Dodaj do ulubionych

Pieluchy z Tesco

16.06.07, 12:44
Mój mąż kupił dzisiaj pieluchy w Tesco w fioletowym opakowaniu. Wszyscy
zachwalają, że są takie dobre i nie mają ceraty w przeciwienństwie do tych w
białym opakowaniu. 64 sztuki w rozmiarze 4 kosztowały 23 zł, czyli bardzo
tanio. Jakież było moje zdziwienie, gdy po otwarciu okazało się, że mają
jednak na zewnątrz warstwę ceraty. Czy któraś z Was ma te pieluchy, ale bez
caraty? Czy trafiłam na jakąś feralną paczkę? Jak to jest z tymi pieluchami?
Obserwuj wątek
    • hatifnatka Re: Pieluchy z Tesco 16.06.07, 13:16
      ja kupiłam pare razy te pieluszki, ale nie byłam zadowolona - niby się
      oszczędza, ale są mniej chłonne niż Bella lub Pampers i w efekcie u nas szło
      tych pieluch z Tesco wiecej w ciągu doby. Tak więc wychodziliśmy na to samo co
      w przypadku droższych pieluszek.
      Nie bardzo pamiętam czy miały ceratę na zewnątrz, ale wiem, że były zrobione
      na "podobieństwo" tych lepszych pieluszek.
      • bu-mader Re: Pieluchy z Tesco 16.06.07, 14:50
        cześć!Pewnie kupiłaś te tańsze.Tesco ma 2 rodzaje pieluch.Całe fioletowe
        opakowanie(cena ok 35-teraz były w promocji za 25)i pieluchy Tesco Value-tańsze
        z ceratką w takim fioletowo-bialym opakowaniu,właśnie za ok 23 zł.Wyobraź
        sobie,że moja teściowa pomyliła je ostatnio właśnie przez promocję tych
        lepszych i kupiła mi te ceratkowe.2 paki!Myślałam,że się załamię!Na razie ich
        używam i z pupą małego na szczęście nic się nie dzieje.A co do tych
        droższych,to naprawdę dobre pieluchy!Przepuszczają powietrze,są chłonne i
        przede wszystkim mają z tyłu gumkę!A w moim przypadku to ważne,gdyż mały
        załatwia sie raz na dwa dni i to pożądnie!winkA w tych nic mu nie wylatuje i nie
        przecieka.Jak zużyję te nieszczęsne pieluchy ceratką to sprawdzę
        lidlowskie,gdyż wiele dziewczyn na forum chwali je sobie.Pozdrawiam.
        • julita.j Re: Pieluchy z Tesco 16.06.07, 15:19
          Dziękuję za odpowiedź. Rzeczywiście mój mąż kupił te tańsze i stąd ta ceratka.
          A nie wiesz przypadkiem czy jest jeszcze ta promocja na te droższe pieluchy.
          Odnośnie pieluch z Lidla, to je polecam. Kupiliśmy ostatnio jedną paczkę na
          próbę i czekam teraz kiedy będą na promocji, to kupimy więcej.
          • bu-mader Re: Pieluchy z Tesco 16.06.07, 15:28
            No ta promocja niby była w tym tygodniu.Ale w tesco w Malborku pewnie juz ich
            nie było,dlatego teściówka wzięła nie te wink
          • patrag Re: Pieluchy z Tesco 27.06.07, 10:08
            Mamy właśnie w domu pampersy, cien z lidla i tesco fioletowe, wszystkie rozmiar 4.
            Porównawczo:
            pampersy są fajnie wyprofilowane na tyłeczek, ale cienkie strasznie i czuć
            granulat pod pupką, jak papier ścierny, choć kupione w promocji, zużywamy ich
            więcej, czyli trzeba częściej zmieniać, bo szybko się zapełniaja. W opcji na
            lato to nawet dobre, bo częściej zmieniać, to mniej odparzać - chyba. Natomiast
            świetnie nam się pampersa sprawdził rozmiar najmniejszy, bardzo chwalę i
            polecam, ale NIGDY już romiaru 2, bo to głębokie roczarowanie.
            cien używamy już dłuższy czas, są dla nas super, pasek ze wskaźnikiem
            przesikania to raczej zbędny luksus dla doświadczonych mam, aczkolwiek
            przydatny. nigdy nie zdarzyło się odparzenie, czy przeciek.
            fioletowe z tesco są jakościowo porównywalne z lidlem, tylko nie mają paska -
            wskaźnika. reszta jest równie dobra i absolutnie godna polecenia.
            Ogólnie tesco i cien są wyraźnie grubsze i milsze w dotyku.
            Używaliśmy też rossmanna bordowych i też byliśmy bardzo zadowoleni, natomiast
            huggies super flex totalna klapa, wszystko przeciekało i skończyliśmy przygodę z
            tymi pieluchami po 1 paczce, niecierpliwie wyczekując jej końca.
            Jednak co mama i co dziecko, to inna opinia i myślę, że warto potestować osobiście.
            My już wiemy, że gustujemy i chwalimy cien, tesco, rossmann, ewentualnie
            pampers, w takiej kolejności Smile
            • donna28 Re: Pieluchy z Tesco 27.06.07, 16:43
              pW 100% zgadzam sie z opinia patrag!! Tylko jeszcze pieluch z lidla nie
              probowalam, sa nastepne na liscie. Na razie ulubione nasze sa fioletowe z Tesco
              i ewentualnie z Rossmanna. Na Pampersa corcia ma uczulenie i nie uzywamy.
              Huggies to absolutna klapa, nie polecam, wszystko z nich wylatuje, tragedia. Nie
              uzywalam Happy i szczerze mowiac nie czytalam ani nie slyszalam o nich zadnej
              opinii...
              donna28
    • olimpiap polecam 27.06.07, 10:24
      pieluchy z Tesco ale te w fioletowym opakowaniu, też uzywam 4 i naprawdę super
      nie przeciekają co miało miejsce w pampersach. Są wygodne i mają z tylu gumkę.
      ALe bez promocji nie są takie tanie. Pozdrawiam Ola
      • zuziazosia Re: polecam 27.06.07, 19:15
        Fioletowe z Tesco to numer 1 (nie te ceratkowe). nic nie przecieka pupa zdrowa i
        naprawdę OK numer 2 to CIEN z Lidla.Teraz jest promocja w Tesco fioletowych
        kupiłam 3 paczki są po 24,99 a normalnie 34,99.Warto!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka