annia4 11.06.08, 10:35 Moj 9 miesieczny synek obudzil sie dzis rano z calkiem sucha pielucha. Wieczorem przed spaniem i w nocy jadl z piersi. Wyglada i zachowuje sie normalnie jak zazwyczaj. Czy sucha pielucha to powod do zmartwienia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmr26 Re: Sucha pielucha po calej nocy 11.06.08, 10:40 Mój synek też czasem budzi sie z suchą pieluszką (lib z jednym siusiu). Myślę, że jest to spowodowane tym, że tak jak u dorosłych mocz na noc zagęszcza się. A pozatym tak myślę, że jak synek mocno śpi to nie siusia. My przecież tez jak śpimy to nie siusiamy. Dopiero po przebudzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
martha666 Re: Sucha pielucha po calej nocy 11.06.08, 10:47 mojej córce czasem też się to zdarza - ma 11 m-cy. myślę że to normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
soilew Re: Sucha pielucha po calej nocy 11.06.08, 11:27 Jezeli chodzi o ciepła pore roku,to płyn,który zwykle wydala przez siusianie jest wydalony przez skóre.Tak jak u ludzi dorosłych zauwaz wiecej pijesz,mniej siusiasz,ale pocisz sie.Powod do niepokoju jest wtedy gdy do suchej pieluchy dojdzie np suchy jezyk to oznaki odwodnienia.Nie martw sie .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Sucha pielucha po calej nocy 11.06.08, 14:27 nie, przynajmniej nie będziesz musiała mu zakładać na noc pampersów, jak już go będziesz nocnikować. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Sucha pielucha po calej nocy 11.06.08, 14:46 Może to być objawem odwodnienia, sprawdź, jak wyglądają jego gałki oczne (czy są błyszczące, czy matowe na powierzchni, czy płaskie), czy w buzi jest ślina, czy po uchwyceniu fałdu skóry na brzuchu fałd zostaje (w przypadku odwodnienia) czy natychmiast się rozprostowuje, czy, jeśli dziecku nie zarosło jeszcze ciemiączko - ma płaskie czy wklęsłe. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Sucha pielucha po calej nocy 11.06.08, 14:48 Aha, przyjmuje się, że oznaką odwodnienia jest brak moczu w ciągu 3 godzin u niemowlęcia i 6 u starszego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
natusia24 Re: Sucha pielucha po calej nocy 11.06.08, 23:42 zatem z Twojej wypowiedzi wynika,ze wiekszosc wypowiadajacych sie w tym watku mam ma odwodnione dzieci- no bo przeciez niemowle to dziecko do skonczenia 12 miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś