gackowo 20.04.07, 18:49 Czy Wasze pociechy były takie chwiejne w wieku 7 miesięcy? Mój synek 11 maja skończy 8 m-cy a jak Go obserwuję to daleko Mu jeszcze do samodzielnego siedzenia. Prawie od razu leci na bok. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
belisima1979 Re: siadanie 20.04.07, 18:53 Spokojnie-jeszcza ma czas! Moja Olivia tez sie jeszcze chwieje Ma 7 miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
gadoma Re: siadanie 20.04.07, 23:06 Moja Gabisia ma 8,5 miesiąca i też jeszcze nie siedzi. Swego czasu też poruszyłam ten temat. Dziewczyny pocieszyły mnie , że z raczkowania będzie siadała. To czekam na raczkowanie. Na razie mała jest na etapie "bujania" od 2 tygodni. Zatem jeszcze jakieś 3 tygodnie i będzie raczkowała i siadała mam nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_frania Re: siadanie 20.04.07, 23:38 Synek zaczął siedziec i siadać jak skończył 11 miesięcy- równoczesnie z samodzielnym chodzeniem. Wczesniej jak go posadziłam to od razu leciał na bok, albo raczkował. Odpowiedz Link Zgłoś
agaa_p Re: siadanie 21.04.07, 00:05 moja żaba zaczęła dość wcześnie siadać, ale nie masz się czym przejmować, ma czas, kiedy poczuje się na tyle silny zaskoczy cie Odpowiedz Link Zgłoś
ela.bory Re: siadanie 21.04.07, 08:01 Do 11 maja jeszcze duuużo czasu. Nie przejmuj się, dzieci robią postępy z dnia na dzień. Moja też jak miała 7 miesięcy to tak samo, latała na prawo i lewo i do tyłu. Nawet lekarka powiedziała, że poczekamy do 8 miesiąca i zobaczymy. Okazało się, że już jak skończyła 8 mies. to siedziała dobrze, a tydzień przed skończeniem 9 sama siadła. Nie martw się i daj dziecku trochę czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
ela.bory Re: siadanie 21.04.07, 08:04 Aha, jeszcze jedno. Nie sadzaj jej na siłę. Ja kładłam dużo na brzuchu. To ulubiona pozycja mojej córy. A siadła właśnie z pozycji pełzania. Do tyłu, do tyłu, jedna nóżka wyprostowana, przez drugą przeciągnięta pupa i później pion i prostowanie nóżek. Nieźle się nakombinowała co? Odpowiedz Link Zgłoś
asiulek_y Re: siadanie 21.04.07, 11:15 ja tez mam z tym maly problem. moj maluch ma 6,5 miesiaca. jak go posadze to co prawda siedzi calkiem niezle ale sam siadac nie chce, za to jak juz siedzi i ma sie czego zlapac to od razu wstaje(w lozeczku, w wozku..).o raczkowaniu tez raczej nie mysli.jak juz jest na czworaka, to od razu probuje podnosic pupe do gory, zeby wstac, a wtedy oczywiscie laduje na boku, takze nie martw sie - nie jestes sama Odpowiedz Link Zgłoś
karawana123 Re: siadanie 21.04.07, 12:13 moja córeczka dzisiaj skończyła 8 m-cy i też nie siada Odpowiedz Link Zgłoś