Dodaj do ulubionych

7msc dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!

09.07.07, 12:22
czesc jestem ciekawa co wasze 7 miesieczne dziecko potrafi?? albo potrafilo!!
napiszczie cos niecos
Obserwuj wątek
    • maniu111 Re: 7msc dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 09.07.07, 12:56
      po złośliwych odpowiedziach na podobne pytania innych mam,raczej nie masz co
      liczyć na odzew.
      • pieronek18 Re: 7msc dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! 09.07.07, 13:07
        wiec co mam zrobic czcac sie dowiedziec takie mamuski za wyrozumiale i
        pomocne!!! jak sie wku.... to nie powinny tu wchodzic a jak juz sa to niech
        pomagaja!!!!!!!!!!!!!!!1
        • qqq55 Re: 7msc dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! 09.07.07, 16:17
          Moja Anulka potrafi zrobic pa pa, umie powiedziec mama, tata, baba. Jeszcze
          sama nie potrafi siedziec. Nie raczkuje, ale przewracając sie z brzuszka na
          plecki ( i odwrotnie) potrafi sie niezle przemieszczac...
          • lenna11 Re: 7msc dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 09.07.07, 16:43
            Córka ma prawie 7 miesięcy.Bardzo sprawnie pełza.Próbuje raczkować do tyłu.Od
            kilku dni podciąga się sama do pionu w łózeczku, czy też opierając się o nasze
            łóżko i stoi na palcach.
            Mówi ma-ma, ba-ma i wydaje głośne nieokreślone dżwięki.Oczywiście przekręca się
            z brzuszka na plecki i odwrotnie.
    • bodzinka Re: 7msc dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 09.07.07, 16:35
      Nie zlosliwie w zadnym razie odpowiem:Lolek umial siedziec, raczkowac, turlac
      sie, 2 dni poskonczeniu 7 msc wstal przy pufce, 2 zeby posiadal, bawil sie
      zabawkami, sam je bral do reki, gadal "tata, ej ty, baba, dada", rozbrajal
      zabawki dzwiekowe,wyciagal raczki jak chcial zeby go wziasc na rece, raczkowal
      za pilka i wszedzie go bylo pelno.Teraz ma 8 miesecy, umiejetnosci jak wyzej
      tylko udoskonalone i wyszedl wlasnie 3 zabsmileChodzi przy meblach ale do biegania
      sie nie zabierawinkNaprawde nie jestem zlosliwa...
      • qqq55 Re: 7msc dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! 09.07.07, 17:05
        A jezeli chodzi o zabki, to moja niunia ma ich 5. A teraz chyba wychodza gorne
        jedyneczki( marudzi, goraczkuje). Bidulka bardzo sie meczysad
        • arioso1 qqq55 11.07.07, 16:31
          bardzo przepraszam ale nurtuje mnie twoja odpowiedz i albo ja coś zle
          zrozumiaam albo tobie sie coś pomylio-prosze odpowiedz
          napisaaś że twoje dziecko ma 5 zebów i ze teraz wychodza górne jedynki.
          Mam troje dzieci -pracuje z innymi dziećmi i jeszcze się nie spotkaam żeby
          dziecko miao 5 zębów na dole a u góry żadnego.
          Zeby powinny wychodzić po dwa . dwa dól i dwa góra potem znów dól.Dlatego
          proszę o odpowiedz ,bo wydaje mi sie to dziwne.
          PS.
          Nie czepiam się i nie jestem zośliwa tylko poprostu wydaje mi się niemożliwe to
          co piszesz.dziękuję za odpowiedz
    • sweet.devil Re: 7msc dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 09.07.07, 18:18
      Witam! Moje dzieciątko jak mialo 7 miesiaczkow to raczkowalo jak burza ale
      wlasnie na poczatku 7miesiaca dopiero zaczela siedziec. Mowila juz mama,
      tata,baba umiala robic papa samodzielnie jadla biszkopty i chrupki
      kukurydziane,potrafila stac w lozeczku i przy meblach i chyba to wszystkosmile
    • monikaa13 Re: 7msc dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 09.07.07, 18:31
      corka ma 7msc

przekreca sie z brzucha na plecy i odwrotnie w obie strony
      podnosi pupe jak lezy na brzuchu, jak lezy na plecach tez, robi mostek
      sama pije z butelki
      zawsze sama zasypia, spi cala noc

nie siedzi
      nie gaworzy, nie mowi baba, lala, itp
      nie raczkuje
      nie ma ani jednego zeba
    • qqq55 Re: 7msc dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 09.07.07, 18:39
      Pieronek18 napisz co twoje malenstwo potrafismile?
      • jutrynka22 Re: 7msc dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! 09.07.07, 19:25
        Witam serdecznie, moj synek ma 7 mcy, raczkuje jak torpeda smile wstaje wszedzie,
        ma 2 zabki, gada duzo, szepcze sobie pod noskiem, nie robi papa, chociaz babcia
        go uczy, no i nie siedzi jeszcze samodzielnie sad

ostatnio mam problem z karmieniem malego, bo oprocz zupek, obiadkow najchetniej
        nie jadl by nic, czyli odmawia picia mleczka sad

pozdrawiam serdecznie!
    • ala_cen Re: 7msc dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 09.07.07, 19:22
      Macius skonczyl 30 lipca 7 miesiecy. Pieknie siedzi sam bez zadnego
      oparcia,przekreca sie z pleckow na brzuszek a odwrotnie troche ciezej. Mowi
      sylabami ma-ma ale uwazam ze nie jest to jeszcze w pelni swiadome zdarza sie mu
      powiedziec tez ba-ba, bu- bu. siega po zabawki przeklada je z jednej raczki do
      drugiej. ma dwa zabki dwie dolne jedynki. wcina chrupki i biszkopty i calz czas
      zdarzaja nam sie dni ze nie chce nic oprocz piersi. spi bardzo ciezko nie
      przesypia nocy na poczatku szpial dluzej. ale ja wiem ze to minie.
    • deela Re: 7msc dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 09.07.07, 20:00
      moje!!!!!!!!!!!! dziecko!!!!!!!!!!! umialo!!!!!!!!!!! raczkowac!!!!!!!!!!!
      i!!!!!!!!!!! to!!!!!!!!! chyba!!!!!!!!!!! tyle!!!!!!!!!!!!!!
    • allus Re: 7msc dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 10.07.07, 11:10
      Moja niunia zanim skończyła sześć miesięcy umiała siadać z pozycji leżącej,
      wstawać w łóżeczku, trzymając się szczebelków, raczkować, gaworzyć, piszczeć
      bardzo głośno, wyciągać ręcę, żeby wziąć ją na ręcę, przekładać z ręki do ręki,
      a potem wyrzucać zabawki (bo mało ją interesowały) i patrzeć gdie poleciały,
      brała przedmioty jednocześnie w obie ręcę, jak chciąła jeść to powtarzała ma-ma-
      ma-ma (chyba raczej nie świadomie), sama wyciągała sobie cyca do jedzenia,
      miała dwie dolne jedyneczki i aż podskakiwała z radości jak tata wracał z pracy.
      Pozdr.
      Alla
    • koza_w_rajtuzach Re: 7msc dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 10.07.07, 11:16
      dziecko umie to co umie smile. Każdy maluch jest inny, na czym innym skupia swoją
      uwagę. Jedno maleństwo w tym wieku robi kosi-kosi, a drugie nie za to np.
      raczkuje w przeciwieństwie do pierwszego big_grinDD.
      • allus Re: 7msc dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! 10.07.07, 11:26
        koza_w_rajtuzach napisała:

> dziecko umie to co umie smile. Każdy maluch jest inny, na czym innym skupia
        swoją
        > uwagę. Jedno maleństwo w tym wieku robi kosi-kosi, a drugie nie za to np.
        > raczkuje w przeciwieństwie do pierwszego big_grinDD.
        >
        Święta racja!
    • nulka83 Re: 7msc dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 10.07.07, 15:17
      Moja Zuzia ma 7 miesiecy i tydzien, od tygodnia raczkuje wczesniej pełzała,
      probuje wstawac w łozeczku albo przy tapczanie sama siedzi i juz prawie sama
      siada z raczkowania, mowi ba-ba ba-bu, i krzyczy sobie, robi kosi kiedy ma na
      to ochote, wyciaga reke zeby dac czesc,ma 2 dolne jedynki, duzo cyca, i je
      obiadki i deserki, no i wcina chrupki, ma kłopoty ze spaniem ciezko ja ululac
      czesto sie budzi w nocy zeby pic to tyle pozdr.
      • madzitsu Re: 7msc dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! 11.07.07, 22:39
        Moje dziecko ma 8 mies.turla się, pełza do tyłu, mówi ma-ma-ma,ba-ba-ba, ma
        cztery zęby,nie siada, nie raczkuje i nie wyciąga sobie cyca do jedzeniatongue_out
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka