Dodaj do ulubionych

gdy dziecko ulewa

26.04.07, 20:12
gdy dziecko ulewa to znaczy że za dużo je na raz?????moja genialna teściowa
tak stwierdziła! ze za dużo wlewam jej z butli... losie słodki...czy dziecko
można przekarmić?????cóż taki ze mnie jeszcze laik .... dzieki za odp
Obserwuj wątek
    • ania2613 Re: gdy dziecko ulewa 26.04.07, 20:23
      nie sluchaj tesciowej wink moja bardzo duzo ulewala przez 4mies, do pol roku to
      jest ok, jezeli przybiera ladnie na wadze to jest w porzadku.Niemowlaki ulewaja
      ze wgledu na niewyksztalcony do konca uklad pokarmowy
    • ania2613 Re: gdy dziecko ulewa 26.04.07, 20:24
      dodam,ze karmilam piersia wiec tlumaczenia Twojej tesciowej w takiej sutuacji
      bylyby smieszne wink)
    • mamma-ewa1 Re: gdy dziecko ulewa 26.04.07, 20:26
      Pewnie można, choć ja mam niejadka i nie miałam z tym problemu. Filip ulewał,
      bo miał wiotki zwieracz w żołądku. Po karmieniu nawet godzinę musiałam go
      trzymać pionowo. Wyrósł - teraz ma 8 m-cy i zdarza mu się sporadycznie. Ulewnie
      może być także symptomem alergii pokarmowej.
    • 5_zona_grabarza Re: gdy dziecko ulewa 26.04.07, 20:26
      większość dzieci ulewa, jeżeli tylko przybiera na wadze to wszystko jest w
      porządku i nie ma się czym martwić, pozdrawiamsmile
    • mpogus Re: gdy dziecko ulewa 27.04.07, 09:07
      moje dziecko ulewalo , jak jadlam produkty mleczne i inne , bardzo okroilam
      diete i nie ulewa w ogole
    • oli77 Re: gdy dziecko ulewa 27.04.07, 09:16
      Ja wprowadziłam karmienie na czas, po 10 minut z każdej piersi, nie dłuzej, ale
      na żądanie dziecka, zwykle co 2-3 godziny. Do jedzenia nie zmuszałam a jak widać
      na załączonym obrazku, mimo ulewania na wadze przybierał aż za bardzo, ulewanie
      ustało po ok 6-7 m-cu życia a waga unormowała po 3 roku życia, tzn, nie jest
      wreszcie grubasem wink
    • spa746 Re: gdy dziecko ulewa 27.04.07, 10:04
      Dziecko mozna przekarmiec, ale wieksze dzieci same regulują sobie ilośc
      potrzebanego im jedzenia i po prostu nie bedą więcej piły. Nie pamietam w
      ktorym to było mies. 3 lub 4, ale nie jestem pewna. Mój 6 mies. synek gdy nie
      chce już mleczka to wypluwa smoczek i koniec...Natomiast co do ulewania to
      wynika ono z niedojrzałości układu pokarmowego, bądź gdy przy odbiciu maluchowi
      wyleje się troszkę mleczka to wylatuje własnie ten nadmiar.
      Moj synek tragicznie ulewał i nie wynikalo to z przekarmiania. Dostaje
      specjalne zageszczacze do mleczka.
      Pozdrawiam
    • krynicka Re: gdy dziecko ulewa 27.04.07, 16:31
      Moja córeczka bradzo ulewała - to był dla nas duży problem - bałam się że nie
      bedzie przybierać na wadze po uzgodnieniu z nasząkP. dr Karmilismy ją bebilonem
      AR - po tym mleku ( jest bardziej zagęszczone ) przestała ulewać - zaczelismy
      podawać jak skończyła 2 miesiące a jak zaczeła 5 miesiąt to sama odmówiła tego
      mleka wiec dostaje zykły bebilon 2 i skończyło się ulewanie. Oczywiście to
      kwestia wykształecenia sie przewodu pokarmowego ( nie rodzaju mleka )
      pozdrawiam
    • kasi3k1 Re: gdy dziecko ulewa 27.04.07, 17:15
      jest specjalne mleko Bebilon dla dzieci z tendencja do ulewania kosztuje kolo
      22 zl na recepte chyba nie ma znizki.Ja malej dawlam rano i wieczorem jedna
      miaarke do melczka i ulewanie ustapilo (to mleko pecznieje w brzuszku)
    • monikakaras Re: gdy dziecko ulewa 27.04.07, 19:39
      Czesc mamusiu.Moj synek tez bardzo ulewa,bywa tez ze ulewa pol godziny po
      jedzeniu.Nadmienie,ze je co 2-3 godziny po 120 ml.Karmie go tez piersia,tylko
      ze mleko sciagam laktatorem.Lekarz stwerdzil zebym niepodawala mieszanek wiecej
      niz 850 ml.Staram sie go po jedzeniu pionizowac,i pilnuje aby lezal na boczku
      aby niedoszlo do zaksztuszenia.Dodam tez,ze moj synek ma 5 tygodni,i gdyby
      dostawal mniej jedzenia bylby glodny i caly czas plakal.Jezeli bedzie dalej
      duzo ulewal,wiem ze sa mieszanki ktore podaje sie przy ulewaniu.Zastanow
      sie,moze twoje dziecko nie ulea tylko wymiotuje.Obserwuj je dobrze.Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka