anna799 28.09.07, 21:10 Poradzcie jak wyjąć dziecku miesięcznemu rzęsę z oczka. Myślę że mu bardzo to przeszkadza bo jest na samym srodku oczka i się bardzo złosci, a bije się mu wyjąć husteczka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katka2007 Re: Rzęsa w oczku dziecka 28.09.07, 21:14 Przypadek z rzęsą miałam, jak mała miała 2 tygodnie. Zadzwoniłam do położnej i kazała zmoczyć wacik w przegotowanej wodzie i przemyć oczko.Pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliak9 Re: Rzęsa w oczku dziecka 28.09.07, 21:16 tez tak miałam. nie udało mi sie jej złapac przez cały dzien, po drzemce okazało sie ze jest w konciku i wystaje i wyciagnęłam. mozna jeszcze przeplukac oko wodą fizjologiczną, tak to chyba sie nazywa. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jovi78 sól fizjologiczna 28.09.07, 21:50 jedna ampułka to wydatek ok. 60 gr, do kupienia w aptece, wystarczy wpuścić parę kropelek do oczka...radzę zakupić, bo przyda się jeszcze nie jeden raz. Odpowiedz Link Zgłoś
apall Re: Rzęsa w oczku dziecka 03.10.07, 00:03 moja mama nauczyła mnie starego sprawdzonego sposobu.otóż ja mojej córci wyciągnęłam rzęsę językiem.wiem że to brzmi dziwnie ale sposób jest dobry bo język jest mięciutki ciepły i bardzo delikatny.oczywiście musi być czysty.póżniej przemyłam oko solą fizjologiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
oli77 Re: Rzęsa w oczku dziecka 03.10.07, 09:48 Ja do czasu kiedy było na oku nie wyciągałam, samo z czasem przesuwa się w inne łatwiejsze do wyjęcia miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś