kajenka 01.06.08, 12:57 Witajcie, mam problem natury ubraniowej, czy w taką pogodę (ciepło z niewielkim wiaterkiem) zakładać 5miesięcznej córce rajstopy do dłuższej sukienki/krótszych spodni ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jesse_82 Re: Rajstopki? 01.06.08, 13:08 Tak i koniecznie przykryj grubym polarowym kocem i nie zapomnij o czapce i szaliku. A Ty zakładasz rajstopy w taką pogodę??? Odpowiedz Link Zgłoś
kajenka Re: Rajstopki? 01.06.08, 13:15 I po co ta zgryźliwość... Zgłupiałam po "radach" teściowej. Dlatego. Odpowiedz Link Zgłoś
luca75 Re: Rajstopki? 01.06.08, 13:29 Moim zdaniem jest za ciepło na rajstopy,skarpetki wystarczą. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Rajstopki? 01.06.08, 13:33 juz pora na zamknięcie rajstopek w szufladzie Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Rajstopki? 01.06.08, 22:33 no ja wlasnie dzisiaj uroczyscie je schowalam w diably Odpowiedz Link Zgłoś
sowa-1 Re: Rajstopki? 01.06.08, 22:21 A ja się wcale nie dziwię twojemu pytaniu, U nas dziś zapowiadali chyba 25 stopni, ja miałam bluzkę na ramiączkach i prawdę mówiąc w cieniu było mi czasem chłodnawo (ale nie tak, abym miała się cieplej ubrać), wiał dość silny wiatr. Moja ma 1,5 roku, miała bluzeczkę z krótkim rękawkiem i oczywiście krótkie spodenki. Twoja pewnie jeszcze leży w wózku, jest przed wiatrem osłoniona, nie ubieraj już rajstop. A jak uśnie to przykryj ją pieluszką. Wiem, że wszystkie babcie chcą jak najlepiej, ale im się wydaje, że dziecku tak małemu jest zimno, nie można mieć do nich o to pretensji. Wyobraź sobie Siebie leżącą w wózku i tak ubierz. Czasem może lepiej trochę cieniej ubrać niż przegrzać. Jak dziecku będzie chłodno, to zacznie się bardziej ruszać, np. po obudzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa-1 Re: Rajstopki? 01.06.08, 22:24 A jak jest ni ciepło ni zimno i nie możesz sie zdecydować czy ubrać rajstopki czy nie to lepiej ubierz dłuższe cienkie spodenki, w rajstopach jest zdecydowanie cieplej bo opinają nóżki. Odpowiedz Link Zgłoś
bezak25 Re: Rajstopki? 01.06.08, 22:40 nie wiem jaka temp. była u Ciebie kajenko, ale u nas gorączka straszna, mały tylko w samym bodziaku z krotkim rekawem, ja tez tylko koszulka na naramkach i kr. spodenki, myslalam, ze padne.... ja bym nie zakladala juz rajstop... no chyba, ze jest ze 20 st., i zimny wiatr to moze wtedy... chociaz chyba tez nie, wtedy bym zalozyla spodenki+ skarpetki i juz, nawet dziewczynce. Odpowiedz Link Zgłoś
helinka Re: Rajstopki? 02.06.08, 07:13 > y bym zalozyla spodenki+ skarpetki i juz, nawet dziewczynce. a co tio dziweczynki szybciej marzna, czy o co chodz Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Rajstopki? 02.06.08, 07:06 Absolutnie nie. Takie małe dziecko ma mniejszą masę ciała, więc siłą rzeczy szybciej się w taki upał nagrzewa. W rajstopach to się Twoja córeczka wymęczy jedynie. Odpowiedz Link Zgłoś