pieronek18 09.07.07, 12:22 czesc jestem ciekawa co wasze 7 miesieczne dziecko potrafi?? albo potrafilo!! napiszczie cos niecos Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maniu111 Re: 7msc dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 09.07.07, 12:56 po złośliwych odpowiedziach na podobne pytania innych mam,raczej nie masz co liczyć na odzew. Odpowiedz Link Zgłoś
pieronek18 Re: 7msc dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! 09.07.07, 13:07 wiec co mam zrobic czcac sie dowiedziec takie mamuski za wyrozumiale i pomocne!!! jak sie wku.... to nie powinny tu wchodzic a jak juz sa to niech pomagaja!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
qqq55 Re: 7msc dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! 09.07.07, 16:17 Moja Anulka potrafi zrobic pa pa, umie powiedziec mama, tata, baba. Jeszcze sama nie potrafi siedziec. Nie raczkuje, ale przewracając sie z brzuszka na plecki ( i odwrotnie) potrafi sie niezle przemieszczac... Odpowiedz Link Zgłoś
lenna11 Re: 7msc dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 09.07.07, 16:43 Córka ma prawie 7 miesięcy.Bardzo sprawnie pełza.Próbuje raczkować do tyłu.Od kilku dni podciąga się sama do pionu w łózeczku, czy też opierając się o nasze łóżko i stoi na palcach. Mówi ma-ma, ba-ma i wydaje głośne nieokreślone dżwięki.Oczywiście przekręca się z brzuszka na plecki i odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bodzinka Re: 7msc dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 09.07.07, 16:35 Nie zlosliwie w zadnym razie odpowiem:Lolek umial siedziec, raczkowac, turlac sie, 2 dni poskonczeniu 7 msc wstal przy pufce, 2 zeby posiadal, bawil sie zabawkami, sam je bral do reki, gadal "tata, ej ty, baba, dada", rozbrajal zabawki dzwiekowe,wyciagal raczki jak chcial zeby go wziasc na rece, raczkowal za pilka i wszedzie go bylo pelno.Teraz ma 8 miesecy, umiejetnosci jak wyzej tylko udoskonalone i wyszedl wlasnie 3 zabChodzi przy meblach ale do biegania sie nie zabieraNaprawde nie jestem zlosliwa... Odpowiedz Link Zgłoś
qqq55 Re: 7msc dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! 09.07.07, 17:05 A jezeli chodzi o zabki, to moja niunia ma ich 5. A teraz chyba wychodza gorne jedyneczki( marudzi, goraczkuje). Bidulka bardzo sie meczy Odpowiedz Link Zgłoś
arioso1 qqq55 11.07.07, 16:31 bardzo przepraszam ale nurtuje mnie twoja odpowiedz i albo ja coś zle zrozumiaam albo tobie sie coś pomylio-prosze odpowiedz napisaaś że twoje dziecko ma 5 zebów i ze teraz wychodza górne jedynki. Mam troje dzieci -pracuje z innymi dziećmi i jeszcze się nie spotkaam żeby dziecko miao 5 zębów na dole a u góry żadnego. Zeby powinny wychodzić po dwa . dwa dól i dwa góra potem znów dól.Dlatego proszę o odpowiedz ,bo wydaje mi sie to dziwne. PS. Nie czepiam się i nie jestem zośliwa tylko poprostu wydaje mi się niemożliwe to co piszesz.dziękuję za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.devil Re: 7msc dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 09.07.07, 18:18 Witam! Moje dzieciątko jak mialo 7 miesiaczkow to raczkowalo jak burza ale wlasnie na poczatku 7miesiaca dopiero zaczela siedziec. Mowila juz mama, tata,baba umiala robic papa samodzielnie jadla biszkopty i chrupki kukurydziane,potrafila stac w lozeczku i przy meblach i chyba to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: 7msc dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 09.07.07, 18:31 corka ma 7msc przekreca sie z brzucha na plecy i odwrotnie w obie strony podnosi pupe jak lezy na brzuchu, jak lezy na plecach tez, robi mostek sama pije z butelki zawsze sama zasypia, spi cala noc nie siedzi nie gaworzy, nie mowi baba, lala, itp nie raczkuje nie ma ani jednego zeba Odpowiedz Link Zgłoś
qqq55 Re: 7msc dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 09.07.07, 18:39 Pieronek18 napisz co twoje malenstwo potrafi? Odpowiedz Link Zgłoś
jutrynka22 Re: 7msc dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! 09.07.07, 19:25 Witam serdecznie, moj synek ma 7 mcy, raczkuje jak torpeda wstaje wszedzie, ma 2 zabki, gada duzo, szepcze sobie pod noskiem, nie robi papa, chociaz babcia go uczy, no i nie siedzi jeszcze samodzielnie ostatnio mam problem z karmieniem malego, bo oprocz zupek, obiadkow najchetniej nie jadl by nic, czyli odmawia picia mleczka pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
ala_cen Re: 7msc dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 09.07.07, 19:22 Macius skonczyl 30 lipca 7 miesiecy. Pieknie siedzi sam bez zadnego oparcia,przekreca sie z pleckow na brzuszek a odwrotnie troche ciezej. Mowi sylabami ma-ma ale uwazam ze nie jest to jeszcze w pelni swiadome zdarza sie mu powiedziec tez ba-ba, bu- bu. siega po zabawki przeklada je z jednej raczki do drugiej. ma dwa zabki dwie dolne jedynki. wcina chrupki i biszkopty i calz czas zdarzaja nam sie dni ze nie chce nic oprocz piersi. spi bardzo ciezko nie przesypia nocy na poczatku szpial dluzej. ale ja wiem ze to minie. Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: 7msc dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 09.07.07, 20:00 moje!!!!!!!!!!!! dziecko!!!!!!!!!!! umialo!!!!!!!!!!! raczkowac!!!!!!!!!!! i!!!!!!!!!!! to!!!!!!!!! chyba!!!!!!!!!!! tyle!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
allus Re: 7msc dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 10.07.07, 11:10 Moja niunia zanim skończyła sześć miesięcy umiała siadać z pozycji leżącej, wstawać w łóżeczku, trzymając się szczebelków, raczkować, gaworzyć, piszczeć bardzo głośno, wyciągać ręcę, żeby wziąć ją na ręcę, przekładać z ręki do ręki, a potem wyrzucać zabawki (bo mało ją interesowały) i patrzeć gdie poleciały, brała przedmioty jednocześnie w obie ręcę, jak chciąła jeść to powtarzała ma-ma- ma-ma (chyba raczej nie świadomie), sama wyciągała sobie cyca do jedzenia, miała dwie dolne jedyneczki i aż podskakiwała z radości jak tata wracał z pracy. Pozdr. Alla Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: 7msc dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 10.07.07, 11:16 dziecko umie to co umie . Każdy maluch jest inny, na czym innym skupia swoją uwagę. Jedno maleństwo w tym wieku robi kosi-kosi, a drugie nie za to np. raczkuje w przeciwieństwie do pierwszego DD. Odpowiedz Link Zgłoś
allus Re: 7msc dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! 10.07.07, 11:26 koza_w_rajtuzach napisała: > dziecko umie to co umie . Każdy maluch jest inny, na czym innym skupia swoją > uwagę. Jedno maleństwo w tym wieku robi kosi-kosi, a drugie nie za to np. > raczkuje w przeciwieństwie do pierwszego DD. > Święta racja! Odpowiedz Link Zgłoś
nulka83 Re: 7msc dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 10.07.07, 15:17 Moja Zuzia ma 7 miesiecy i tydzien, od tygodnia raczkuje wczesniej pełzała, probuje wstawac w łozeczku albo przy tapczanie sama siedzi i juz prawie sama siada z raczkowania, mowi ba-ba ba-bu, i krzyczy sobie, robi kosi kiedy ma na to ochote, wyciaga reke zeby dac czesc,ma 2 dolne jedynki, duzo cyca, i je obiadki i deserki, no i wcina chrupki, ma kłopoty ze spaniem ciezko ja ululac czesto sie budzi w nocy zeby pic to tyle pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
madzitsu Re: 7msc dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! 11.07.07, 22:39 Moje dziecko ma 8 mies.turla się, pełza do tyłu, mówi ma-ma-ma,ba-ba-ba, ma cztery zęby,nie siada, nie raczkuje i nie wyciąga sobie cyca do jedzenia Odpowiedz Link Zgłoś