martarb 04.05.07, 14:57 w ostatnim nr czasopisma Maluszek wyczytałam, że dzieciom do 3 m-ca pupę smaryje się kremem przy każdej zmianie pieluszki a potem tylko raz dziennie, czy też tak robicie, pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przeciwcialo Re: ostatni "Maluszek" 04.05.07, 15:04 Pupę smaruje sie w miare potrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
syx11 Re: ostatni "Maluszek" 04.05.07, 15:11 Moja córcia ma 3,5 miesiąca. Pupe smarowalam bephantenem moze z 10 razy. Tylko wtedy gdy ma krostki na pupce. Czesciej mąką kartoflaną. Z reguły kupke myje wodą i chusteczką zeby pachniało. Siuski chusteczką tylko. I zadnych chemicznych srodkow jesli nie ma potrzeby. )))) Odpowiedz Link Zgłoś
ellgie Re: ostatni "Maluszek" 04.05.07, 15:46 Jaką chusteczką taką nawilżaną? I to ma być mycie bez środków chemicznych? Odpowiedz Link Zgłoś
piem3 Re: ostatni "Maluszek" 04.05.07, 15:30 Mój syn ma 6 miesięcy. Pupe smaruje przy każdej zmianie pieluszki alantanem - zapobiegawczo ). Nigdy jeszcze nie miał krost ani zaczerwienienia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jovi78 Re: ostatni "Maluszek" 04.05.07, 16:32 tak robię, ale to intuicja, najpierw smarowałam za każdym razem, teraz tylko na noc Odpowiedz Link Zgłoś
d.ziarkowska Re: ostatni "Maluszek" 04.05.07, 17:01 smrowalam jak mnial kupke w kazdym pampersie bo go odparzalo ale tak w 4 miesiacu kupek bylo znacznie mniej i juz nie smarowalam za karzdym razem bo nie widziałam takiej potrzeby Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelii Re: ostatni "Maluszek" 04.05.07, 17:26 Nie smarowałam jeszcze żadnym kremem,a córka ma już 8 m-cy(nie było potrzeby).Natomiast codziennie zasypuję alantanem. Odpowiedz Link Zgłoś
agata00123 Re: ostatni "Maluszek" 05.05.07, 00:00 do 3 miesiaca, okolo, smarowalam mascia alantan. teraz przy kazdej zmianie pieluchy tez smaruje ale mascia z wit.A . maly tez nie mial nigdy problemow z odparzeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
3xmama Re: ostatni "Maluszek" 05.05.07, 07:16 Nie smaruje niczym, przy zmianie pieluchy przecieram chusteczką. Mała kompana jest od urodzenia w oilatum. Raz miała podraznina pupę, ale to na skutek zmiany chusteczek (szybko wrócilismy do starych). Robię tak już przy trzecim moim dziecku. To sie sprawdza! Im mniej różnych kosmetyków tym mniej kłopotów ze skórą. Odpowiedz Link Zgłoś
renked Re: ostatni "Maluszek" 05.05.07, 10:15 Też mnie zdziwił ten artykuł. Ja mam córcię - 6 miesięcy i przy każdej zmianie pieluszek smaruję kremem przeciw odparzeniom NIVEA. Nigdy nie miała podrażnień czy jakiś krostek, ale może warto spróbować ograniczyć te kremy.... Odpowiedz Link Zgłoś
maajkuska Re: ostatni "Maluszek" 05.05.07, 10:17 ja smaruję po każdej zmianie pieluszki! <script type="text/javascript" src="fotoforum.gazeta.pl/zajawka.xjs? id=6048658800&a=maajkuska&tag=&showTitle=0&count=3&defaultStyles=1"> </script> Odpowiedz Link Zgłoś