100nogaa 13.03.08, 08:22 w jakim płynie czy proszku pierzecie dziecięce ciuszki roczniaka dalej w niemowlecych czy może juz w normalnym proszku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fktolaska Re: pranie ciuszków 13.03.08, 08:48 moja Lenka ma pol roku i od jakiegos czasu mieszam jelp z arielem + bialy lenor do plukania...wkrotce mam zamiar prac tylko w arielu Odpowiedz Link Zgłoś
gruszki0 Re: pranie ciuszków 13.03.08, 08:52 jeszcze w jelpie ale to ostatnia butelka mam zamiar w persilu płynie prać Odpowiedz Link Zgłoś
blanka.g1 Re: pranie ciuszków 13.03.08, 09:10 przy pierwszym dziecku bankrutowałam na jelpie...przy drugim przeczytałam skład proszków i piorę e Persilu sensitive od początku wszystko sie dopiera po jelpie to jakies te ubranka bure mi sie robiły ( Odpowiedz Link Zgłoś
aniulka_ba Re: pranie ciuszków 13.03.08, 09:18 Jak Jaś miał 7 miesięcy wyprałam na próbę ze dwa jego ciuszki w naszym proszku (i dodałam płynu zmiękczającego) i biło wszystko OK - żadnych podrażnień, uczuleń. Dodam, że nie jesteśmy alergikami, więc może dlatego łatwo poszło. Używam proszku Persil Gold, płynu Silan, dosypuję też Vanisha, bo plamy z jedzenia są dość uparte. Odpowiedz Link Zgłoś
margo_kozak Re: pranie ciuszków 13.03.08, 09:38 ja od samego poczatku uzywam viziru i lenora Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: pranie ciuszków 13.03.08, 09:40 Odkąd córka skończyła 3 miesiące zaczęłam jej ubranka prać w normalnym proszku. Odpowiedz Link Zgłoś
daria3101 Re: pranie ciuszków 13.03.08, 10:03 Początkowo prałam w płynie Lovela, ale jak skończył 2 miesiące, to przeszłam na Vizir sensitive i dodaję Lenor do płukania. Oczywiście wcześniej zrobiłam próbę 1 body, czy nie będzie uczulenia. Jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
magda1237 Re: pranie ciuszków 13.03.08, 10:51 Od skończenia 3 miesięcy piorę w normalnym proszku, płuczę w płukania Odpowiedz Link Zgłoś
aniulka_ba Re: pranie ciuszków 13.03.08, 11:46 Zaczynam żałować, że tak późno przeszłam na Persil - bezpowrotnie poszarzałe ciuszki, których już nikomu nie dam i pieluchy, z którymi wstyd do lekarza iść... Odpowiedz Link Zgłoś
lady_sphinx Re: pranie ciuszków 13.03.08, 11:37 Od 6 miesiąca życia córki piorę w vizirze sensitive i płukam w lenorze. Żałuję, że nie zaczełam wcześniej, bo po Lovelli ubranka sie nie dopierały a i portfel był lżejszy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś