odpowiedz Link Zgłoś
madziula460 Re: jak się rozbudzi i płacze to wiadomo żę nie 12.04.07, 16:51 Napewno kochana masz rację!Czasem tak bywa,że gdy nie chce spać jedynym lekarstwem jest wtedy pzytulenie się do niego i usypiaAle to nie jest problem.Wydaje mi się,że go męczą gazy....tylko od czego... Odpowiedz Link Zgłoś
brunette23 Re: jak się rozbudzi i płacze to wiadomo żę nie 12.04.07, 18:30 no to herbatka ułatwiająca trawienie hipp, u nas pomogła... no to może od tych zupek, od nowości, taki urok, układ pokarmowy musi się przyzwyczaić, nie martw się, przejdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
divideit Re: jak się rozbudzi i płacze to wiadomo żę nie 12.04.07, 21:45 A moze to zabki? zwroc uwage tez na emocje ktore synek przezyl w cigu dnia, sen jest odbiciem emocjonalnym tego co przezyl mluszek w ciagu dnia, a pzeciez tyleest nowych doznan dla malego na ktore my dorosli nie zwracamy uwagi, chociazby pies ktory b.glosno zaszczekal obok jego wozka na spacerze pozdrawiam i zycze spokojnych nocy Odpowiedz Link Zgłoś