madzi001 18.01.08, 12:54 Mam pytanko:czy dopajacie swoje malenstwa w nocy? Moj synek ma 6 miesiecy i karmie go piersia ok.6 nad ranem,ale czasem przebudza sie w nocy i zastanawiam sie czy poprostu nie chce mu sie pic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamalesia2 Re: Woda w nocy 18.01.08, 13:08 możesz spróbować mu dawać wodę jak będzie głodny to nie zaśnie dalej i będzie płakał wtedy dasz mu cyca. Jak to tylko picie to zaśnie. Niektórzy mówią, że dziecko wybudza się w nocy do piersi, bo wtedy jest największa kaloryczność pokarmu czy też zawartość tłuszczu, a dziecko w nocy rosnie więg może być głodne. Sama nie wiem. Ja na wszelki wypadek karmiłam w nocy do 8 miesiąca przy każdej pobudce. Chciałam mieć pewnoś, ż nie jest głodny. Efekt taki że wybudzał się i po 5 razy na noc do cyca, ja już miałam dość i od 8 miesiąca daje właśnie wodę. Od tego czsu mam 1 pobudkę w nocy na wodę i już wrescie się wysypiam Możesz dawać wodę już teraz ale obserwuj dziecko, a nuż to prawda że potrzebują tego nocnego pokarmu?? Odpowiedz Link Zgłoś
madzi001 Re: Woda w nocy 18.01.08, 14:08 Moj na pewno juz nie potrzebuje pokarmu w noc.Za tydzien skonczy 6miesiac,a wazy 8,800kg,wiec wiecej tluszczyku w mleczku na pewno nie potrzebuje.Poza tym to sam zrezygnowal z posilkow nocnych juz w 4miesiacu.I wcale tak czesto sie nie budzi w nocy,tylko tak sobie pomyslalam,ze skoro ja w nocy pije duzo wody,to moze jemu tez sie chce ale dzieki za rade,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamalesia2 Re: Woda w nocy 18.01.08, 14:48 oczywiście, może być spragniony, bo kaloryfery grzeją niemiłosiernie i jest sucho. Spokojnie można mu dawac wode mineralną. Odpowiedz Link Zgłoś