marta_kam 25.11.07, 18:02 Co sądzicie o odzieży używanej i czy ją kupujecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skarbelka Re: odzież używana 25.11.07, 18:04 sama nie kupuję, bo nie znam po prostu w Warszaiw takich "swoich"sklepów, ale moja mama w mniejszej miekscowości czasem kupuje i nie mam nic przeciwko temu. Rzeczy udaje sie kupic bardzo dobre, tanie, aja po prostu piore i śa super! Odpowiedz Link Zgłoś
progesteronek Re: odzież używana 25.11.07, 18:06 mj maz jest przeciwny. ja natomiats nie umiem kupwac w lumpeksach Odpowiedz Link Zgłoś
ira2121 Re: odzież używana 25.11.07, 18:32 Mam okazje zdobyć taką odzież za free i nie przeszkadza mi noszenie takich ciuszków. A czasami wchodzę pooglądać ciuchy w secondhandach. Rzeczy bywają różne ale można coś fajnego czasami znaleźć np.za 2 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaolutki Re: odzież używana 25.11.07, 18:37 ja ostatnio kupilam fajowy kombinezon dla mojej malej na zime za 35 zl czyli zaoszczedzilam jakies 90.jest w idealnym stanie i dobrej marki i wcale nie widac ze uzywany.upralam go 3 razy i mala w nim smiga.dla siebie tez zdarza mi sie kupowac ubrania w secondhandzie u znajomej ktora zostawia mi zawsze najfajniejsze markowe rzeczy dla mnie i cory. Odpowiedz Link Zgłoś
angel-marta Re: odzież używana 25.11.07, 18:40 A ja kupuję, zarówno dla mnie jaki dla małej.Takie cuda można znależć i tak tanio.Mam również sporo używabych ciuszków od kolezanek po ich pociechach.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alkara Re: odzież używana 25.11.07, 20:42 Kupuję regularnie.Mała ma 80 % rzeczy z lumpeksu i są to prześliczne ciuszki.Zawsze piorę je dwa razy i najpierw w dorosłym proszku.Prasuję i są gotowe do ubrania.Mała ma prawie rok i nigdy nie miała żadnych problemów skórnych.Rozumiem że ktoś może nie lubić tam chodzić i grzebać ale ja po prostu uwielbiam i zawsze ciesze się jak kupię coś za śmieszne pieniądze.Jak dla mnie to te rzeczy są o wiele lepszej jakości niż niektóre nowe kupione u nas, które po paru praniach sie rozciągają i sa brzydkie Odpowiedz Link Zgłoś
agatar-m Re: odzież używana 25.11.07, 20:59 jak najbardziej zgadzam się z przedmówczynią. mam dla moich dzieci i dla mnie większość rzeczy z lumpeksu.są super jakości, markowe i tanie, normalnie dałabym za nie majątek. i nie szkoda jak się pobrudzą, podrą czy zrobią się za małe. parę dni temu kupiłam na mnie orginalne levis jeans z metka, nie noszone po 13zł. najlepiej mieć swój ulubiony,stały sklep Odpowiedz Link Zgłoś
nataliam2 Re: odzież używana 26.11.07, 00:58 Ja też kupuję, sobie, synkowi i mężowi. Moja znajoma prowadzi taki sklep i zostawia mi ładniejsze ciuszki. Nie widzę w tym nic złego. Ostatnio byłam w Tunezji u mojej szwagierki, pracuje tam jako rezydent i do jej hotelu przyjechała znana polska aktorka (nie powiem jaka ale pracuje dla tvn). Normalna babka, fajnie się z nią gadało. Zapytałyśmy ją gdzie kupiła super sukienkę którą miała na wieczorku zapoznawczym, a ona na to że kupiła ją w jednym z warszawskich ciucholandów. I że tylko tam może dostać coś oryginalnego, czego nikt nie będzie mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
jkorszen Re: odzież używana 26.11.07, 09:13 ludzie zazwyczaj nie kupują w lumpexach, boich nie stać, ale dlatego, że można upolować prawdziwe perełki. I to dotyczy również osób zamożnych i publicznych. ja nie mam nic przeciwko i też kupuję sobie i dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
jkorszen oczywiście, że tak! 26.11.07, 09:09 nie wyobraząm sobie kupować tylko nowych!!! 90 % ciuszków mojego synka to z lumpeksu. Małe ubranka są zazwyczaj w idealnym stanie i za grosze. Poza tym mamy pewność, że po praniu nie zeszmacieją. Oczywiście nowe też kupuję. Wolę zaoszczędzić na ubranku, a kupić lepsze pieluchy, kosmetyk, mleko itp., ale buciki, bielizna, pościel itp. muszą być nowe! Odpowiedz Link Zgłoś
iksa29 Re: oczywiście, że tak! 26.11.07, 09:26 Zgadzam się z pzredmówczynią. Ja również dla moich dzieci( dwie córki) bez oporów kupuje używane. Piorę minimum dwa razy. Wyjście które chwalę sobie jeszcze bardziej, to odkupowanie ubranek od zaprzyjaźnionych mam starszych nieco dzieci. Ustalamy stawki porównywalne z lumpexowymi a zadowolone są dwie strony. Zaoszczędzone pieniądze( a nie są to małe kwoty) na ubrankach wolę wydać na np. super zabawki, dobe markowe buty itd. Odpowiedz Link Zgłoś
limmar Re: odzież używana 26.11.07, 11:39 Ja też kupuję, bo te ubrania są lepsze jakościowo od wszystkich nowych szmatek, ze zwykłych sklepów, które ok wyglądają do pierwszego prania. A na nowe, firmowe, które po np 3 m-cach są za małe nie starczyło by mi kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
arioso1 Re: odzież używana 26.11.07, 13:15 A JA NIE KUPUJĘ - nie jestem zwolenniczką kupowania czegoś dla metki jak to zwykle bywa u innych ubierajacych swe dzieci-liczy się metka ,żeby firmowe bylo-ja kupuję nowe ,tylko nowe ani nam ani dzieciom nie kupuje i nigdy nie kupie- brzydzę sie po kimś obcym nosić-obrzydza mnie zapach ze szmateksów , . Ponadto kiedyś już pisalam o tym niejednokrotnie- mieliśmy w domu swieżb-potwierdzony w labolatorium i na badaniach krzyzowych ,ze pochodzil z ubrania z ciucholandu-raz kupilam 7 lat temu dresik. ale to inna historia-nie potępiam nikogo kto ubiera ubrania noszone wcześniej przez kogoś innego Odpowiedz Link Zgłoś
d0oti Re: odzież używana 26.11.07, 13:27 Często kupuję tam ubrania dla siebie, kupiłam też kilka ciuszków dla córci i jeszcze nigdy nie przywlokłam do domu nic z takimi ubraniami. Może źle je uprałaś, albo wcale?? jestem zwolenniczką takich sklepów, zawsze można znaleźć coś ładnego, niedrogiego i oryginalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
lena216 Re: odzież używana 26.11.07, 14:16 ostatnio kupilam mojej malej 4 pary spodni na zime za 20 zl sa super , wypralam i nosi. zajrzalam do normalnego sklepu sprawdzic ile takie kosztuja i co 65zl sztuka czyli zrobilam niezly interes , lubie kupowac w ciuchlandach ale nie zawsze umiem znalesc cos fajnego Odpowiedz Link Zgłoś
anita_78 Re: odzież używana 26.11.07, 14:50 Ja rowniez kupuje i jestem bardzo zadowolona.Moj maly synek ma tyle orginalnych par jeansow ze az pozazdroscic.Poza tym jak idziemy gdzies w goscie to wszyscy nie moga sie nadziwic jak jest fajnie ubrany.W naszych sklepach nie ma tak super jeansow i koszul jak dla doroslego mezczyzny a jak sa to bardzo drogie a dzieci przeciez z wszystkiego szybko wyrastaja. Jedynie jestem przeciwniczka kupowania bodow,koszulek i innej bielizny. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: odzież używana 26.11.07, 14:57 corka ma roczek i jak na razie kupilam jedna rzecz, a mianowicie kurtke jesienna, nie chcialam placic grubej kasy na jeden, dwa miesiace wiec postanowilam kupic uzywana z allegro, jestem bardzo zadowolona, kurtka widac, ze noszona, ale w bardzo dobrym stanie, niczego jej nie brakuje, kupilam ja za 18zl, przynajmniej nie bedzie zal, ze krotko ja nosila i wyrosla nie jestem tez za kupowaniem body czy pajacow, pizamek, to nie sa drogie rzeczy, ale spodnie, kurtki, sweterki, dresy czemu nie, jak sa w dobrym stanie Odpowiedz Link Zgłoś
jkorszen Re: odzież używana 26.11.07, 15:13 a ja kupuje i body i pajace - najpierw mocza sie w doroslym proszku,pozniej porzadnie w wysokiej temp. piore w doroslym proszku i 2 razy w niemowlecym. pracuje na lewej stronie. maly ma 10,5 mies. i ma sie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia_167 Re: odzież używana 26.11.07, 15:53 ja nie umiem szukać w ciuchlandach a poza tym nie znosze tego "zapachu", ktory w nich panuje... Jeżeli wogóle kupuje uzywane ciuszki to dla maluszka, na allegro i to odzież wierzchnia, dla siebie nie kupuje, wole wydac te pare groszy wiecej i wiem ze sa "moje" po nikim nie noszone. Nie mam nic przeciwko kupowaniu w lupmach, ale ja sie tam nie odnajduje, Odpowiedz Link Zgłoś
mirkad Re: odzież używana 26.11.07, 21:05 Milenka tylko pierwszą niemowlęcą wyprawkę miała 100% nową. teraz kupujemy używane . I jest ku temu kilka powodów: są to rzeczy b.dobre gatunkowo i nie chodzi wcale o metkę, b. kolorowe i oryginalne jeżeli chodzi o krój i kolor i nic się z nimi nie dzieje po praniu; b. często są to rzeczy nowe jeszcze z metką; dzięki "lumpeksowym" cenom mogę jej kupić wszystko co mi się podoba - raz tylko weszłam do 5-10-15 i włosy mi dęba stanęły: nie byłoby mnie stać chyba nawet na 1/3 rzeczy które ma Milenka. Mam to szczęscie że te rzeczy sprowadza znajoma mamy więc mam zawsze odłożone najlepsze. I nie mam z tego powodu wyrzutów sumienia - cały czas twierdzę że sama chciałabym mieć takie ciuchy i w takiej ilości. Na razie mam małą królewienkę za niewygórowaną cenę )) Odpowiedz Link Zgłoś
yoggi87 Re: odzież używana 26.11.07, 21:13 Ja osobiscie nie kupuje, nie mam na to raczej czasu i nie umiem wybierac. Ale mama z tesciowa czesto mi cos znosza, corka ma duzo ciuszkow z lumpa i nie narzekam Odpowiedz Link Zgłoś
yar-is nie wiem 26.11.07, 22:30 czy to kupowanie dla dzieci to dobry pomysł. Sama nie kupuję ani dla dzieci ani dla siebie, ale znam osoby, które nie pogardzą np prześcieradłem, pościelą -dla dziecka!!!-a fuj inna znajoma znowu kupuje biustonosze.... Niewiem czym one się kierują, ale raczej nie zdrowym rozsądkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jkorszen Re: nie wiem 27.11.07, 08:05 to przesada. biustonosz, majtki, buty, rajstopy, skarpety czy posciel itp. jednak musza byc nowe i nie ma innej opcji. glownie po to oszczedzam na ubrankach typu sweterki, jeansy itp., aby moc wiecej wydac na cos lepszego jakosciowo z rzeczy, ktorych z reguly nie kupuje sie uzywanych. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.k81 Re: odzież używana 27.11.07, 09:44 Bielizne osobista, buty i posciel zawsze kupuje nowe, ale spodnie, spodnice, bluzki, swetry kupuje na "ciuchach" w swoich ulubonych sklepach. Zaopatruje tam siebie i synka Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio111 nie 27.11.07, 13:08 nie kupuje sobie i dziecku ubranek w lumpeksach. nie lubie zapachu, jaki panuje w tych sklepach. poza tym nie lubie nosic ubran, ktore nosil ktos wczesniej. jezeli bede miala kolejne dziecko to tez dostanie zupelnie nowe ubranka. nie mam tez zamiaru potepiac czy tez krytykowac kogos, kto nosi uzywane ubrania. to jest kazdego indywidualna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś