20.04.07, 18:49
Czy Wasze pociechy były takie chwiejne w wieku 7 miesięcy? Mój synek 11 maja
skończy 8 m-cy a jak Go obserwuję to daleko Mu jeszcze do samodzielnego
siedzenia. Prawie od razu leci na bok.
Obserwuj wątek
    • aallicja Re: siadanie 20.04.07, 18:50
      moja córka usiadła jak miała 10mcy
      • belisima1979 Re: siadanie 20.04.07, 18:53
        Spokojnie-jeszcza ma czas! Moja Olivia tez sie jeszcze chwieje wink Ma 7 miesiecy.
        • gadoma Re: siadanie 20.04.07, 23:06
          Moja Gabisia ma 8,5 miesiąca i też jeszcze nie siedzi. Swego czasu też
          poruszyłam ten temat. Dziewczyny pocieszyły mnie , że z raczkowania będzie
          siadała. To czekam na raczkowanie. Na razie mała jest na etapie "bujania" od 2
          tygodni. Zatem jeszcze jakieś 3 tygodnie i będzie raczkowała i siadała mam
          nadzieję.
          • mama_frania Re: siadanie 20.04.07, 23:38
            Synek zaczął siedziec i siadać jak skończył 11 miesięcy- równoczesnie z
            samodzielnym chodzeniem. Wczesniej jak go posadziłam to od razu leciał na bok,
            albo raczkował.
    • agaa_p Re: siadanie 21.04.07, 00:05
      moja żaba zaczęła dość wcześnie siadać, ale nie masz się czym przejmować, ma czas, kiedy poczuje się na tyle silny zaskoczy cie smile
    • ela.bory Re: siadanie 21.04.07, 08:01
      Do 11 maja jeszcze duuużo czasu. Nie przejmuj się, dzieci robią postępy z dnia
      na dzień. Moja też jak miała 7 miesięcy to tak samo, latała na prawo i lewo i do
      tyłu. Nawet lekarka powiedziała, że poczekamy do 8 miesiąca i zobaczymy. Okazało
      się, że już jak skończyła 8 mies. to siedziała dobrze, a tydzień przed
      skończeniem 9 sama siadła. Nie martw się i daj dziecku trochę czasu. smile

• ela.bory Re: siadanie 21.04.07, 08:04
        Aha, jeszcze jedno. Nie sadzaj jej na siłę. Ja kładłam dużo na brzuchu. To
        ulubiona pozycja mojej córy. A siadła właśnie z pozycji pełzania. Do tyłu, do
        tyłu, jedna nóżka wyprostowana, przez drugą przeciągnięta pupa i później pion i
        prostowanie nóżek. Nieźle się nakombinowała co?
        • asiulek_y Re: siadanie 21.04.07, 11:15
          ja tez mam z tym maly problem. moj maluch ma 6,5 miesiaca. jak go posadze to co
          prawda siedzi calkiem niezle ale sam siadac nie chce, za to jak juz siedzi i ma
          sie czego zlapac to od razu wstaje(w lozeczku, w wozku..).o raczkowaniu tez
          raczej nie mysli.jak juz jest na czworaka, to od razu probuje podnosic pupe do
          gory, zeby wstac, a wtedy oczywiscie laduje na boku, takze nie martw sie - nie
          jestes samawink
          • ameraa Re: siadanie 21.04.07, 11:45
            Mój syn zaczął siadac w 10 m-cu.
            • karawana123 Re: siadanie 21.04.07, 12:13
              moja córeczka dzisiaj skończyła 8 m-cy i też nie siada

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka