edit355 11.01.08, 23:34 Czy komputer w pokoju dziecinnym żle oddziaływuje na małe dziecko? Czy sa jakieś przeciwwskazania aby tam był..prosze o odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hellious Re: Komputer przy dziecku... 12.01.08, 10:45 Chyba przede wszystkim promieniowanie szkodzi dziecku. My mamy dwa pokoje. Zanim nie przeprowadzilismy malucha do jego wlasnego pokoju, komputer stal u niego, teraz stoi w duzym, ktory sluzy jako sypialnia, jadalnia i salon Czyli all in one. ale nie wyobrazam sobie tego, zeby komputer stal w dziecinnym mimo ze troche nam zagraca. Szum, promieniowanie i dlugo po nocach siedzacy chlop przy kompie napewno by nie byly dobre dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Komputer przy dziecku... 12.01.08, 16:35 a u nas stoi, nie mamy poprostu miejsca gdzie indziej, tylko z tą różnicą, że go prawie wcale nie włączamy, ale do prądu podłączony jest na stałe Odpowiedz Link Zgłoś
24lena hellious 12.01.08, 16:59 >promieniowanie Chcesz powiedziec,ze bedac w ciazy ze wzgledu na promieniowanie tez nie kozystalas z komputera,nie przechodzilas pod liniami wysokiego napiecia,kolo mikrofalowki,nie korzystalas z komorki [..] bo to tez przeciez promieniuje Ja mam tylko jeden argument,ktory moze dyskwalifikowac komputer pomieszczenia w ktorym spi dziecko. Nie szum...bo bez sensu uczyc dziecko spania w sterylnej ciszy,to sie pozniej odbija na niekozysc rodzicow. Nie promieniowanie,bo w dzisiejszych czasach po prostu nie da sie tego uniknac,a nikt nie trzyma dziecka 24h przed monitorem(pomijajac fakt ze dzisiejsze monitory nie wytwarzaja takiego pola jak kiedys),ale ten chlop mnie przekonuje )) Oczywiscie,jezeli rodzice na okraglo korzystaja z komputera to moze to byc uciazliwe,rozswietlony monitor,dzwiek pracujacego komputera..mogly by zmeczyc zarowno mame jak i rozbudzic dziecko... Odpowiedz Link Zgłoś
asienka247 Re: hellious 12.01.08, 19:06 Ja mam komputer u dziecka w pokoju, bo nie mam innegoi miejsca gdzie mogłabym go trzymac, w związku z tym zadnych wyrzutów sumienia nie mam, jedzenie tez jej podgrzewam w mikrofali.... tak jak napisala Lena w dzisiejszych czasach nie da sie tego uniknąc Odpowiedz Link Zgłoś
epreis Re: hellious 12.01.08, 20:54 a ja nie ustawiałam komputera w pokoju dziecka tylko w salonie ale raczej z tego zwględu, że trochę czasu przy nim spędzamy ja i mąż i nie chciałam przeszkadzać małemu, gdy śpi itp, pozatym wolałabym by grac na komputerze zaczął jak najpóźniej i wydaje mi się, że gdy nie będzie stał u niego w pokoju łatwiej będzie mi to osiągnąć... Odpowiedz Link Zgłoś
mala_wronka Re: hellious 12.01.08, 21:08 nie mam wyjścia bo w jednym pokoju mieszkamy. Komputer często jest włączony bo zarówno ja jak i nieślubny dużo z niego korzystamy. Małemu szum nie przeszkadza, a bardziej od promieniowania przerażają mnie konserwanty w jedzeniu, ale tego też się nie da uniknąć. Najzdrowiej byłoby zamieszkać z żubrami w puszczy, żywić się jagódkami i nie wiedzieć co to cywilizacja Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: hellious 13.01.08, 07:30 hehe, co racja to racja Naciagnelam to promieniowanie do gigantycznych rozmiarow Ale i tak nie wyobrazam sobie , zeby chlop mial mi siedziec nocami u malego w pokoju i grac w te swoje durnoty Odpowiedz Link Zgłoś