Dodaj do ulubionych

Czy ktoś mógłby mi pomóc (wózek)?

08.10.07, 21:27
Czy ktoś mógłby mi tak po prostu napisać, jaki wózek byłby dla mnie
najlepszy? Przebrnęłam przez setki postów na forach, gdzie każdy
wózek jest jednocześnie zachwalany i obrzucany błotem... Mam już
dość, nie wiem w co wierzyć...
Sprecyzuję moją sytuację:
-mieszkam na parterze, do pokonania tylko 5 schodków
-bagażnik mamy raczej spory
-rodzę na przełomie stycznia i lutego
-w pierwszych miesiącach młode częściej będzie wystawiane na balkon,
niż wożone po osiedlu
-za około 1,5-2 lata przenosimy się do domu pod miastem i tam będą
zapewne wertepy
To chyba tyle... Jesli ktoś chciałby pomóc, to prosiłabym o
konkretne propozycje, z marką i modelem wózka... Acha, cena. Oby nie
powyżej 2 tys, ale i tak będę chyba polować na lekko używany na
allegro i w komisachsmile
Dziękuję z góry. Mam już taki mętlik w głowie, że szkoda gadać...uncertain
Obserwuj wątek
    • aniak15 Re: Czy ktoś mógłby mi pomóc (wózek)? 08.10.07, 21:39
      Ja polecam Ci Mutsy 3 lub 4 rider (wersja single spoke- pompowane
      kola), poniewaz:
      - mozna spacerowke rozlozyc na plasko, a to wazne jesli dziecko na
      spacerze zasnie,
      - pasuje do niego fotelik samochodowy maxi cosi
      - mozna spacerowke dac przodem i tylem do kierunku jazdy, a to wazne
      gdy dziecko jest male i juz nie chce lezec w gondoli
      - fajnie sie sklada
      - a tu masz wiecej info:
      www.bobowozki.pl/index.php?manufacturers_id=44
      ja mialam wozek inny, bo Quinny Buzz i ten szczerze odradzam, bo
      przednie kolo blokuje sie
      model mi sie super podobal, ale na spacer do lasu mozna bylo
      zapomniec

jesli moge cos Ci poradzic, to kup stelaz z wozka nowy, a jak chcesz
      to inne rzeczy (gondole i siedzisko kup uzywane), poniewaz wozek
      jest przewidziany srednio do 2,5 lat, a jezdzi sie nim codziennie i
      sila rzeczy pewne elementy zuzywaja sie
      • kroliczyca80 Re: Czy ktoś mógłby mi pomóc (wózek)? 09.10.07, 01:02
        Podoba mi się zwłaszcza ten 4-kołowy, ale jest kosmicznie drogi...
        Nawet używanysad
    • nataliam2 Re: Czy ktoś mógłby mi pomóc (wózek)? 08.10.07, 22:09
      Ja polecam x lander X1
      Mieszkam na wsi i sprawdza się rewelacyjnie. Jest duży, masywny, ma pompowane
      koła. Super amortyzatory które sama regulujesz, koła na łożyskach. Dla mnie
      jedynym minusem buł mały koszyk, ale dokupiłam większy.
      Ja rodziłam w listopadzie.
      Gondola obszerna, a jak mały sie nie mieścił zdjęłam osłonkę z boku i włożyłam
      sam materacyk i zrobiła się jeszcze większa. Ma rączkę na zakończeniu budki co
      łatwo pozwala przenosić gondole z dzieckiem. Szybko zakłada się gondole na
      stelażu i łatwo się ją zdejmuje. Spacerówkę również montuje się szybko. Koła
      zdejmuje się jednym ruchem ręki. Sam wózek też szybko się składa.
      Zapłaciłam za komplet: spacerówka z gondolą i filia przeciwdeszczowa do
      spacerówki i gondoli oraz moskitiera w Trójmieście 1200 zł. nowe.
      • jolkab0 Re: Czy ktoś mógłby mi pomóc (wózek)? 08.10.07, 22:13
        ja używałam driver 4 xl.firma implast.duże pompowane koła ,regulacja rączki
        ,również możma montować fotelik.niestety mam mały bagażnik ipo 6 miesiącach
        zmieniłam na spacerówkę parasolkę (dużo mniej miejsca).cena ok 1400 1500
        zł.teraz mamy coneco solar super polecam .pozdrawiam i życzę szczęśliwego
        rozwiązania .
    • mika_p Re: Czy ktoś mógłby mi pomóc (wózek)? 08.10.07, 22:13
      Heh... ja dwa i pół roku temu kupiłam Polaka Oriona - ciężki jak czołg, ale miał
      wielkie kółka (a zima 2005/2006 była lodowa i mroźna, więc na wertepach poza
      głównymi chodnikami się sprawdził), wielki kosz (zgrzewka wody plus normalne
      zakupy wchodziły lekko), miał przekładaną rączkę i opcję spacerówki. I niedrogi
      był, około 700 zł. I używałam go 17 miesięcy.
      I nic mu nie było od wożenia tych ciężkich zakupów ani szarpania po schodach;
      jeszcze dożynało go dziecko znajomych, jak im się ich własny wózek połamał.
      A jak się przeprowadzicie do domu, to już i tak pewnie będziesz używać
      spacerówki. ALbo i niczego smile Niektóre dzieci się odwózkowują przed 2. urodzinami.
    • monikaa13 Re: Czy ktoś mógłby mi pomóc (wózek)? 08.10.07, 22:14
      roan marita
      • alkara Re: Czy ktoś mógłby mi pomóc (wózek)? 08.10.07, 23:10
        Polecam Mutsy lub X Landera.Oba wózkimają duże pompowane koła więc
        są wygodne na wertepach,Mutsy ma skrętne tylne koła więc się
        świetnie prowadzi. na Mutsy można zamontować fotelik samochodowy
        Play, który rozkłada się na płasko i to się często przydaje na
        spacerach poza miejscem zamieszkania - nie trzeba wozić gondoli.X
        Lander niestety jeden z modeli nie ma montowanej spacerówki przodem
        do mamy, ale podobno w innych modelach tak nie jest.
        Pozdrawiam
    • sigridlastrega Re: Czy ktoś mógłby mi pomóc (wózek)? 08.10.07, 23:57
      Nikt Ci nie napisze jaki wózek będzie dla Ciebie najlepszy, bo każda z nas ma inne podejście do funkcjonalności wózka. Mogę Ci napisać co dla mnie było najlepsze, a wnioski z mojego postu i innych dziewczyn wyciąg sama i wybierz wózek który będzie miał najwięcej pożytecznych rzeczy dla Ciebie.
      Ja mam Roan Marita.
      Waży 15 kg w wersji głębokiej, 13,5 w wersji spacerowej. Jest więc dość lekkim wózkiem, ale skoro mieszkasz na parterze to nie musisz się tym sugerować (ja na początku dźwigałam na 3 piętro).
      Jeśli bagażnik masz spory to praktycznie każdy wózek się do niego zmieści, ale najlepiej przed kupnem sprawdź jak się go pakuje, bo wbrew pozorom bardzo dużo wózków jest ciężko spakować do bagażnika.
      Ja też rodziłam na początku roku i dla mnie ważna była gondola - musiała być duża, solidna, chronić przed zimnem i wiatrem. W dużej mierze dlatego wybrałam roana. Ma największą i najbardziej przestronną gondolę na rynku, więc nie ma problemu z włożeniem dziecka w kombinezonie i przykrycia go kocykiem, dziecku będzie wygodnie i na pewno nie zdąży wyrosnąć z gondoli, prędzej zamienisz na spacerówkę bo dziecko będzie już stabilnie samo siedzieć. Gondola jest wykonana z plastiku, ma 4 możliwości zmiany oparcia dla dziecka (wiele wózków tego nie posiada), więc nawet większe dziecko może obserwować świat nie tylko z pozycji leżącej. Na wyposażeniu jest materacyk - więc dziecku na pewno nie będzie twardo. Dodatkowo na bokach gondoli są pasy do przenoszenia, więc jeśli chcesz wystawiać dziecko na balkon (ja tez tak robiłam) to możesz kłaść samą gondolę bez stelaża, wtedy służy jako kołyska - dno jest lekko półokrągłe więc można nią bujać. Do gondoli jest jeszcze okrycie dopinane do niej, żeby dziecku było cieplej. Jedyny minus to głośna budka, ja wyszłam z założenia, że skoro mieszkam w mieście i moje dziecko nie będzie odcięte od odgłosów panujących przed blokiem to budka też nie powinna mieć znaczenia - i u mnie to się sprawdziło, małej głośna budka nie przeszkadza.
      Co do wersji spacerowej -
      można montować przodem lub tyłem do kierunku jazdy, ma 4 możliwości zmiany oparcia (tak jak w gondoli) - od całkowicie płaskiej do 90 stopni. Także posiada okrycie na nóżki dopinane do wózka. Pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa.
      Stelaż łatwo się składa i rozkłada - naprawdę jedną ręką. 2 możliwości zmiany wysokości rączki. Kosz na zakupy jest metalowy - praktycznie każdą wagę zakupów przetrzyma, a dodatkowo po obciążeniu nie będzie sie wlókł po ziemi (jak to w niektórych wóżkach z materialnym koszem).
      Wózek jest łatwy w utrzymaniu czystości - stelaż przemyć wodą, cała tapicerka wózka zarówno gondoli jak i spacerówki jest ściągana do prania. Po praniu kolory nie blakną (sprawdziłam). Materiał, z którego wykonany jest wózek jest dobrej jakości, praktycznie nie chłonie wody, więc ja nie kupowałam folii przeciwdeszczowej. Do wózka dołączona jest torba (mocowana przy rączce), która posiada tez pasek do noszenia na ramieniu, bardzo wygodna. Wózek ma koła pompowane, więc wygodna na zimowe spacery i ogólnie wertepy. Hamulec na dwa tylnie koła - jednym ruchem nogi blokujesz wózek.
      Można też kupić do tego fotelik samochodowy Roan (też tapicerka zdejmowana do prania), oraz stelaż do montowania fotelika do wózka (ja kupiłam i mnie się osobiście nie przydał ten stelaż. Fotelik też ma swoją budkę i okrycie na nożki, tak więc przenosząc dziecko z samochodu do domu nie musisz się martwić, że zmoknie, czy zmarzną mu nóżki. Może tez służyć do bujania tak jak gondola.
      Fajne jest też to, że do wyboru masz ok 30 możliwości kolorystycznych wózka, więc praktycznie kolorowy zawrót głowy.
      A najfajniejsza jest cena - ja byłam naprawdę miło zaskoczona, bo wózek Roan Marita jest poprostu podróbą Emmaljungi.
      Za wszystko, czyli:
      wózek, fotelik, stelaż (do montaowania fotelika) i parasolkę zapłaciłam - 1265,00 zł w sklepie. I co ciekawe na Allegro nie było wcale taniej.
      A co do przeprowadzki na wieś - tak jak pisałam na początku, ja też rodziłam w zimie i tą zimę na pewno moje dziecko przejeździ w roanie (w spacerówce), a na wiosnę kupię jakąś lekką spacerówkę, ty pewnie też tak zrobisz, bo jak dziecko samo chodzi to lepiej mieć jakiś lekki wózeczek typu parasolka.
      Tak więc powodzenia w kwestii wyboru wózka.
      Pozdrawiam

• kroliczyca80 Re: Czy ktoś mógłby mi pomóc (wózek)? 09.10.07, 01:02
        Bardzo Ci dziękuję za wyczepujący opis. Chętnie przyjrzę się Twojemu
        wózkowi z bliska, muszę tylko zorientować się w których krakowskich
        sklepach go sprzedają.
        Mam jeszcze pytanie - czym się właściwie rózni spacerówka od
        parasolki?
        • sigridlastrega Re: Czy ktoś mógłby mi pomóc (wózek)? 09.10.07, 01:08
          Też jestem z Krakowa ;}}}
          Ogólnie największy wybór wózków jest w Świecie Dziecka (Nowa Huta Aleja róż), ja tam kupiłam. Za płatność gotówką dodatkowy rabat.
          • kroliczyca80 Re: Czy ktoś mógłby mi pomóc (wózek)? 09.10.07, 13:49
            W takim razie w weekend wybierzemy się do Huty na wielkie oglądaniesmile
            Dzięki za informacjęsmile
            • zebra12 W Świecie Dziecka nie ma za dużego wyboru i jest c 09.10.07, 15:41
              Jest ciasno. Nie wiem, z której częsci masta jesteś, ale ja polecam
              w Podgórzu: Sklep i komis Bajka na ulicy Teligi na Nowym Prokocimiu.
              Fahcowa obsługa, przemiły szef, który chętnie doradzi, pomoże i zna
              się nie rzeczy.
              Na Kurdwanowie jest Entliczek - Pentliczek. Ogromny sklep, duży
              wybór wózków.
              • sigridlastrega Re: W Świecie Dziecka nie ma za dużego wyboru i j 09.10.07, 16:05
                Cóz jestem częstym klientem Entliczka na Kurdwanowie, i niestety nie ma większego wyboru wózków niż w Nowej Hucie, a tak w ogóle to jest droższy od Świata Dziecka. I choć mam dosłownie 15 minut spacerkiem do Entliczka to po wyprawkę w przeważającej częsci jechałam do Świata dziecka, bo jest tańszy i maja większy wybór. A to że jest ciasno to dla mnie nie jest wyznacznikiem jakości sklepu, ciasno jest bo cały sklep jest zawalony wózkami i innymi gadżetami. A obsługa jest bardzo uprzejma i nie wciskają kitu w przeciwieństwie do innych sklepów.
      • zebra12 15 kg to wózek baaardzo ciężki! 09.10.07, 15:47
        Ale fakt, że jak czołg. Podobny jest Deltim Voyager. Jeśli nie
        musisz nosić to na wertepy bardzo dobry. Ale jesli jednak bierzesz
        pod uwage wagę to polecam Graco. Jeste duzy, wygodny, ma duże koła,
        no nie tak jak w podanych wyżej przykładach, ale duże i gumowe.
        • sigridlastrega A jaki z gondolą jest lżejszy? 09.10.07, 16:10
          Taak 15 kg to ciężki? A jaki jest lekki z porządną gondolą dla dziecka bo jakoś lżejszych nie widziałam. A spacerówkę dla noworodka urodzonego w zimie.... no cóż nie będę komentować. Ale ty przecież jesteś wózkowym maniakiem Zebra12, miałaś ich tyle, bo chyba sama nie wiesz czego chcesz. I tak jak na innym wątku kilka osób skrytykowało twój wspaniały wózek... Graco jest do bani a kosztuje za dużo jak na taką fuszerę.
          Pozdrawiam
          • sigridlastrega Re: A jaki z gondolą jest lżejszy? 09.10.07, 16:44
            A jak ktoś poleci wózek trzykołowy to też skrytykujesz zebra12, bo tobie względy estetyczne nie odpowiadają? Pewnie zaraz załozysz kolejny super wątek w stylu "dlaczego Roany są do du...szy choć ja wcale takiego nie miałam ale się lubię wymądrzać", a potem kolejny "Quinny - też nie kupujcie, bo ma trzy koła - a tylko moje zdanie się liczy" a na końcu pewnie najwazniejszy "Miałam 25 wózków i jestem dumna a wy możecie tylko chlipać w poduchy, bo jak macie doświadczenia z jednym to nie możecie się wypowiadać jak nie macie takiego samego zdania jak ja".

Ogólnie zauważyłam, że strasznie zalezy Ci na wzbudzaniu emocji skrajnych na forum, szczególnie jeśli chodzi o wózki. Skoro post jest z prośbą o polecenie wózka, to go poleć, a nie krytykuj innych, bo chyba nie o to chodzi.
            Ja wcale nie jestem zdania, że Roan jest bez skazy, ale nie odnosze się negatywnie do zaproponowanych w tym wątku.
            • zebra12 Ale na mnie napadłaś! 09.10.07, 19:24
              Wątek o wózkach założyłam po prostu by porozmawiać o, nie tylko
              przeciez mojej, słabości co do wózków. NIGDZIE się nie wymądrzam, że
              znam się lepiej. A dziewczyna pyta o wózek, to polecam, ten, który u
              mnie się najlepiej sprawdził! Poza tym jest mi bardzo przykro, że
              oceniasz mnie tak krytycznie wogóle mnie nie znając. Na tej
              podstawie i ja mogę ocenić Ciebie! Czy Ty masz jakieś kompleksy czy
              coś? Nie rozumiem! Przeciez nie skrytykowałam Twojej propozycji.
              Napisałam nawet, że Deltim jest podobny i że to solidne wózki. Cóż,
              i tak mi się dostało.
              A ja myślałam, że zakładając wątek o ilości wózków razem się
              pośmiejemy. Przykro, że tak mnie oceniasz! Ja nie wnikam kto i na co
              wydaje swoje pieniądze. Możę chodzisz na jakieś imprezy, jeździsz
              autem, kupujesz kosmetyki, wyjeżdżasz gdzies z męzem za miasto czy
              na wakacje. Nie wiem! Ja mam tylko to jedno - moje dzieci i mój
              konik - wózki. Jestem samotną matką, nie mam auta, nie mam nic!
              Zazdrościsz mi? No chyba nie!
              A tak wogóle skoro mieszkamy koło siebie to się poznajmy!
              Porozmawiamy i może znikną uprzedzenia. Bardzo się bowiem mylisz w
              mojej ocenie...Bardzo sad(((((((
              • sigridlastrega Napadłam bo podniosłaś mi cisnienie już drugi raz 09.10.07, 21:34
                Skoro polecasz to nie krytykuj że cięzki roan, a napadłam na Ciebie bo to już drugi raz jak napisałaś że roan to ciężki taraban, a z tego co pisałaś to sama takiego nie miałaś. Może i jestem czepliwa ale nie oceniam ciebie, tylko twój pogląd na mój wózek i twoje podejście do wózków. Nie zazdroszczę Ci, że miałaś 24 wózki, ludzie maja różne hobby, ty masz wózki, ja zgoła coś innego, i dla mnie to jest ok. Ja też nie wnikam na co wydajesz swoje pieniądze, czy w którymś z moich postów była podobna teza?
                Wiem, że jesteś samotną matką - bo cofnęłam się troszkę wstecz w toich postach i nie zazdroszcze Ci a nawet współczuję tego że jesteś samotną matką (choć czasem samotne macierzyństwo jest lepsze niż dodatkowa męczarnia z facetem - ale nie wnikam), nie masz auta ale to chyba nie czyni Cię gorszą od innych, bo dla mnie posiadanie materialnych rzeczy nie było nigdy wyznacznikiem oceny innch ludzi. A co do córek - widziałam oba zdjęcia - córki masz prześliczne, i z tego możesz być na pewno dumna. Może życie Cię doświadczyło, ale patrząc na zdjęcia dzieci można powiedzieć, że wiele tez od niego (życia)dobrego dostałaś.
                Jestem czepliwa, ale moge sie przyznać do błędu w ocenie kogoś.
                Widzę, że źle Cie oceniłam i przepraszam, po prostu wydawało mi sie po tych kilku postach na temat wózków, że jesteś... no nie ważne bo nie jesteś.
                A więc jeśli twoje uprzedzenia względem mnie nie urosły jeszcze za wysoko - to porozmawiajmy ;}}}
                Pozdrawiam
                • zebra12 :) To pogadajmy! 10.10.07, 06:33
                  Proponuje na serio spotkanie w realu. Najlepiej się będzie poznać.
                  Napisz mi na gg: 2446865
                  Często bywam na Kurdwanowie na placu zabaw. Tym, wielkim, gdzie jest
                  muszla koncertowa.
            • arioso1 Re: A jaki z gondolą jest lżejszy? 09.10.07, 19:43
              ZEBRO!!! nie przejmuj sie-zazdrości ci pewnie że ty masz możliwośc
              wymieniać wóżki co 2 miesiące -nie zakleszczasz się na jednym-widać
              to bo z chęci zysku jedzie na drugi koniec krakowa-a pozatym jej
              styl i sposób w jaki odniosla się do ciebie świadczy tylko o tym
              że aby się dowartościowac musi kogos ponizyć- tipsiara pewnie nie
              zwracaj uwagi na zbedny szczegól jej postaci.milego wieczoru.
              • kroliczyca80 Re: A jaki z gondolą jest lżejszy? 09.10.07, 21:21
                Rany dziewczyny, nie sądziłam, że na forum niemowlęcym może być tak
                nieprzyjemnie... Nie kłóćcie się o głupie wózkisad
              • sigridlastrega Tipsy 09.10.07, 21:44
                Nie muszę się dowartościować, bo swoją wartość dobrze znam. I jeżdżę na koniec Krakowa rzeczywiście, ale nie z chęci zysku, tylko z powodu oszczędności. A co do wymiany wózków co dwa miesiące - ja nie musze bo najpierw badam rynek - ceny, wygląd, funkcjonalność - potem jade do sklepu - oglądam wybrane modele i decyduję się na ten który mnie odpowiada najbardziej. Skoro ktoś ma hobby - kupowanie i wymiana wózków, to jego sprawa i jego wola, mnie to osobiście nie przeszkadza i nie zazdroszczę. Po prostu nie lubię wydawać kasy na rzeczy, które funkcjonują w należyty sposób.
                A co do Tipsów - to nigdy nie miałam, ale może to jakiś ruch kobiet,nie wiem.. Jeśli się tak dobrze w tym temacie orientujesz to może przedstawisz mi główne założenia tego stowarzyszenia Tipsiar?
                Pozdrwiam.
                P.S. Nie chciałam Cie obrazic, jestem po prostu ciekawa.
                • arioso1 Tipsiara 10.10.07, 09:45
                  moje prywatne określenie-wrednej baby-zadziornej,lubiacej upokorzyć
                  innych,wymądrzającej się oraz pyskatej-Ty taka się tutaj okazalaś
                  więc Twoje poczucie wartocci jest raczej o dużo za dużo zawyzone
                  moja droga- bo po co przepraszasz skoro za chwilę obrazisz kogoś
                  innego ,w innym watku na innym forum?
                  • sigridlastrega kulturalna 10.10.07, 11:40
                    Droga Arioso - w takim razie Tipsiara to również określenie na Ciebie moja droga, i można by rzec - przyganiał kocioł garnkowi. Kilka cytatów pozwoliłam sobie wkleić z twoich wypowiedzi, bo może Ci umknęło Twoje zachowanie na forum, i powiem szczerze, że nie chciałam się wgłębiać za daleko bo mi się nie chce.
                    1. Odnosnie pouczania innych - twój własny jakże teraz na miejscu tekst:
                    "no wlasnie- szkoda.
                    zeby kogos pouczać trzeba samemu zastanowic się co się robi a
                    monika13 umie się jedynie wymądrzać i tym samym ośmieszać siebie a
                    jako moderatorka -to forum.Przykro ze dobiera się nieodpowiednie
                    osoby-cóż ja przynajmniej ignorować bedę."

2.Czyżby jakaś nutka zazdrości? Zaniżone poczucie Twojej wartości?
                    "dobrala sie do moderacji i od razu nos zadziera i
                    rozstawia po kątach"

3. Nie wiem jak to nazwać - przywołaniem do porządku? Nauką matkowania, szacunku?
                    "a to jest Twój syn, dziecko czy koleś.Jak możźna o wlasnym dziecku
                    mówić koleś-ja nawet do znajomego tak nie mówie bo to brak szacunku."

4. No, a tu to już naprawdę pokazałaś klasę i szacunek - nie wiem co tu bardziej pasuje: wredna, zadziorna? Z pewnością obraziłaś innych, ale nie przeprosiłaś.
                    " HISTERYCZKI GLUPIE .
                    uważajcie bo waszym dzieciom dwie glowy wyrosną od rtęci." "Histeria jest gorsza od glupoty i faszyzmu."

Arioso mam ogromną prośbę - przestań oceniać innych przez pryzmat własnego braku kultury, ja przynajmniej potrafie przeprosić, a co do obrażania kogoś z pewnością.... i to za chwilę. Nie jest to próba obrazy Twojej osoby, to są czyste fakty - cytaty z Twoich wypowiedzi.
                    Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia ;}
          • zebra12 Moje dziecko urodziło się ...4 grudnia! 09.10.07, 19:27
            Gondolka nie była potrzebna. Są takie fajne wkłady do wózków. ale
            cokolwiek powiem to i tak będzie źle... sad(((((
            • monikaa13 Re: Moje dziecko urodziło się ...4 grudnia! 09.10.07, 22:11
              dla noworodka i malego dziecka nie wskazane sa wklady, sa za
              miekkie, takie maluszki powinny jezdzic w gondoli

co do ilosci wozkow to nikomu nie zazdrosze 10 czy 20 wozkow wrecz
              przeciwnie, ja mam jeden i nie zmienie go nigdy
              • zebra12 Bo i nie ma czego zazdrościć 10.10.07, 06:27
                Jak już zaznaczyłam chciałam się wspólnie posmiać i tyle. Nigdy nie
                miałam drogich wózków, a 70% to uzywane. Tu chodzi i takie dziwne
                hobby, a nie o szastanie kasą. Bo tej nie mam!
                a ja zadroszczę ty, którzy potrafią pozostac przy jednym wózku i być
                zadowolonymi. Może ja chora jestem? smile)))))
    • jasia127 Re: Czy ktoś mógłby mi pomóc (wózek)? 09.10.07, 12:07
      mam mutsy urban rider. SUPER!!!
      syn urodzil sie w lutym. mam duzy bagaznik wiec sie miesci. malo
      schodow bo ciezki trochewink i dom na wsi wiec na wertepy idealwink jak
      idziemy na polna droge to w ogole nie idziemy asfaltem tylko na
      skroty przez pole (lake). lekko jedzie, w ogole nie musze sie
      wysilacwink
      swietny tylko kosz pod spodem moglby byc wiekszywink
      dokupilam taka siatke na zakupywink no i uchwyt na butelke by sie
      przydal
      pozdrawiam
      • kroliczyca80 Re: Czy ktoś mógłby mi pomóc (wózek)? 09.10.07, 13:52
        Strasznie drogi jestsad
        • zebra12 A wogóle to 09.10.07, 15:53
          Jak chcesz to napisz do mnie na gg: 2446865
          Znam różne komisy. Mogę Ci coś doradzić.
    • jasiek-2007 Re: Czy ktoś mógłby mi pomóc (wózek)? 09.10.07, 15:52
      Ja też mieszkam na parterze i kupiłam niedrogi ale w pełni spełniający moje
      wymagania .firmy adbor tu link

www.allegro.pl/item252789448_wozek_adbor_baby_lux_gratisy_.html
      Na paskach duże koła pompowane wygodny dla maluszka i potem jest duża spacerówka
      na starszego polecam i dużo kolorów do wyboru.
    • montobs Re: Czy ktoś mógłby mi pomóc (wózek)? 09.10.07, 22:47
      A ja polecam Volanta Implastu.Jest lekki, ma duze pompowane kola,
      swietna amortyzacje, lekko sie prowadzi, latwo sklada. Spacerowke
      mozna zamontowac przodem lub tylem do kieunku jazdy i co wazne -
      rozklada sie na plasko. Jak juz pisalam wozek ma dobra amortyzacje,
      wiec swietnie nadaje sie na spacery po lesie. My bylismy z niego
      bardzo zadowoleni. Jezeli jestes zainteresowana napisz na maila
      gazetowego.
    • ankapok Re: Czy ktoś mógłby mi pomóc (wózek)? 10.10.07, 00:32
      ja bym ci polecala deltim premier(zobaczysz go na www.deltim.pl lub
      com.pl-nie pamietam adresu,teraz nazywac sie chyba ninaczej niz
      premier,ale znajdzes go pod ta nazwa w starym katalogi i