joanna_ry 11.05.07, 14:03 Moja córeczka umiała już sama siadać pod koniec szóstego miesiąca. Aż pani doktor się dziwiła,że tak wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madi1079 Pytanie o siadanie 12.07.07, 13:15 moja dzidzia siedziala pewnie w szostym miesiacu. natomiast do dzis-ma prawie 9 m-cy -nie siada bez pomocy mimo ze bez problemu sama wstaje w lozeczku trzymajac sie szczebelkow. kazde dziecko rozwija sie we wlasnym tepie i czym innym nas zadziwia -nie porownojmy ich nigdy z innymi dziecmi bo kazde jest wyjatkowe. i miedzy innymi dlatego tak kochamy te nasze dzieciaczki! Odpowiedz Link Zgłoś
olimpiap Re: Pytanie o siadanie 12.07.07, 13:19 to prawda każde dziecko inaczej się rozwija jedno szybciej drugie wolniej. TYlko się cieszyć jeśli wszystko dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
batus57 Pytanie o siadanie 22.02.08, 20:10 moj synek za 2 tyg konczy 4m-ce jest duzym dobrze rozwinietym dzieckiem i juz wyciaga glowke do przodu i probuje siadac jak tylko zlapie za dłon to odrazu leci do pozycji siedzacej niemozna go powstrzymac zaznaczam ze nielubi lezec uwielbia pozycje pionowe Odpowiedz Link Zgłoś
dolortes Re: Pytanie o siadanie 28.01.09, 12:05 Każde dziecko jest inne. Mój synek ma osiem m-cy. Nie siada, a siedzieć bez podtrzymywania potrafi ok 30 sek. Natomiast wstaje i chodzi przy meblach. Siedzeniem nie jest zainteresowany w ogóle (na razie oczywiście). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
w_miare_normalna Re: Pytanie o siadanie 28.01.09, 12:36 <Moja córcia usiadłą sama z leżącego jak miała nieskończone 5 miesięcy.pediatra aż za głowę się chwyciłą i kazałą iść do neurologa.Ten stwierdził,że wszystko jest ok,ale przytrzymać mała do skończonego 6. Odpowiedz Link Zgłoś
ubytek Pytanie o siadanie 17.05.09, 09:29 Dzicko nie siada samo z lezenia. samo usiadzie dopiero z pozycji na czworaka. Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta_1983 Re: Pytanie o siadanie 17.05.09, 09:42 nie podpierałam poduszkami, nie sadzałam oprócz karmienia łyżeczką (nosidło), poduszek etc.nie zna, usiadła mając 8 miesięcy i 2 dni, dwa tygodnie później zaczęła raczkować, chwilę potem wstawać, a teraz drepcze przy meblach ma 10, 5 miesiąca Odpowiedz Link Zgłoś
w_miare_normalna Re: Pytanie o siadanie 17.05.09, 09:51 ubytek napisała: > Dzicko nie siada samo z lezenia. samo usiadzie dopiero z pozycji na > czworaka. co ty za głupoty wygadujesz?moja córa z pozycji na czworaka usiadła dopiero pod koniec 8 miesiąca bo dopiero wtedy zaczęła raczkować. Odpowiedz Link Zgłoś
w_miare_normalna Re: Pytanie o siadanie 17.05.09, 09:50 Moja córa usiadła w 5 miesiącu życia,pediatra przez to wysłała nas do neurologa,ten kazał nie sadzać tylko przeczekać jak najdłużej.udało nam się do końca 6 miesiąca powstrzymywac ją ) Odpowiedz Link Zgłoś
w_miare_normalna Re: Pytanie o siadanie 17.05.09, 09:50 łe nie wiedziałam,że pisałam już komentarz hehe Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Pytanie o siadanie 17.05.09, 13:17 misiek siedzi sam (bez pomocy) jak skoczyl 4 i pol miesiaca. teraz ma 6 i pol, wspina sie po meblach i wzdloz nich "chodzi"... i szczerze mowiac zazdroszcze trcoeh mojej kolezance, ktorej corka jest 10 dni starsza i dopiero zaczyna czolgac sie do przodu... ma spokoj i jeszcze nie ma dziecka w kazdym kaci emieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.t ? 07.01.10, 15:48 za zdrowie.med.pl # 4 m-c umie siedzieć podparte poduszkami # przewraca się z boku na plecy i z pleców na bok # sięga ręką do przedmiotu. Bawi się zabawką w ręku, prowadzi ją do ust # odróżnia ojca i matkę # odpowiada dźwiękiem gdy się do niego przemawia # śmieje się głośno # 5 m-c umie podciągane za ręce usiąść # oburącz sięga po przedmiot # poznaje siebie w lustrze # śmieje się głośno, "zna się" na żartach # bawi się zabawkami # 6 m-c siedzi trzymając się # sięga po przedmioty jedną ręką # gaworzy (pierwsze sylaby) # otwiera usta na widok jedzenia # bawi się nogami (stopy przyciąga do ust) Odpowiedz Link Zgłoś
magnolijkam Re: Pytanie o siadanie 10.03.11, 12:04 A moja córeczka od 6 miesiąca stabilnie siedzi i długo ale teraz ma prawie 10 miesięcy i sama usiąść jeszcze nie potrafi.Każde dziecko ma swoje tempo rozwoju.Każde jest inne i wyjątkowe Odpowiedz Link Zgłoś