Dodaj do ulubionych

10 miesiecy i jaka waga dziewczynek ?????

17.05.07, 15:22
Hej, mam pytanko ile waza wasze dzieciaczki a dokladnie mowiac dziewczynki.
Moja corka wlasnie skonczyla 10 miesiecy i wazy 8 kg i tak sie zastanawiam
czy przypadkiem nie za malo ....

Pozdrawiam Aneta i Julia
Obserwuj wątek
    • coccinella1 Re: 10 miesiecy i jaka waga dziewczynek ????? 17.05.07, 15:27
      Moja corcia skonczyla 10 miesiecy 4 dni temu i wazy 7 kg- to dopiero jest mało!
      Mysle,ze nie masz co sie martwic, jesli poza tym wszystko inne jest w normie smile
    • jooska2 Re: 10 miesiecy i jaka waga dziewczynek ????? 17.05.07, 15:35
      moja ma za 2 tyg. 10 i wazy prawie 8. tez mi sie wydaje ze malo sad

• agulwa1 Re: 10 miesiecy i jaka waga dziewczynek ????? 17.05.07, 18:16
        Moja córcia ma 9 miesięcy i waży 7900 ale ogólnie jest drobna ja bym się na
        twoim miejscu nie martwiła tak już nasze małe mają i fajnie nie są jakimiś
        mutantami, mi lekarz powiedział- jak waga z miesiąca na miesiąc rośnie to jest ok
        • nefretete323 Re: 10 miesiecy i jaka waga dziewczynek ????? 17.05.07, 22:54
          Moja jutro też kończy 9 miesięcy. Dziś ją ważyłam - 7400. Taka drobinka z niej.
          Na początku się trochę martwiłam, że słabo przybiera, ale teraz widzę, że taka
          jej uroda. Jest za to bardzo ruchliwa - rozwija się o wiele szybciej niż inne
          dzieci w tym wieku. Z tych chudzinek będą kiedyś niezłe laski wink
    • micka72 Re: 10 miesiecy i jaka waga dziewczynek ????? 17.05.07, 20:11
      Moja mała ma 10,5 mc jest generalnie wysoka mierzy 77 cm przy wadze 9,4 kg (50
      centyl). Ale 8 kg to chyba nie jest źle.
      • beniusia79 Re: 10 miesiecy i jaka waga dziewczynek ????? 17.05.07, 20:16
        moja corcia ma 10 i pol miesiaca. wazy ok. 8200 gram. od trzech miesiecy nie
        przytyla. urodzila sie z waga 3700 gram. przez pierwsze pol roku byla
        grubiutka, teraz zrobila sie bardzo drobna. dzieci, ktore w okresie
        niemowlectwa waza duza, beda mialy rowniez problemy z waga w doroslym zyciu.
        nie martwie sie wiec tym, ze corcia malo wazy smile
        • monikaa13 Re: 10 miesiecy i jaka waga dziewczynek ????? 17.05.07, 21:06
          a skad wzielas takie stwierdzenie, moja corka ma 6 miesiecy i do szczuplych nie
          nalezy wazy ponad 8 kilo, ale mysle ze to nie ma nic wspolnego z pozniejszym
          zyciem
          ze mnie byl niezly pulpecik, w wieku niemowlecym az do przedszkola, pozniej
          waga zaczela spadac a razcej nie wzrastac, mam 30 lat jestem szczupla, nigdy
          nie mialam probleomw z waga, nie naleze do chudzielcow, ale gruba nigdy nie
          bylam
          • wronka30 Re: 10 miesiecy i jaka waga dziewczynek ????? 17.05.07, 23:35
            Beniusia, niestety tez sie nie zgodze. Moja siostra ma dwoch synow (12 i 5
            lat). Oboje w wieku niemowlecym byli malymi tluscioszkami, nawet pediatra
            zalecala odchudzanie (ok. 11 kilo przy 8 miesiacach). A teraz, dwa
            kosciotrupki smile) Siostra nawet zawsze ze szwagrem zaruja jak przychodza
            wakacje, ze jak dwa wyzly nie przytyja to ich nie zabieraja na wczasy bo sie
            boja ze moze ktos na nich opieke spoleczna naslac jak zobacze te dwa
            szkielety smile)) A chlopaki zdrowe, tylko naprawde chuuuuuuuude. Pozdrawiam
    • paulina7383 Re: 10 miesiecy i jaka waga dziewczynek ????? 17.05.07, 20:57
      Moja córeczka jutro skończy 10 miesięcy waży 11kg i 75cm

www.gosia2006.bobasy.pl
    • deela 16,5 kg 17.05.07, 23:43

• paytay Re: 16,5 kg 17.05.07, 23:56
        Moja córcia 4 skończyła 10miesięcy i waży 8200. Też się trochę martwiłam ale
        jak widzę to taki standard. Pozdrawiam
        • beniusia79 sprostowanie 18.05.07, 08:24
          zapomnialam dodac, ze chodzi tu glownie o dzieci karmione sztucznie. dzieci
          piersiowe moga wazyc wiecej. a moja teoria oparta jet na badaniach
          przeprowadzonych przez lekarzy. czesto tluszczyk, ktory zostal nagromadzony
          przed laty, nigdy nie schodzi. nie zanczy to, ze kazde dziecko, ktore mialo
          nadwage we wczesnym dziecinstwie, bedzie grube. moze miec jednak sklonnosci do
          tycia. moj brat i ja bylismy okraglutcy jako dzieci. moj brat zawsze mial
          nadwage, ja z kolei musze sie pilnowac. gdybym sobie pofolgowala, to
          ekspresowym tempie przytylabym 10 kg...
          zdrowie.org.pl/html/391wyswietl.php?action=results&poll_ident=6
          • gosikc beniusia79 18.05.07, 14:35
            Nie zgadzam się z Twoją wypowiedzią w "sprostowaniu". Nieważne czym jest
            karmione dziecko. Znam tłuścioszków na cycu i znam tłuścioszków na mieszance. I
            to tłuścioszek i to. Nie ma gorszego i lepszego tłuszczyku. Żywienie jest
            ogromnie ważne, rzeczywiście już w okresie niemowlęcym. Faktycznie problemy z
            jedzeniem z dzieciństwa, mogą skutkować również w dosrosłym życiu. Ważnym jest
            by już od urodzenia przekazywać dziecku zdrowe nawyki żywieniowe. Jeszcze kilka
            lat temu dzieci karmione mieszanką były grubsze od dzieci na piersi, bo
            istniało wtedy przekonanie, że maleństwo należy karmić co 3 godziny. Aktualnie
            pediatrzy zalecają karmić piersią "na żądanie", co sprawia, że dzieci szybko
            przybierają na wadze. Oczywiście ogromne znaczenie ma genetyka. Jedni mają
            predyspozycje do tycia inni nie. Moja ciocia, by przytyć, wstawała w nocy i
            jadła wysokokaloryczne potrawy. I nic, waga nie drgnęła. Ale co się dziwić. Jej
            rodzice mogą schować się za wykałaczką. Ja gdybym tak jadła, wyglądałabym jak
            wieloryb.
      • komyszka do deela 19.05.07, 08:37
        nie pisze złosliwie ale gdyby moje 10-miesieczne dziecko wazyło 16,5 kg to
        byłabym zaniepokojona. obojetnie czy karmiona piersia czy sztucznie to jest waga
        edwdentnie za duza. co na to pediatra? zalecał- chocby na wszelki wypadek-
        jakies badania? pytał o menu dziecka? nawet jeżeli wszystko medycznie było by ok
        ja na własna reke postarałabym sie aby jadłospis dziecka był jak najzdrowszy i
        pozbawiony pustych kalorii. jest duza szansa ze mała ruszajac w świat "wyciagnie
        " sie ale równie prawdopodobne jest ze to wstep do powaznych kłopotów z wagą.
    • jotes27 Re: 10 miesiecy i jaka waga dziewczynek ????? 18.05.07, 14:50
      Moja córeczka waży 9200.
      • ssam1 Re: 10 miesiecy i jaka waga dziewczynek ????? 19.05.07, 08:13
        Córcia kończy 9 miesiąc i waży 10 kg,jest długa.Przy urodzeniu miala 60
        cm.Karmiona sztucznie.
    • gadoma 10 miesięcy i 8kg to mało 19.05.07, 09:08

• oninka Re: 10 miesięcy i 8kg to mało 19.05.07, 10:23
        Moja córka za 2 tyg. skończy 10 miesięcy. Waży 8.100 i ma ok. 70 cm. Jest
        drobniutka ale zdrowa. Taka jej uroda. Czasami przejdzie mi przez myśl, czy to
        nie za mało, ale widzę po innych dziewczynkach, że to norma wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka