crazygirl11 07.05.07, 18:41 Dziewczyny! Jak długo i ile razy dziennie powinien lezec na brzuszku 2,5 miesieczny maluch? mniej wiecej oczywiscie Jak to wyglada u Was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
noovaa Re: Na brzuszku 07.05.07, 18:53 Ja nie miałam problemu.. moja mała do dziś nienawidzi tej pozycji więc leżała ile tylko dałam radę ją tak utrzymać Koleżanka swoje bliźniaki kładła po kilka razy dziennie (rzed jedzeniem) na 20-30 min.. Odpowiedz Link Zgłoś
kiro13 Re: Na brzuszku 07.05.07, 19:06 moja niunia tez nielubi tej pozycji a jak malo lezy ponoc pozniej siada.. Odpowiedz Link Zgłoś
noovaa Re: Na brzuszku 07.05.07, 19:08 nie prawda.. moja dość szybko zaczęła siadać ... Tyle że nie chce raczkować.. próbuje już chodzić bez raczkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
ania2613 Re: Na brzuszku 07.05.07, 19:27 2 mies dziecko godzine, rehabilitantka mowila,ze skoczony mies przez pol,moja bardzo nie lubila i az tyle nie lezala,odkad skonczyla 5 mies polubila te pozycje,kladz malucha co jakis czas,moja wytrzymywala ok 7 min,wiec klaadklam ja czesto a krotko Odpowiedz Link Zgłoś
elieka mój leżał i spał tylko na brzuchu - inna pozycja 07.05.07, 20:52 kończyła się wrzaskiem.......... Do 7 miesiaca nie spał inaczej jak na brzuchu, w 7 zaczął na boczku, a teraz - ma 10 mcy - śpi z reguły na plecach. leżenie na brzuchu jest b.dobre - masuje naturalnie brzuszek dziecka, "odgazowuje" je, pobudza jelitka do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
emma_sz Re: mój leżał i spał tylko na brzuchu - inna pozy 07.05.07, 20:56 Mój dwumiesięczny synek śpi tylko i wyłącznie na brzuchu Odpowiedz Link Zgłoś
noovaa Re: mój leżał i spał tylko na brzuchu - inna pozy 07.05.07, 21:20 Przed tym mnie przestrzegano że to nie dobrze (ale nie wiem.. tylko tak słyszałam) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia191273 Re: mój leżał i spał tylko na brzuchu - inna pozy 07.05.07, 22:38 Spanie na brzuchu poza kontrolą mamy (czyli w nocy) jest zagrożone ryzykiem śmierci łóżeczkowej. Dziecko w nocy ma spać na plecach. Odpowiedz Link Zgłoś
agata00123 kasia191273 07.05.07, 23:45 smierc lozeczkowa wystepuje tylko do ktoregos miesiaca ( nie pamietam do ktorego) ale jesli dzidzia sama sie juz przekreca na brzuch to raczej nie zabronisz jej spac na brzuchu. no chyba ze zwiazesz malucha zeby sie nie obrucil. moj syn ma 7,5 miesiaca i od 2 tygodni spi na brzuchu bo sam sie tak uklada ( przez sen) gdy na poczatku probowalam przekrecac go na plecy to od razu on wraca do pozycji na brzuchu. wiec bez przesady. nie nalezy ukladqac do snu na brzuchu dziecka ktore samo sie nie przekreca tzn na sile. ale jesli dziecko tak chce spac to czemu nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
dzina84 Re:Na brzuszku 08.05.07, 00:51 mój malutki gdy miał 2-3mce również nie lubił tej pozycji, natomiast uwielbiał od samego początku kąpiel i cały rytuał z nią związany. po umyciu więc przy masowaniu ,kładłam go na brzuszek i w ogóle nie protestował! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia191273 agata00123 08.05.07, 11:01 mnie bardziej chodziło o malce 2-3 miesięczne, bo o takich się mamy wypowiadały również, że śpią tylko na brzuchu. Oczywiście, że jesli dziecko samo się odwraca, to nic już nie zrobisz Odpowiedz Link Zgłoś
agata00123 kasia191273 08.05.07, 11:04 a to przepraszam, nie doczytalam wczesniejszych wypowiedzi. takie male to raczej zeczywiscie nie powinno spac na brzuchu wtedy gdy nie mozna go kontrolowac. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliak9 Re: Na brzuszku 08.05.07, 10:58 próbowałam kłaść coreczkę na brzuchu ale był wrzask, robiła się cała czerwona, fakt że wtedy ładnie kręciła główką. teraz robię tak, że kładę ją na brzuszku jak już prawie usnie i śpi wtedy bardzo długo, widocznie jej wygodnie, natomiast raz dziennie kładę ją nie spiącą, najedzoną i zadowoloną żeby tą głowę przekładała, tak na parę minut. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi SPANIE - Autor: dana9752 08.05.07, 11:16 Czy kladziecie wasze dzieciatka do spania na brzuszkubmoja mala bardzo lubi tak spac ale w nocy boje sie ja tak klasc z powodu naglej smierci lozeczkowej Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: SPANIE - Autor: nataliak9 08.05.07, 11:16 jest tu na forum dzisiejszym wątek NA BRZUCHU. co do smierci łóżeczkowej to nie zdarza się to prawie w ogóle. polozna mi powiedziała, że tak mogą mieć dzieci z chorym sercem. są teraz do kupienia monitory oddechu, niestety drogie. jak sie bardzo boisz to nie kładź. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś