ala-77 07.12.07, 12:03 Czy ktos moze mi powiedziec, ile kropli Sab Simplexu i jak czesto podawac 2-tygodniowemu niemowlaczkowi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j-online Re: Sab Simplex - poradzcie prosze 07.12.07, 12:06 7,przy kazdym karmieniu.Nam tak zalecil lekarz,albo poprostu dwie na smoczek,gdy placze. Odpowiedz Link Zgłoś
ala-77 Re: Sab Simplex - poradzcie prosze 07.12.07, 13:04 Dziekuje za rade, bo dostalam z zamowienia internetowego i nie wiedzialam co dalej Odpowiedz Link Zgłoś
dzoanka3 Re: Sab Simplex - poradzcie prosze 07.12.07, 13:08 ja daje mojek 7-tygodniowej coreczce 15 kropel zgodnie z ulotka, ale zastanawiam sie czy przy nocnych karmieniach tez podawac? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Sab Simplex - poradzcie prosze 07.12.07, 14:17 fragment z ulotki producenta: "(...)Dosierung mit Einzel- und Tagesgaben: Allgemeine Dosierungsempfehlungen: /ogolne zalecenia dawkowania: Säuglinge und Flaschenkinder: 15 Tropfen in jedes Fläschchen Niemowleta i dzieci karmione butelka: 15 kropli na kazda butelke. Kleinkinder: 15 Tropfen zu oder nach den Mahlzeiten; bei Bedarf auch zusätzlich vor dem Schlafengehen. Male dzieci: 15 kropli do lub po posilku; w razie potrzeby rowniez przed snem. Schulkinder: 20 – 30 Tropfen alle 4 – 6 Stunden./Dzieci w szkole: 20- 30 kropli co 4-6 godzin. Erwachsene: 30 – 45 Tropfen alle 4 – 6 Stunden. Diese Dosierung kann bei Bedarf erhöht werden." Dorosli: 30-45 kropli co 4-6 godzin. Ta dawka moze byc zwiekszona w razie potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapro1 Re: Sab Simplex - poradzcie prosze 07.12.07, 14:50 U nas lek ten ani zaden dostepny na rynku nie pomogl niestety.wam pomaga? Odpowiedz Link Zgłoś
magdam80 Re: Sab Simplex - poradzcie prosze 07.12.07, 23:09 my podawalismy zgodnie z ulotka, czyli 15 kropliprzed kazdym karmieniem,chyba ze karmienie bylo czesciej niz co 2 godz. potem zeszlam na 10 kropli. ogolnie nam pomogl i bylismy bardzo zadowoleni, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yoku Re: Sab Simplex - poradzcie prosze 10.12.07, 15:30 czemu chcesz zaaplikować tak małemu dziecku krople na kolkę? każdy dobry doradca laktacyjny powie Ci, że nie ma opcji żeby tak małe dziecko miało już kolki a jego ew. płacz jest powodowany w 90% głodem... sprawdź najpierw lepiej czy dostaje odpowiednio dużo pokarmu zanim zaczniesz pompować ją farmaceutykami Odpowiedz Link Zgłoś