Dodaj do ulubionych

mały "terminator" :)

31.07.07, 19:29
Moja Julcia ma prawie trzy tygodnie i od kilku dni prawie wcale nie śpi w
dzień. Je (karmię ją piersią), krztusi sie (musze mocno klepać ją w plecki, bo
traci oddech) i ulewa jej się (a czasem zwymiotuje) i znów robi dziobaka bo
jest głodna. Jest twarda, bo jak powieki jej same opadają i jak już prawie śpi
to je otwiera i znów oczki ma jak pięć złoty smile Ta zachowuje się mój mały
terrorysta. Za to ja jestem okropnie niewyspana i zastanawiam sie jak
skutecznie ją ululać.
Poradzcie coś ...
Pozdrawiamy smile
Obserwuj wątek
    • kumpel201 Re: mały "terminator" :) 01.08.07, 13:02
      Chyba taki jest urok JULEK moja spała długo tylko w szpitalu, a jak
      przyjechałam z nią do domu to już nie. teraz ma prawie 11m i wogóle już nie śpi
      w dzień, a podobnie robiła jak piszesz prócz tego ulewania i wymiotów do 3
      miesiąca prawie cały czas wisiała mi na rękach i tylko cycy cyc cyc, zresztą do
      dzisiaj jeszcze pije moje mleko i chyba nie zamierza odpóścić. a ze spaniem o
      tyle lepiej że całąnoc przesypiała i przesypia z przerwami na karmienie, a o
      dziennej drzemce nie ma mowy, no chyba że baaardzo sie zmęczy to zaśnie na 30
      minut góóóóra 40 minut ale to jest maximum i bardzo żadko.
      • justynka9914 Re: mały "terminator" :) 01.08.07, 13:16
        witam jateż miałam problemy gdy mój synek miał 3-4 tyg.karmiałam go piersia i w
        ogóle nie chciał spac tylko przy piersisadporadziłam się lekarki i ta
        zaproppnowała mi przejście na butelke i NAN1 i cud sie stał dziecko pojedzone,
        spało po 2-3 godz.także może to wynika z tego ,że masz mało treściwy pokarm jak
        ja??obecnie mój syn ma 4,5 mis, i dalej karmię go mlekiem modyfik.i powioem Ci
        ze chyba uratowało mi moje życie i nerwysmilesmile
    • kumpel201 Re: mały "terminator" :) 01.08.07, 13:45
      Nie przestawaj karmić piersią to jest najlepszy pokarm dla twojego dziecka ja
      też tak miałam i nie zmieniłam na mleko modyfikowane wiesz ile z tego powodu
      jest plusów. Musisz być cierpliwa a karmienie samą piersią przez 6 miesięcy to
      będzie dla ciebie sukces, a ile dziecko będzie mieć z tego korzyści.
      Odstawienie od piersi na mleko modywikowane jest moim zdaniem lenistwem mam bo
      jest od góry wiadomo że mleko sztuczne jest bardziej sycące i dziecko po tym
      nie marudzi i śpi dłużej . Mleko naturalne szybciej się przyswaja dlatego
      szybciej dziecko jest głodne , sprawdź czy dobrze dziecko przystawiasz do
      piersi sprawdź jego wagę i jeżeli jest wszystko w porządku to karm jak
      najdłużej, Ja ci to mówię bo karmie już 11 miesięcy i ani razu nie skosztowała
      smaku mleka modyfikowanego i waży 10kg a urodziła się z wagą 2350. Pozdrawiam
    • kasik2222 Re: mały "terminator" :) 01.08.07, 13:51
      co do spania to ci nie poradzę, ale ważne jest żeby Malutka nie krztusiła się
      przy jedzeniu. Spróbuj karmić " pod górkę ", żeby mleczko nie tryskało jej zbyt
      mocno do dziobka. Połóż się na plecach, a ona na tobie na brzuszku. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka