Dodaj do ulubionych

ach te uszy?!

15.05.07, 14:01
cześć
szukam niezawodnych sposobów na zapobieganie odstającym uszom
ja mam takie:
czapeczka
ciągła kontrola
plaster (na razie najgorszy sposób)

A Wy jakie macie
pomóżcie,
Synek sie tak ciągle wierci, ciągle te uszka jak wachlarze, nie chcę by takie zostały
pozdrawiam dziękuję
Obserwuj wątek
    • monikzy Re: ach te uszy?! 15.05.07, 14:14
      Hm, to chyba ciężkie do zastosowania. Myślę że czapka to najlepsze rozwiazanie,
      ale i tak przecież nie bedziesz trzymać dziecko cały czas w czapce. uwazaj
      tylko żeby nie spał na zagnięcionym uszku.
    • zona_mi Z genami nie wygrasz. 15.05.07, 14:49
      Małe uszka są miękkie i mogą się zawijać - to .n.i.e. ma wpływu na ich kształt.
      Im szybciej zaakceptujesz, że uszy ma jakie ma, tym lepiej dla Ciebie i Twojego
      dziecka.
      Nie dręcz go więc czapkami, opaskami, plasterkami, pinezkami czy czym tam
      jeszcze, bo to i tak pomoże jak umarłemu kadzidło, tylko pokochaj takiego, jaki
      jest.
      Albo przecierp kilka lat i kiedy nadejdzie czas, że będzie można, zafundujesz
      mu operację plastyczną.
      • agnieszka13_1975 Re: Z genami nie wygrasz. 15.05.07, 16:05
        Daj sobie spokój z tymi uszami, bo w ten sposób tylko wyrobisz dziecku kompleks
        odstających uszu i tylko dodatkowy stres. Piszę to z własnego doświadczenia tak
        właśnie robił mi mój Tata, ale wyrosłam i mając 13 lat zauważyłam że te uszy
        wcale nie są odstające są normalne. Dzieci sie zmieniają widzę to na przykładzie
        własnych był okres kiedy synek miał odstające uszy a później same stały sie
        przyległe bez żadnej operacji. A ja niejednokrotnie widzę że co niektórym to
        odstające uszy dodają uroku. Więc po co dziecko stresować i siebie dodatkowo.
        • djalli ja tez sie poddalam i 15.05.07, 19:32
          kocham swojego malego uszatka smile)
          zdjecia ponizej
          • loganmylove Re: ja tez sie poddalam i 15.05.07, 19:51
            Nie pomogą takie sposoby a szkoda męczyć dziecko. Poczekaj spokojnie i zobaczysz
            jakie te uszy będą jak trochę podrośnie. Nie wiem jak teraz ale jakiś czas temu
            fundusz refundował zabiegi jesli uszy faktycznie były odstające. Pamietam bo u
            mnie na oddziale latały dzieciaki z opaskami po zabiegusmile Może nie będę zbyt
            popularna ale osobiście jestem zdania, że jeśli defekt urody jest spory to
            operacja jest dobrym rozwiązaniemsmile
          • cerezanita Re: ja tez sie poddalam i 16.05.07, 10:58
            Uszy Twojego bobasa są rewelacyjne!
    • julka261 Re: ach te uszy?! 16.05.07, 07:39
      moj tez ma zjebis.... te "radary" smile)) i nic z tym nie robie baaaaa uwielbiam
      go takim jeszcze bardziej smile)))
      • niskaaa Re: ach te uszy?! 16.05.07, 11:24
        Mój też ma po tatusiu "odstające" uszy. Ale nic nie robie z nimi. Poprostu
        uwielbiam mojego maluszka takiego jakim jest smile
        • marta_st1 Uszy nie muszą być odstające w przyszłości 16.05.07, 11:48
          Po okresie ciązgłego leżenia malucha jest normalne, że uszy odstają. Przecież
          nie upilnuje się tego. A później jak już dziecko siedzi czy chodzi uszy same
          się formują i nie muszą odstawać w późniejszym czasie. Nic nie robić, bo uszy
          są tak plastyczne, że z klapiatych mogą zrobić się całkiem przyległe uszka.
    • zola Re: ach te uszy?! 17.05.07, 23:47
      Dzięki za rady i pociechy
      pewnie, że kocham swojego maluszka
      wcale nie jest tragicznie tylko bałam się, że na póżniej do szkoły i wogóle
      mogą zostać jakieś radarki
      ale jeśli się wykształcą prawidłowo
      to ok
      dzięki
      • beniusia79 Re: ach te uszy?! 18.05.07, 08:30
        pociesze was. niedawno mialam podobny problem. corcia urodzila sie ze slicznymi
        uszkami. po czasei jednak zaczely odstawac. ciagle spala na podwinietym uszku.
        teraz ma 10 miesiecy, uszka zaczynaja mniej odstawac. nmala jest wieksza, ma
        wiecej wlosow dzieki temu uszy zaczynaja sie "gubic". ja mialam podobnie bedac
        dzieckiem, teraz mam normalne uszy smile uwazam, ze jesli dziecko urodzi sie z
        odstajacymi uszami to juz tak zostanie. jezeli zaczynaja pozniej odstawac to
        raczej po czasie wroca na swoje miejsce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka